Single Speed voor kind

Alles over single speed, fixies en baanfietsen.
bash
Forum-lid
Berichten: 147
Lid geworden op: 22 sep 2009 17:31

bash 06 jul 2015 09:58

Beste mensen,

mijn zoon gaat volgend jaar naar de middelbare school en wil dan niet -zoals iedereen- een omafiets met bagagerek. Hij heeft zijn zinnen gezet op een single speed racefiets met terugtraprem. Geen gekke tierlantijntjes, gewoon bombproof. Omdat hij dat cool vindt.

Ik wil daar het komend jaar best een projectje van maken, maar heb daar wat hulp voor nodig. Hij is nu ongeveer 1.48 en zal volgend jaar ergens tussen de 1.50 en 1.60 zijn. Welk maat frame moet ik dan aan denken? En is zoiets überhaupt zelf samen te stellen of zijn er ook fietsenmakers/bouwers/producenten die zoiets al compleet aanbieden zodat het makkelijker kan?

Alle tips zijn welkom. Groet,
Bas

Gebruikersavatar
klimmer
Forum-lid HC
Berichten: 7249
Lid geworden op: 14 apr 2004 20:52
Locatie: Geleen

Gebruikersavatar klimmer 06 jul 2015 12:58

De kortste maat. Het is een niche product. Kleine aantallen en dan altijd in een gemiddelde maat of vaak maar een maat. Zoals: https://www.bike-mailorder.de/Komplettb ... etter-KW25
Bike-mailorder.de heeft een hele reeks. Verder bij de singlespeedspecialisten in Nederland. Lees je eerst eens in hoe je de rechte kettinglijn gaat realiseren en kies dan het materiaal. Ook op een mountainbikeframe (voordeel: kleine maten, zoek dan een ouder type met vaste vork) kun je single speed realiseren. Een shimano remnaaf heeft een kettinglijn van 42mm, hetgeen aan de voorzijde goed te realiseren is met JIS trapassen. Wel heb je met zo'n naaf beperkte keuze in passende tandwielen, maar 20t zit er meestal wel bij.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers