DIY, How to repair Polar CAD sensor

Van simpele km-tellers tot vermogensmeters en GPS
Gebruikersavatar
mslingerland
Forum-lid
Berichten: 159
Lid geworden op: 31 jul 2005 12:38
Locatie: Abu Dhabi, UAE

Gebruikersavatar mslingerland 27 okt 2008 11:24

Na 2,5 jaar trouwe dienst was er dan uiteindelijk geen trapfrequentiesignaal zichtbaar meer op mijn Polar CS200CAD.

Overal werd geroepen dat je de sensor compleet moet vervangen tegen ongeveer EURO 35,00.

Stoute schoenen aangetrokken, hieronder volgt een korte beschrijving hoe ik de batterij zelf succesvol heb vervangen. Dus wellicht bruikbare tip voor anderen.

1. Sensor demonteren
2. met goedkoop 'aardappelmesje' rondom de naad opensnijden en behuizing openmaken. Let op rondom snijden en niet dwarsover
3. Printplaatje oppakken, hieronder zit een standaardbatterij (knoopcel)
4. vervang batterij (EURO 4,95) en let op polariteit
5. Herplaats printplaat monteer behuizing losjes met een elastiekje erom, let op dat alles op zijn plaats is gevallen.
6. Test of de sensor nu functioneert met sterke magneet. Bij ja: operatie bijna geslaagd. Nee: Polariteit van batterij goed?
7. Behuizing van sensor dichtplakken met lijm, enigzins dikke laag rondom aanbrengen en sterk dichtduwen, laten drogen met wasknijpers erop. Vervolgens met dunnen seconde lijm nogmaals rondom boel dichtgesealed.

Succes!!

Gebruikersavatar
mcf1
Forum-lid
Berichten: 695
Lid geworden op: 09 dec 2004 09:55

Gebruikersavatar mcf1 27 okt 2008 11:27

dit geld overigens ook voor de speed sensor....

Gebruikersavatar
amclassic-fan
Moderator
Berichten: 24282
Lid geworden op: 23 jun 2004 17:56
Locatie: Leende

Gebruikersavatar amclassic-fan 27 okt 2008 11:39

Uh, de sensor die ik heb kan je gewoon open draaien met 2 schroefjes. Zou zo zonde zijn als iemand die kapot ging snijden.
‘Whatever you do, those other fuckers are doing more.’
Afbeelding

Gebruikersavatar
mcf1
Forum-lid
Berichten: 695
Lid geworden op: 09 dec 2004 09:55

Gebruikersavatar mcf1 27 okt 2008 11:56

ja lijkt me duidelijk als er schroefjes zijn daar gebruik van te maken;)

mikesbike
Forum-lid
Berichten: 188
Lid geworden op: 20 aug 2004 13:39

mikesbike 27 okt 2008 14:54

Inderdaad ook mijn eerste reactie, misschien ontbrak een schroevendraaier :-)
Niet zeuren maar rijden

kaj1500
Forum-lid
Berichten: 1129
Lid geworden op: 25 apr 2008 14:43

kaj1500 27 okt 2008 15:31

Schroefjes? Heb ik ook niet. Bovenstaande manier heb ik al eens gedaan. Je zou wel gek zijn om telkens nieuwe sensoren te kopen, goedkoop zijn ze niet. Adviesprijs is volgens mij €29.
Jens Voigt has four heart rate training zones: anger, rage, fury and breakaway.

Gebruikersavatar
mslingerland
Forum-lid
Berichten: 159
Lid geworden op: 31 jul 2005 12:38
Locatie: Abu Dhabi, UAE

Gebruikersavatar mslingerland 27 okt 2008 15:41

[quote="MikesBike"]Inderdaad ook mijn eerste reactie, misschien ontbrak een schroevendraaier :-)[/quote]

Oh... schroefjes om aan te draaien....



Nee die zitten er niet op. Mijn verhaal gaat over de cadenssensor en niet over de speedsensor.

Gebruikersavatar
zombie
Forum-lid
Berichten: 1902
Lid geworden op: 05 mei 2004 11:39

Gebruikersavatar zombie 27 okt 2008 15:55

[quote="Amclassic-fan"]Uh, de sensor die ik heb kan je gewoon open draaien met 2 schroefjes. Zou zo zonde zijn als iemand die kapot ging snijden.[/quote]

Dit is de DIY versie ;-)
de FM gebruikt de schroefjes...
<a target="_blank" href= "http://imageshack.us"><img border="0" src= " http://img463.imageshack.us/img463/5630/kelvin2vq.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;"></a> Catch your Ride

Gebruikersavatar
litespeed
Forum-lid
Berichten: 3127
Lid geworden op: 24 jan 2007 09:32

Gebruikersavatar litespeed 27 okt 2008 19:22

LOL

Zijn de sensoren niet aangepast bij de introductie van CS-modellen?

Gebruikersavatar
wezep
Forum-lid
Berichten: 1607
Lid geworden op: 04 mei 2005 10:06

Gebruikersavatar wezep 27 okt 2008 23:12

De sensoren van de S serie (710,625,725) hebben schroefjes en daarmee kun je de behuizing makkelijk openmaken.
De sensoren voor de CS serie (100,200,300,400,600) hebben dit niet!
Race: Giant TCR
Giant Propel
BMC TMR01
ATB: Giant XTC
TT: Giant Trinity

atbob
Forum-lid
Berichten: 7
Lid geworden op: 11 jun 2007 17:48

atbob 02 mar 2009 22:21

Goede tip, thx. Zojuist met tong uit mijn mond de snelheid sensor opengesneden. Werkte alleen nog als ik de spaak-tip d'r zowat langs liet schaven. CS 100, geen schroefjes (waarom zou je ook).

Nu nog dezelfde truuk om de hartslag sensor open te krijgen...

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: rodekool