Pagina 1 van 1

Racefietsdag voor dames bij DTC de Mol

Geplaatst: 05 apr 2019 12:52
door TumTumTum
Hoi,

Bij mijn fietsclubje ontstond een tijdje geleden spontaan het idee van een paar dames om een fietsdag speciaal voor vrouwen op de racefiets óf die nog nooit op een racefiets gezeten hebben maar het wel eens willen proberen te organiseren, Het idee erachter was; fietsen is zo leuk, jammer dat niet veel meer vrouwen weten hoe leuk dat is. Ok, dan gaan we daar wat aan doen.
Nu weet ik dat de forumpopulatie hier voornamelijk reeds doorgewinterde fietskerels betreft maar wellicht kennen jullie een dame die dit leuk vind of lees je nu mee omdat je je nog aan het oriënteren bent. (zoals ik zelf jaren geleden).
Ben je wel al een spijkerhard trainende dame dan kan je meedoen met Lucinda Brand voor een pittige workout. Meer informatie over de invulling van het programma, met diverse workshops en lezingen staat op de website van de Mol.

Op 11 mei is bij fietsvereniging De Mol in Dordrecht een dag speciaal voor alle vrouwen die iets met een racefiets hebben. Dus fiets je al of ben je nieuwsgierig of een racefiets iets voor je is? Dan is deze dag voor jou! Het maakt niet uit of je oud bent of jong, veel fietst of weinig, alleen of samen, al jaren of nog maar kort – of misschien nog nooit op een racefiets hebt gezeten maar dat wel een keer wil uitproberen.

Wees welkom!
De fietsdag vindt plaats op en bij de wielerbaan van De Mol. Er zijn allerlei activiteiten, zowel voor beginnende als gevorderde fietsters. We weten het programma nu nog niet in detail, maar we denken aan: trainingen op verschillende niveaus, workshops over trainen, voeding, blessures en onderhoud, een korte tocht; kramen met kleding, fietsen en ander materiaal.

Je kunt dus kennismaken met de fietssport, maar ook als je al langer fietst kun je dingen opsteken en uitproberen. Meekomende partners en kinderen hoeven zich niet te vervelen: ook voor hen zijn activiteiten. We willen je op de fietsdag ook laten kennismaken met De Mol. We vinden het leuk als je dan lid wordt, want er mogen nog best meer vrouwelijke leden bij, vinden wij.

Aan de vrouwendag wordt meegewerkt door fietsfabrikant Giant. Van hun vrouwenmerk Liv zullen verschillende fietsen aanwezig zijn, zodat je die kunt uitproberen – en kunt zien hoe mooi ze zijn. Verder zal Giant zorgen voor een volgauto bij de tocht en clinics geven over fietsonderhoud.

En wat zou de vrouwendag zijn zonder het boegbeeld van de Mol: Lucinda Brand. Zij werd in januari Nederlands kampioen veldrijden en heeft ook op de weg grootse prestaties neergezet. Ze zal er op 11e mei bij zijn en pas maar op: haar enthousiasme is aanstekelijk!

We zijn bezig met het programma, en er is nog ruimte voor meer, dus als je ideeën of wensen hebt, neem dan contact met ons op – .
https://www.fietsclubdemol.nl/programma/ddfd-2019-1

Re: Racefietsdag voor dames bij DTC de Mol

Geplaatst: 06 apr 2019 13:33
door Carjans
Hallo,

Leuk dit :like: ga het ff in overweging nemen. Lid worden van de club, dat wordt 'm helaas niet dit i.v.m de afstand :( maar deze dag lijkt mij helemaal geweldig. Ga het ook even vragen aan mijn fiets vriendinnen :like:

Re: Racefietsdag voor dames bij DTC de Mol

Geplaatst: 06 apr 2019 17:43
door TumTumTum
Hoi,

Leuk! Je hoeft geen lid te worden hoor. Je bent, met vriendinnen, welkom om een dag fietsplezier te hebben.:)

Re: Racefietsdag voor dames bij DTC de Mol

Geplaatst: 06 apr 2019 18:00
door Sweety2008
Jammer dat het zo ver weg is van Venlo.😥

Re: Racefietsdag voor dames bij DTC de Mol

Geplaatst: 06 apr 2019 18:12
door mackersv2.0
2 uurtjes treinen....

Re: Racefietsdag voor dames bij DTC de Mol

Geplaatst: 08 apr 2019 13:59
door JoFa
:like: Goed initiatief

Re: Racefietsdag voor dames bij DTC de Mol

Geplaatst: 21 apr 2019 15:17
door Jans
Is het nog een geslaagde dag geworden? Ik hoop het wel voor zo'n initiatief.

Re: Racefietsdag voor dames bij DTC de Mol

Geplaatst: 22 apr 2019 15:34
door louise
't Is pas op 11 mei - nog 3 weken! Dus wie nog wil komen: wees welkom!

Louise (ook betrokken bij die dag - ik geef een paar workshops)

Re: Racefietsdag voor dames bij DTC de Mol

Geplaatst: 22 apr 2019 16:22
door Jans
louise schreef:
22 apr 2019 15:34
't Is pas op 11 mei - nog 3 weken! Dus wie nog wil komen: wees welkom!

Louise (ook betrokken bij die dag - ik geef een paar workshops)
Sorry, ik was, zonder op te letten, uitgegaan van vorige week. Maar ik hoop voor jullie goed weer en veel interesse.

Re: Racefietsdag voor dames bij DTC de Mol

Geplaatst: 23 apr 2019 16:36
door TumTumTum
Ja dat hopen wij ook.:) Hoe meer hoe beter, en leuker. Al hebben ze maar 1 toffe gedag met de racefiets gehad dan is het al geslaagd.

Re: Racefietsdag voor dames bij DTC de Mol

Geplaatst: 26 apr 2019 19:22
door louise
Over de workshops trouwens, die van mij: de ene gaat over hoe je je eigen trainingsschema kunt maken, en de andere over vrouw-specifieke fietsblessures, -kwalen, -pijntjes en -ongemakken en verhoogde risico's. Van zadelpijn tot overtraind raken! En dan vooral over het voorkomen en oplossen daarvan.

Louise

Re: Racefietsdag voor dames bij DTC de Mol

Geplaatst: 12 mei 2019 13:21
door TumTumTum
Voor hen die het nog willen weten, het was gisteren een erg geslaagde dag. Er waren wel wat weeffouten in de organisatie, een training met Lucinda Brand tegelijkertijd met workshops betekend natuurlijk geen publiek voor de workshops. Niet zo slim over nagedacht...Maar verder was het gezien de blije en glunderende gezichten van bezoeksters een succes. We hadden grofweg drie trainingsgroepen, 1 totale beginners (met leenfietsen en iemand met een rugbyshirt), een groep die wel al zelf een fiets had en de gevorderden die met Lucinda vertrokken om een stevige klimtraining te doen in de Kiltunnel.
De andere twee groepen bleven op de baan en kregen een training van onze eigen trainers, Erna werden de workshops van oa Louise bezocht, door een helaas een handjevol maar wel enthousiaste mensen. Er was een hele toffe loterij, ik verbaasde mij waar alle prijzen vandaan kwamen, je kon zelfs een proefles motorrijden en een gesigneerd kampioensshirt van Lucinda winnen. met een lootje van 1 euro,.:)

Ik ben maar zijdelings betrokken geweest bij de organisatie maar ik ben best trots op hoe het er allemaal uit zag en het plezier dat mensen beleefd hebben. Dames die voor het eerst op een racefiets langs reden met een grote grijns op het gezicht en "dit is zooo leuk!"" Daar doe je het toch voor,:)

En gelukkig zat het weer 100% mee. Dat was niet verwacht gezien de voorspellingen maar het was top buitensportweer.


Sweety2008 schreef:
06 apr 2019 18:00
Jammer dat het zo ver weg is van Venlo.😥
Btw, er was iemand uit Maastricht, 8-)