Garmin kaarten vs OSM

Van simpele km-tellers tot vermogensmeters en GPS
walter-
Forum-lid
Berichten: 1749
Lid geworden op: 08 okt 2017 11:27
Locatie: Lubbeek/België

walter- 13 mar 2019 13:51

53x11 schreef:
13 mar 2019 13:12
Met deze online tool: https://extract.bbbike.org/ kun je zelf bepalen welke gebieden je op de kaart wil hebben staan* en in welk formaat je het kaartmateriaal wilt wegschrijven.
..
Die kende ik niet. Gebruik als http://garmin.openstreetmap.nl.

Ik probeer die te onthouden voor een volgende keer (vooral een topo kaart direct aanmaken lijkt interessant).

NuitKor
Forum-lid
Berichten: 1489
Lid geworden op: 25 aug 2011 11:53

NuitKor 13 mar 2019 14:06

walter- schreef:
13 mar 2019 13:50
Je gooit de gmapsupp.img op je gps, hernoemt de file naar bv bnl.img (zolang het op .img eindigt is het ok - of ook, verander het bestandsformaat niet, of ook, je hernoemt voordat je kopieert).
En dan kan je een tweede map erop gooien en als je die hernoemt weer een derde enz....
Nadien kan je op de gps kiezen welke kaarten actief zijn. De naam van de kaart is dan wel een naam die uit het bestand zelf komt (je die wijzigen maar niet zo eenvoudig).

Walter
Thnx. Zet ik dat bestand dan op het kaartje of de garmin zelf? Ik heb er wel een 16gb kaartje in. En moet ik die dan schuiven in het new files mapje?

walter-
Forum-lid
Berichten: 1749
Lid geworden op: 08 okt 2017 11:27
Locatie: Lubbeek/België

walter- 13 mar 2019 14:49

Als ik me niet vergis in de 'Garmin' folder. Je kan op het toestel of het kaartje werken. Beide kunnen.

Heb wel voldoende geduld bij kopiëren. Niet altijd is het zeer duidelijk dat het bestand 100% volledig is gekopieerd.

Walter

Power84
Forum-lid
Berichten: 62
Lid geworden op: 28 jan 2019 10:54

Power84 15 mar 2019 08:52

walter- schreef:
13 mar 2019 13:50
Je gooit de gmapsupp.img op je gps, hernoemt de file naar bv bnl.img (zolang het op .img eindigt is het ok - of ook, verander het bestandsformaat niet, of ook, je hernoemt voordat je kopieert).
En dan kan je een tweede map erop gooien en als je die hernoemt weer een derde enz....
Nadien kan je op de gps kiezen welke kaarten actief zijn. De naam van de kaart is dan wel een naam die uit het bestand zelf komt (je die wijzigen maar niet zo eenvoudig).

Walter
Ik kan de kaarten op het intern geheugen zetten of op de micro sd kaartje (16gb groot). Maakt het nog uit qua gebruik? Mijn activiteiten en routes zet ik altijd op het sd kaartje.
Laatst gewijzigd door Power84 op 15 mar 2019 09:33, 1 keer totaal gewijzigd.

walter-
Forum-lid
Berichten: 1749
Lid geworden op: 08 okt 2017 11:27
Locatie: Lubbeek/België

walter- 15 mar 2019 08:59

In mijn ervaring maakt het geen verschil. Alleen heb ik nogal slechte ervaringen met hoe garmin de sd kaartjes behandelt. Ik heb echt wel dikwijls al gehad dat het file systeem van de sd kaartjes om zeep geholpen wordt.
Mijn reactie is daarom alleen de kaarten op de sd-kaart, niet de rest.

Kan jij eigenlijk kiezen waar de activiteiten worden geregistreerd? Komen die niet automatisch op het interne geheugen?

Walter

Gebruikersavatar
De Tukker
Forum-lid
Berichten: 443
Lid geworden op: 18 mei 2017 21:22
Locatie: Enschede

Gebruikersavatar De Tukker 15 mar 2019 09:23

walter- schreef:
15 mar 2019 08:59
In mijn ervaring maakt het geen verschil. Alleen heb ik nogal slechte ervaringen met hoe garmin de sd kaartjes behandelt. Ik heb echt wel dikwijls al gehad dat het file systeem van de sd kaartjes om zeep geholpen wordt.
Mijn reactie is daarom alleen de kaarten op de sd-kaart, niet de rest.

Kan jij eigenlijk kiezen waar de activiteiten worden geregistreerd? Komen die niet automatisch op het interne geheugen?

Walter
Bij mij (Edge1000) komen ze juist automatisch op de externe sd card.
Ik bedoel dan de ritdata. Zou zo maar kunnen dat ik dat ooit eens heb ingesteld :D

De koersen/tracks die ik zelf ontwerp komen op het interene geheugen en die kan ik juist niet op de sd card zetten. D.w.z. dat kan wel, maar dan 'ziet' de Garmin ze niet.

Al mijn kaarten (alleen OSM, de originele heb ik er allemaal af gegooid) staan op de externe sd card.

Edit: Even nagekeken … op de Edge 1000 is het inderdaad een instelling die bepaalt waar jouw ritdata wordt opgenomen: interne opslag of geheugenkaart.
Laatst gewijzigd door De Tukker op 15 mar 2019 10:04, 1 keer totaal gewijzigd.
Merckx Sallanches64
Cube Reaction Pro 2018

Power84
Forum-lid
Berichten: 62
Lid geworden op: 28 jan 2019 10:54

Power84 15 mar 2019 09:35

walter- schreef:
15 mar 2019 08:59
In mijn ervaring maakt het geen verschil. Alleen heb ik nogal slechte ervaringen met hoe garmin de sd kaartjes behandelt. Ik heb echt wel dikwijls al gehad dat het file systeem van de sd kaartjes om zeep geholpen wordt.
Mijn reactie is daarom alleen de kaarten op de sd-kaart, niet de rest.

Kan jij eigenlijk kiezen waar de activiteiten worden geregistreerd? Komen die niet automatisch op het interne geheugen?

Walter
Je kan instellen dat de ritten op de sdkaart komen. Dus jij zou de kaarten op de sd-kaart doen, zodat het intern geheugen groot genoeg blijft voor de ritten?

walter-
Forum-lid
Berichten: 1749
Lid geworden op: 08 okt 2017 11:27
Locatie: Lubbeek/België

walter- 15 mar 2019 10:40

De hoeveelheid data die ritten in nemen is in de grootorde van wat megabytes.
Kaarten zijn 100den megabytes en meerdere GBs groot. Ik verwacht niet dat opgeslagen ritten een beperkte factor zijn op de meeste toestellen.

Walter

Gebruikersavatar
53x11
Forum-lid HC
Berichten: 6909
Lid geworden op: 28 sep 2005 00:38

Gebruikersavatar 53x11 15 mar 2019 10:46

tenzij je een edge 520 hebt, daarvoor heeft Garmin in al haar "wijsheid" besloten de opslagruimte te beperken tot een schamele 100 Mb..
"Niet-wielrenners. De leegheid van die levens schokt me." T.Krabbé

walter-
Forum-lid
Berichten: 1749
Lid geworden op: 08 okt 2017 11:27
Locatie: Lubbeek/België

walter- 15 mar 2019 10:48

Maar dan heb je ook geen sd kaart. Dus over waar je de data zet moet je niet nadenken... ;-).

Gebruikersavatar
De Tukker
Forum-lid
Berichten: 443
Lid geworden op: 18 mei 2017 21:22
Locatie: Enschede

Gebruikersavatar De Tukker 15 mar 2019 10:55

walter- schreef:
15 mar 2019 10:40
De hoeveelheid data die ritten in nemen is in de grootorde van wat megabytes.
Kaarten zijn 100den megabytes en meerdere GBs groot. Ik verwacht niet dat opgeslagen ritten een beperkte factor zijn op de meeste toestellen.

Walter
Dan maak je wel heel erg lange of heel veel ritten (of je hebt de 'registratie op per seconde' i.p.v. 'smart') staan) want ik kom niet boven 160 Kb per rit uit (max 200km). :lol:
Merckx Sallanches64
Cube Reaction Pro 2018

walter-
Forum-lid
Berichten: 1749
Lid geworden op: 08 okt 2017 11:27
Locatie: Lubbeek/België

walter- 15 mar 2019 10:56

...dus als je 100 ritten hebt gereden heb je 16MB aan ritten staan. Of wis je die telkens na het rijden?

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast