Strava: Vragen, Opmerkingen, Tips&Tricks

Van simpele km-tellers tot vermogensmeters en GPS
Gebruikersavatar
fredmtb-sport
Forum-lid
Berichten: 1368
Lid geworden op: 11 jul 2009 14:16
Locatie: Soest
Contact

Gebruikersavatar fredmtb-sport 28 aug 2019 08:10

Jorrr2 schreef:
27 aug 2019 22:27
Dag jongens, ik fiets sinds kort rondjes met een Wahoo Elemnt Bolt. Maar ik heb toch de neiging om ook Strava aan te zetten op m'n telefoon als extra backup. En ik heb ook het idee dat de Android app meer prestaties en segmenten vastlegt.
Gebruiken jullie alleen je fietscomputer om strava rondjes mee vast te leggen?
In begin Strava via mijn Iphone gelogd en die gegevens werden ook gepubliceerd. Daarnaast had ik een Polar die ook de rit opnam, maar had ik niet gekoppeld met Strava.
Sinds een jaar een Garmin 1030 die ik gebruik om ritten te registeren en te uploaden naar Strava. In begin liet ik mijn Iphone "mee lopen" omdat ik de Garmin niet voldoende kende maar inmiddels niet meer. Mijn Polar Vantage registreerd ook, nog steeds, maar alleen bij "misser" vanuit Garmin gebruik ik die gegevens op Strava.
Resumerend: Garmin primaire tool en Polar als backup en Iphone voor de foto's onderweg of bellen bij pech onderweg.
Best bak elektronica onderweg en heb ik het niet eens over mijn SRAM eTap :mrgreen:
Stop met wijzen naar een ander, een goed imago begint vooral ook bij je zelf, :winkthumb:

Gebruikersavatar
noah race
Forum-lid
Berichten: 23
Lid geworden op: 13 apr 2015 10:19

Gebruikersavatar noah race 30 aug 2019 08:41

Hoe kun je van fiets wisselen als je meerdere fietsen in je uitrusting hebt staan op strava?
Kan dat via de app?

Gebruikersavatar
dickw
Forum-lid
Berichten: 534
Lid geworden op: 18 mar 2010 13:48

Gebruikersavatar dickw 30 aug 2019 08:46

noah race schreef:
30 aug 2019 08:41
Hoe kun je van fiets wisselen als je meerdere fietsen in je uitrusting hebt staan op strava?
Kan dat via de app?
In Strava kan je in elke rit een fiets aanwijzen die je hebt gebruikt. Zowel via de app als de browser is dat mogelijk.

Gebruikersavatar
RVV
Forum-lid
Berichten: 1304
Lid geworden op: 12 apr 2014 16:12

Gebruikersavatar RVV 30 aug 2019 08:48

Moet je wel de fietsen toevoegen en dit kan alleen via site/brouwer

Gebruikersavatar
noah race
Forum-lid
Berichten: 23
Lid geworden op: 13 apr 2015 10:19

Gebruikersavatar noah race 30 aug 2019 08:55

Thanks!
De fiets had ik al toegevoegd. Kun je dan na de rit in de app een fiets selecteren? Want als ik nu een rit wil laten beginnen kan ik het nergens vinden, of kijk ik er over heen?

Gebruikersavatar
RVV
Forum-lid
Berichten: 1304
Lid geworden op: 12 apr 2014 16:12

Gebruikersavatar RVV 30 aug 2019 09:01

Achteraf kun je het aanpassen

Gebruikersavatar
noah race
Forum-lid
Berichten: 23
Lid geworden op: 13 apr 2015 10:19

Gebruikersavatar noah race 30 aug 2019 09:19

Ah, ik zie het nu ook ja. Dankje.
'probleem' weer opgelost ;-)

Najieto
Forum-lid
Berichten: 239
Lid geworden op: 06 mei 2016 11:05

Najieto 03 sep 2019 08:31

Volgens mij werken er weer een hoop dingen niet of nauwelijks op strava. Gisteravond trainingskoers gereden met 60 man. Staan maar 4 personen in mijn gereden met/flyby’s. Een vriend vroeg of ik hem kon taggen in 3 activiteiten omdat zijn strava niet werkte. Geprobeerd via de desktop en app, werkt geen van beiden. Hij krijgt geen mogelijkheid tot accepteren.

Edit: na nader onderzoek lijkt het toch alleen mijn probleem te zijn. Bij andere jongens die er ook gereden hebben staan wel minstens 30+ flyby’s.
Laatst gewijzigd door Najieto op 03 sep 2019 11:20, 1 keer totaal gewijzigd.
BMC Roadmachine 02 2019
BMC Teamelite 02 2020

Gebruikersavatar
patrickvb
Forum-lid
Berichten: 381
Lid geworden op: 11 apr 2007 01:30
Locatie: Oilsjt en Dardennen

Gebruikersavatar patrickvb 03 sep 2019 08:42

RVV schreef:
30 aug 2019 09:01
Achteraf kun je het aanpassen
In 'Mijn uitrusting' kan je ook aanduiden welke de standaard fiets is. Niet onbelangrijk, anders kan je na iedere rit gaan aanpassen mocht dit verkeerd aangevinkt staan.

laurens87
Forum-lid
Berichten: 404
Lid geworden op: 29 jul 2013 15:38

laurens87 08 sep 2019 13:21

Mijn vriendin is (weer) begonnen met mountainbiken en heeft daarbij ook strava via haar telefoon aanstaan. Echter geeft strava de activiteit een datum van januari 2000... De datum/tijd van de telefoon staat op automatisch. Iemand een idee waar het aan kan liggen? En dus hoe op te lossen...
Change is the only constant... Hanging on is the only sin...

Gebruikersavatar
MarkVeenstra
Forum-lid
Berichten: 3690
Lid geworden op: 13 jun 2013 15:05
Locatie: Delft

Gebruikersavatar MarkVeenstra 09 sep 2019 11:48

Meer mensen die Chrome gebruiken, last van dat strava niet lekker scrolt? (pc).
Tijdens het scrollen door de dashboard, verspringen activiteiten steeds wat. En op een gegeven moment kom je steeds weer dezelfde activiteiten opnieuw tegen, alsof je weer opnieuw bovenaan begonnen was.
Dus als je na een weekend even snel doorkijkt wat anderen hebben uitgespookt dan kom je er nauwelijks doorheen.
WIND allrounder custom build 2015
Canyon Ultimate AL 2013

Gebruikersavatar
Orlok
Forum-lid
Berichten: 2767
Lid geworden op: 01 dec 2012 12:18
Locatie: Almere

Gebruikersavatar Orlok 09 sep 2019 13:45

MarkVeenstra schreef:
09 sep 2019 11:48
Meer mensen die Chrome gebruiken, last van dat strava niet lekker scrolt? (pc).
Tijdens het scrollen door de dashboard, verspringen activiteiten steeds wat. En op een gegeven moment kom je steeds weer dezelfde activiteiten opnieuw tegen, alsof je weer opnieuw bovenaan begonnen was.
Dus als je na een weekend even snel doorkijkt wat anderen hebben uitgespookt dan kom je er nauwelijks doorheen.
Soms heb ik ook dat fenomeen dat het beeld verspringt en steeds dezelfde activiteiten terug komen, dan zet ik het scrollen op de muis in de auto stand (druk even op het scrollwieltje) want dan gaat het beter. ;)
Er komt een moment dat je de wind mee hebt
Pinarello F10 - Ultegra 6800 - Carbonspeed C38 - Tubeless

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten