Garmin Edge 800 topic deel 2

Van simpele km-tellers tot vermogensmeters en GPS
Gebruikersavatar
vincent75
Forum-lid
Berichten: 2079
Lid geworden op: 19 mei 2008 22:24

Gebruikersavatar vincent75 06 sep 2017 07:22

Waarom haal je de gpx file niet gewoon uit Strava en pomp deze rechtstreeks op je Garmin?
Op deze manier heb je wel een hoogteprofiel zichtbaar.
Ik bin moar een eenvoudige boerenlul, en doar schaam ik mien niet veur!

Gebruikersavatar
havana
Forum-lid HC
Berichten: 24752
Lid geworden op: 22 jun 2006 10:54

Gebruikersavatar havana 06 sep 2017 07:55

Klopt maar dan werkt de TBT minder goed (lees: bevat fouten) dan wanneer je het via Basecamp overtrekt.

Gebruikersavatar
Lcsmet
Forum-lid HC
Berichten: 11580
Lid geworden op: 30 mar 2009 18:55
Locatie: Briqville

Gebruikersavatar Lcsmet 06 sep 2017 12:01

havana schreef:
06 sep 2017 07:19
Wat je wil kan niet.

Een GPX route (Basecamp) kan geen hoogteprofiel bevatten.
Een GPX track (Strava en andere online tools) wel, maar dan is de TBT niet betrouwbaar.

Het is kiezen of delen.
vincent75 schreef:
06 sep 2017 07:22
Waarom haal je de gpx file niet gewoon uit Strava en pomp deze rechtstreeks op je Garmin?
Op deze manier heb je wel een hoogteprofiel zichtbaar.
Om wat Havana op de vorige pagina postte. :lol:
There's a time to live, but isn't it strange
That as soon as you're born you're dying

Bospaadje
Forum-lid
Berichten: 1399
Lid geworden op: 17 okt 2016 15:46

Bospaadje 06 sep 2017 13:06

TBT is dat niet BNB (bocht na bocht?)
Of mag dat nog wel ;-)

Gebruikersavatar
havana
Forum-lid HC
Berichten: 24752
Lid geworden op: 22 jun 2006 10:54

Gebruikersavatar havana 06 sep 2017 13:13

Garmin zelf vertaalt het als "afslagbegeleiding". ;)

Gebruikersavatar
xml
Forum-lid
Berichten: 1138
Lid geworden op: 06 feb 2013 22:21
Locatie: België

Gebruikersavatar xml 07 sep 2017 09:20

thx voor de info. :)

Gebruikersavatar
vincent75
Forum-lid
Berichten: 2079
Lid geworden op: 19 mei 2008 22:24

Gebruikersavatar vincent75 24 sep 2017 11:32

Hoi,

Gisteren mijn langste rit gemaakt (Rondje IJsselmeer). Hele rit geen problemen met navigeren, registreren gehad op mijn Garmin Edge 800.
Bij het einde netjes de rit gestopt en de lap/reset knop 4 seconden ingehouden zodat de rit wordt opgeslagen.
Bij thuiskomst blijkt de rit niet goed te zijn opgeslagen :evil:
Bij activities staat het totaal en tijd wel.

https://photos.app.goo.gl/ScufmFgTKjjh7idK2

Maar bij de Totals is er geen data beschikbaar

Met een fitfail repair tool de data bekeken en blijkt dat er tot 29km geregistreerd is.
Ik sla de rit op het interne geheugen op.

Iemand een idee wat de oorzaak hiervan is?
Laatst gewijzigd door vincent75 op 24 sep 2017 20:25, 1 keer totaal gewijzigd.
Ik bin moar een eenvoudige boerenlul, en doar schaam ik mien niet veur!

Gebruikersavatar
ric
Forum-lid
Berichten: 832
Lid geworden op: 09 aug 2007 00:21
Locatie: Nieuwkoop

Gebruikersavatar ric 24 sep 2017 15:28

Balen!
Geen andere fit bestanden van de zelfde dag beschikbaar?
Overigens zie ik de foto's niet.
Bianchi Aria / Kona Rove St / Octane One Prone / (Boardman SLR 9.8 on Saris H3)

Gebruikersavatar
vincent75
Forum-lid
Berichten: 2079
Lid geworden op: 19 mei 2008 22:24

Gebruikersavatar vincent75 24 sep 2017 20:29

Fit file inmiddels van mederijder ontvanger. Het gaat me meer om mijn eigen gegevens zoals hartslag e.d.
Ik vraag me af wat de oorzaak is van die corrupte fit files. In het verleden heb ik dit wel vaker gehad, toen werd er nog opgeslagen op de sd card. Ik dacht dat de oorzaak was en dit aangepast naar interne opslag.

Iemand een idee waardoor dit probleem wordt veroorzaakt?
Ik bin moar een eenvoudige boerenlul, en doar schaam ik mien niet veur!

SimonNL
Forum-lid
Berichten: 24
Lid geworden op: 24 jul 2015 23:51

SimonNL 08 okt 2017 11:52

Ik heb geen idee wat de oorzaak is, maar om dit zelfde probleem te voorkomen stop ik enkel de rit en zet daarna het toestel uit of (wat ik meestal doe) hang ik de 800 vervolgens aan de PC.

Gebruikersavatar
plantagenet
Forum-lid
Berichten: 2239
Lid geworden op: 20 apr 2008 00:08
Locatie: Purmerend

Gebruikersavatar plantagenet 08 okt 2017 12:17

SimonNL schreef:
08 okt 2017 11:52
Ik heb geen idee wat de oorzaak is, maar om dit zelfde probleem te voorkomen stop ik enkel de rit en zet daarna het toestel uit of (wat ik meestal doe) hang ik de 800 vervolgens aan de PC.
Ik dat precies zo. Maar ook na het resetten van de rit zou de rit gewoon via je pc/laptop ge-upload moeten kunnen worden.
Weer of geen weer....één van twee is er altijd

Bospaadje
Forum-lid
Berichten: 1399
Lid geworden op: 17 okt 2016 15:46

Bospaadje 09 okt 2017 11:32

havana schreef:
21 jul 2017 07:59
Dogears is wat je zoekt.

https://www.dogearsgps.com/
Het heeftw ellicht even geduurd, maar afgelopen maand was mijn Garmin oorloos en was het tijd om de dogears te monteren.

Appeltje eitje en werkt heel goed, bedankt voor de goede tip!

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers