Wahoo Elemnt Bolt V2 2021

Van simpele km-tellers tot vermogensmeters en GPS
rbleeker
Forum-lid
Berichten: 6
Lid geworden op: 25 mar 2019 11:56

rbleeker 12 sep 2021 11:57

rob74 schreef:
08 sep 2021 21:34
Ik zit ook met smacht te wachten. Mijn edge 810 is nu echt stervende. De uit/aan knop is met tape gerepareerd en het onding valt steeds vaker zomaar uit
Hi,

Zelf 2 maanden terug hier besteld toen ze er een aantal op voorraad hadden. Kreeg vanochtend bericht dat ze weer op voorraad zijn :

https://www.bikeandtravel.nl/epages/623 ... s/WFCC3BLK

Vorige keer waren ze snel weg maar misschien lukt het voor de liefhebbers.

Groet

Ronald

stansfield
Forum-lid
Berichten: 236
Lid geworden op: 14 okt 2010 18:10

stansfield 22 sep 2021 21:05

Ik heb hem binnen. Installeren en de gewenste settings naar smaak inrichten is een fluitje van een cent. Nog 1 vraagje. Dat kleine schroefje (optional locking screw) wat heeft die voor nut? Is dat handig om te gebruiken? Of kan dan je wahoo ook niet handmatig door een kwartslag te draaien van je houder af? Voordat ik rond ga vragen naar zo'n kleine schroevendraaier die ik zelf niet heb.

Gebruikersavatar
raven14
Forum-lid
Berichten: 2236
Lid geworden op: 13 dec 2013 18:25

Gebruikersavatar raven14 22 sep 2021 21:09

Ik denk dat quasi niemand dat gebruikt. Het is een truukje opdat de Wahoo zou mee mogen gewogen worden in UCI competities, waar fietsen boven de 6.8kg moeten wegen, inclusief accessoires die aan de fiets vast zitten.
Afbeelding

Gebruikersavatar
RKN
Forum-lid
Berichten: 1250
Lid geworden op: 01 apr 2014 16:40
Locatie: Vechtdal

Gebruikersavatar RKN 22 sep 2021 21:13

Vraag me zelfs af of dat bij profs gebruikt wordt; die zie je bij een fietswissel soms ook de computer overzetten. Dat gaat niet met dat schroefje er in.

stansfield
Forum-lid
Berichten: 236
Lid geworden op: 14 okt 2010 18:10

stansfield 22 sep 2021 21:24

Bedankt voor de info. Houden we het schroefje lekker in de doos.

Pelep
Forum-lid
Berichten: 894
Lid geworden op: 08 okt 2013 21:05

Pelep 04 okt 2021 22:40

Mijn Roam is eraan voor de moeite. Kan via Wahoo rechtstreeks met compensatie een nieuwe bestellen - maar de Roam is niet beschikbaar en komt pas in november binnen. De nieuwe bolt is wel onmiddelijk leverbaar.

Maar....heb op 2 fietsen de HideMyBell voor de Roam, dus langer model. Vermoed dat de nieuwe Bolt wel zal passen maar nogal 'klein' zal uitvallen op deze HideMyBell. Iemand een idee?

Gebruikersavatar
Kneh
Forum-lid
Berichten: 89
Lid geworden op: 02 apr 2014 20:49

Gebruikersavatar Kneh 17 okt 2021 12:41

Ik heb nu een aantal maanden de Bolt v2.

Wat me opvalt is dat de temperatuur waarde niet overeenkomen met de werkelijkheid.
Ik heb dit onder gecontroleerde omstandigheden getest en de bolt V2 geeft 2 á 3 graden te veel aan.
Ook heb ik mijn oude bolt toen eens getest en deze geeft dan weer te lage waardes aan.

Is dit meer mensen opgevallen en/of weet iemand of dit te corrigeren is?

Gebruikersavatar
raven14
Forum-lid
Berichten: 2236
Lid geworden op: 13 dec 2013 18:25

Gebruikersavatar raven14 17 okt 2021 14:17

Ook mijn ervaring.
Afbeelding

Gebruikersavatar
havana
Forum-lid HC
Berichten: 24758
Lid geworden op: 22 jun 2006 10:54

Gebruikersavatar havana 18 okt 2021 07:46

Temperatuur op fietscomputers moet je sowieso met een enorme korrel zout nemen.

Ik moet altijd erg lachen als mensen roepen: "het was 40 graden op mijn Garmin".

Ja, in de volle zon ja. Maar temperatuur meet je nog altijd in de schaduw.

Gebruikersavatar
thestudent
Forum-lid
Berichten: 2906
Lid geworden op: 03 feb 2011 22:24
Locatie: Ergens tussen de veluwe en de rijn

Gebruikersavatar thestudent 18 okt 2021 07:53

Kneh schreef:
17 okt 2021 12:41
Ik heb nu een aantal maanden de Bolt v2.

Wat me opvalt is dat de temperatuur waarde niet overeenkomen met de werkelijkheid.
Ik heb dit onder gecontroleerde omstandigheden getest en de bolt V2 geeft 2 á 3 graden te veel aan.
Ook heb ik mijn oude bolt toen eens getest en deze geeft dan weer te lage waardes aan.

Is dit meer mensen opgevallen en/of weet iemand of dit te corrigeren is?
Aan t begin van de rit of aan het eind. Als je een warme bolt mee naar buiten neemt duurt het best een tijdje voor die sensor binnenin ook koud is. Dus kijk je als je weggaat dan klopt het vrijwel nooit.
Whenever Bicycles are broken or Menaced by international communism; Bicycle Repair Man is Ready!

Gebruikersavatar
Kneh
Forum-lid
Berichten: 89
Lid geworden op: 02 apr 2014 20:49

Gebruikersavatar Kneh 18 okt 2021 08:10

thestudent schreef:
18 okt 2021 07:53
Kneh schreef:
17 okt 2021 12:41
Ik heb nu een aantal maanden de Bolt v2.

Wat me opvalt is dat de temperatuur waarde niet overeenkomen met de werkelijkheid.
Ik heb dit onder gecontroleerde omstandigheden getest en de bolt V2 geeft 2 á 3 graden te veel aan.
Ook heb ik mijn oude bolt toen eens getest en deze geeft dan weer te lage waardes aan.

Is dit meer mensen opgevallen en/of weet iemand of dit te corrigeren is?
Aan t begin van de rit of aan het eind. Als je een warme bolt mee naar buiten neemt duurt het best een tijdje voor die sensor binnenin ook koud is. Dus kijk je als je weggaat dan klopt het vrijwel nooit.
Dat begrijp ik.

Daarom heb ik het onder gecontroleerde omstandigheden getest.
Zowel mijn oude bolt en de bolt v2 binnen naast elkaar gelegd en daarbij een digitale thermometer.

Gebruikersavatar
thestudent
Forum-lid
Berichten: 2906
Lid geworden op: 03 feb 2011 22:24
Locatie: Ergens tussen de veluwe en de rijn

Gebruikersavatar thestudent 18 okt 2021 09:42

Dan zal het wel. Nou ja ik kijk gelukkig niet erg naar temperatuur. En als het goed is heeft de powermeter een eigen sensor voor de temperatuur compensatie. Ik denk dat het best mogelijk is dat er op het gebied van temperatuursensor hier en daar wat bespaard is. Of de plaatsing binnen het apparaat is veranderd.
Whenever Bicycles are broken or Menaced by international communism; Bicycle Repair Man is Ready!

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers