Garmin Edge 1000

Van simpele km-tellers tot vermogensmeters en GPS
Gebruikersavatar
nijkie
Forum-lid HC
Berichten: 6341
Lid geworden op: 04 aug 2010 23:11
Locatie: Ernem

Gebruikersavatar nijkie 22 feb 2021 19:17

0475 schreef:
22 feb 2021 17:56
Ik herken die kaartnamen niet allemaal (maar 2 uit het rijtje). Schakel ze allemaal eens uit en download van openfietsmap.nl (OFM) eens een kaart. En kijk of de routering dan wel werkt die nu fout loopt.
Je haalt nu 2 zaken door elkaar.
Bij mij staat alleen osm op.
Bij Einstein staan bovenstaande kaarten op zijn fietscomputer.
Sensa Gulia G2.
Cannondale Topstone 4

0475
Forum-lid
Berichten: 126
Lid geworden op: 05 apr 2020 09:56

0475 22 feb 2021 19:43

ach so :-) Mea culpa.

0475
Forum-lid
Berichten: 126
Lid geworden op: 05 apr 2020 09:56

0475 22 feb 2021 20:04

Heb je eens met een andere programma, bv Basecamp van Garmin zelf (en daar dezelfde OFM kaart gebruiken als op je Edge staat) geprobeerd of het euvel dan ook optreed? En dan vanuit Basecamp ook een track in .gpx naar je Edge sturen.

Gebruikersavatar
nijkie
Forum-lid HC
Berichten: 6341
Lid geworden op: 04 aug 2010 23:11
Locatie: Ernem

Gebruikersavatar nijkie 22 feb 2021 20:22

0475 schreef:
22 feb 2021 20:04
Heb je eens met een andere programma, bv Basecamp van Garmin zelf (en daar dezelfde OFM kaart gebruiken als op je Edge staat) geprobeerd of het euvel dan ook optreed? En dan vanuit Basecamp ook een track in .gpx naar je Edge sturen.
Ga ik morgen proberen,Bart eigenaar van judise.nl heeft ook al zijn programma en gpx files nagekeken maar kan niets vinden.
Zelf met javawa dit ontdekt corrupte file maar bij een fietsmaat geen probleem met afslagbegeleiding aan op een 830.
Onderstaande file heb ik nog niet geprobeerd maar alleen gemaakt.
Bijlagen
DFBBCF66-4547-429F-BCAC-0ADE50FDFB11.jpeg
Sensa Gulia G2.
Cannondale Topstone 4

0475
Forum-lid
Berichten: 126
Lid geworden op: 05 apr 2020 09:56

0475 22 feb 2021 21:36

Even een vraag: als jij de .gpx file op de Edge hebt gezet, doe je dan ook 'veilig uitwerpen' van de F: en G: drive voor je de USB kabel lostrekt? Vaak gaat dat wel goed zonder veilig uitwerpen maar soms raakt het net gekopieerde bestand echter beschadigt.

Gebruikersavatar
nijkie
Forum-lid HC
Berichten: 6341
Lid geworden op: 04 aug 2010 23:11
Locatie: Ernem

Gebruikersavatar nijkie 22 feb 2021 22:18

0475 schreef:
22 feb 2021 21:36
Even een vraag: als jij de .gpx file op de Edge hebt gezet, doe je dan ook 'veilig uitwerpen' van de F: en G: drive voor je de USB kabel lostrekt? Vaak gaat dat wel goed zonder veilig uitwerpen maar soms raakt het net gekopieerde bestand echter beschadigt.
Zekers,maar meestal maak ik een gpx bestand met judise.nl en het bestand zet ik in de cloud en open het met Garmin Connect,nieuwe naam geven-verzenden naar de Garmin 1000 zodra ik deze opstart synchroniseert staat het gpx bestand bij de koersen.
Sensa Gulia G2.
Cannondale Topstone 4

0475
Forum-lid
Berichten: 126
Lid geworden op: 05 apr 2020 09:56

0475 22 feb 2021 22:29

Okido, via GC, mhmm, en de route/koers wordt in GC wel correct getoond, Vreemd.

Wat doet je Edge als je hem geen route geeft via een .gpx maar op de Edge het adres invoert (de 1000 heeft die mogelijkheid??) en hem dan een route laat berekenen, blijft hij dan ook steken op 99% ?

Gebruikersavatar
nijkie
Forum-lid HC
Berichten: 6341
Lid geworden op: 04 aug 2010 23:11
Locatie: Ernem

Gebruikersavatar nijkie 23 feb 2021 08:15

0475 schreef:
22 feb 2021 22:29
Okido, via GC, mhmm, en de route/koers wordt in GC wel correct getoond, Vreemd.

Wat doet je Edge als je hem geen route geeft via een .gpx maar op de Edge het adres invoert (de 1000 heeft die mogelijkheid??) en hem dan een route laat berekenen, blijft hij dan ook steken op 99% ?
Het gaat alleen mis wanneer ik afslagbegeleiding aanzet,zonder zie ik gewoon het Paarse lijntje.
Vandaag weer verder puzzelen.
Sensa Gulia G2.
Cannondale Topstone 4

0475
Forum-lid
Berichten: 126
Lid geworden op: 05 apr 2020 09:56

0475 23 feb 2021 08:43

Toch, probeer dat eens: alleen een 'navigeer naar' adres invoeren op de edge dat een km of 30 verderop ligt. Als hij dan ook blijft steken is er een gerede kans dat het probleem in de kaart zit.

Gebruikersavatar
nijkie
Forum-lid HC
Berichten: 6341
Lid geworden op: 04 aug 2010 23:11
Locatie: Ernem

Gebruikersavatar nijkie 23 feb 2021 09:28

0475 schreef:
23 feb 2021 08:43
Toch, probeer dat eens: alleen een 'navigeer naar' adres invoeren op de edge dat een km of 30 verderop ligt. Als hij dan ook blijft steken is er een gerede kans dat het probleem in de kaart zit.
Net stukje gereden maar dan gaat de Garmin bij mij niet rekenen toon direct dikke Paarse lijn.
Sensa Gulia G2.
Cannondale Topstone 4

0475
Forum-lid
Berichten: 126
Lid geworden op: 05 apr 2020 09:56

0475 23 feb 2021 12:18

Dus zonder een koers te laden maar na het ingeven van een navigeer-naar adres? Wellicht navigatie doel wat dichtbij, dat hij het snel berekend had? Moet eens een verder gelegen punt nemen, naar bv Kootwijk vanuit Arnhem.

Gebruikersavatar
nijkie
Forum-lid HC
Berichten: 6341
Lid geworden op: 04 aug 2010 23:11
Locatie: Ernem

Gebruikersavatar nijkie 23 feb 2021 16:03

0475 schreef:
23 feb 2021 12:18
Dus zonder een koers te laden maar na het ingeven van een navigeer-naar adres? Wellicht navigatie doel wat dichtbij, dat hij het snel berekend had? Moet eens een verder gelegen punt nemen, naar bv Kootwijk vanuit Arnhem.
Of het er mee te maken heeft weet ik niet maar misschien wacht ik te kort op een gps fix,maar gps gereed geeft die in het scherm.
Nu weer met kaarten bezig in javawa krijg ik de melding:niet alle kaartsegmenten zijn transparant op sommige toestellen zal deze kaart 2x voorkomen.
Heb nu die kaart verwijderd en de benelux light versie er op gezet deze geeft geen melding.
Sensa Gulia G2.
Cannondale Topstone 4

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers