Pagina 1 van 1

(Dames)fietsbroek met brede zeem

Geplaatst: 14 mei 2018 22:38
door Helen
Eind een paar maanden fiets ik op een zadel dat beduidend breder is dan het zadel waarop ik jaren heb gereden. Bij toeval kwam ik erachter dat mijn zitbotjes verder dan gemiddeld uit elkaar staan (ik had niet eerder de moeite genomen om dat te (laten) meten). Ik rijd nu op een zadel met breedte 168mm (specialized power expert). Gaandeweg merkte ik echter dat bij de meeste fietsbroeken die ik heb, de zeem eerder ophoudt dat het zadel, waardoor ik op de naden van de zeem zit. Op internet vond ik vrij snel de Endura Pro SL met brede zeem. Ter illustratie de blauwe zeem van Endura en de roze zeem van Newskin. Naast Newskin had ik broeken met qua afmetingen vergelijkbare zemen van o.a. Rogelli en Futurum. Dit type broek van Endura heeft drie breedtes, afgestemd op diverse zadelbreedtes (zie middelste foto).
Nu mijn vraag voor wie ook met een breder zadel rijdt: kennen jullie andere merken met beduidend bredere zeem? Of voldoet een standaard zeem en heb je er eigenlijk geen last van dat die smaller is dan je zadel?
Misschien niet typisch een vrouwenonderwerp, maar aangezien de heren toch meelezen..... Ik zoek uiteraard wel een damesbroek ;)

Re: (Dames)fietsbroek met brede zeem

Geplaatst: 14 mei 2018 23:01
door Juniper
Ik heb ook brede zitbotjes en een zadel van jouw breedte (maar dan een SQ lab).
Ik ken je zeem-probleem ook, hoeveel broeken ik al heb afgeschoten....

Ik heb twee broeken van Sportful (een korte en een lange) met een prettig zeem, maar mijn favoriete broek is van Craft.
En dan de serie met de Infinity zemen. Mijn voorkeur gaat uit naar de Infinity C1 zeem, die zit het allerfijnst! https://www.craftsportswear.com/materia ... -infinity/

Re: (Dames)fietsbroek met brede zeem

Geplaatst: 23 mei 2018 16:54
door Helen
Bedankt voor je snelle reactie ( en sorry voor mijn late reactie)

Re: (Dames)fietsbroek met brede zeem

Geplaatst: 23 mei 2018 18:32
door Douglas
Rapha classic heeft ook een erg brede zeem. Heb altijd het gevoel of ik een pamper aan heb. Maar het rijdt wel lekker. Is wel een herenmodel.

Re: (Dames)fietsbroek met brede zeem

Geplaatst: 23 mei 2018 18:42
door Sweety2008
Ik heb twee Sportful bibshorts die eigenlijk voor mannen bedoelt zijn, maar ik vind, ze zitten heerlijk, nooit problemen met lange stukken fietsen.

Re: (Dames)fietsbroek met brede zeem

Geplaatst: 25 jul 2018 13:51
door Helen
Bedankt voor de reacties en excuses voor mijn late reactie. Craft heb ik inmiddels in huis en heeft inderdaad de bredere zeem die ik zocht. Voor ritten van langer dan ca. 3 uur heeft de zeem van Endura toch mijn voorkeur omdat die ook tussen het achterste en het voorste deel wat breder is en de Craft S1 is daar wat smaller. Neemt niet weg dat het ook een prima broek is! Rapha heb ik nog niet geprobeerd.

Re: (Dames)fietsbroek met brede zeem

Geplaatst: 25 jul 2018 14:55
door mrcoffee
Mijn vrouw zweert bij de Craft Belle Glow met de C1 zeem. Maar ik zie dat je er al uit bent.

Re: (Dames)fietsbroek met brede zeem

Geplaatst: 26 mei 2020 14:59
door fietsnewbie96
Ik heb 2 vrouwen bib shorts van Pearl Izumi en zitten echt heerlijk, alleen bij mijn allereerst rit beetje zadelpijn gehad, onlangs nog 90+km gefietst zonder enig probleem.

Re: (Dames)fietsbroek met brede zeem

Geplaatst: 20 jun 2020 19:02
door dirkjanl
Ik ben een man en mijn zitbotjes staan ca. 17 cm uit elkaar. 25 jaar geleden heb ik een Urbanek dames fietsbroek gekocht bij Vittorio in Heerhugowaard met een zeem dat 20 tot 22 cm breed was (merk bestaat geloof ik niet meer). Een verademing in vergelijk tot mijn fietsbroek daarvoor.
Vanaf 2001 heb ik niet zoveel meer gefietst, maar sinds de corona ben ik weer begonnen. En opzoek naar een nieuwe fietsbroek! Ik ben uitgekomen bij een SQ-Lab en heb de 'onderbroek': 'SQLAB SQ-Short ONE10 fietsbroek' aangeschaft. Vandaag is het aangekomen en meteen uitgeprobeerd. In één woord: Fantastisch! En in die 25 jaar is er technisch ook wel het een en ander veranderd ;-).
Volgende week arriveert waarschijnlijk de
'Endura Pro SL fietsbroek met bretels (kort) zwart L Wide Pad'
Deze heb ik besteld omdat dit merk hierboven genoemd werd. Ben benieuwd of die ook zo gaat bevallen.

Groet, Dirk Jan

Re: (Dames)fietsbroek met brede zeem

Geplaatst: 23 jun 2020 18:39
door dirkjanl
En de Endura Pro SL kort met bretels maat L Wide Pad is binnen. Opgemeten en de breedte is ruim 23 cm. Breed genoeg voor mij.
Afbeelding

Afbeelding

En ook meteen uitgeprobeerd. Heerlijke fietsbroek, de zitbotjes hebben 'ruim zeem' en de broek schuift niet. Alleen de bretels zijn eigenlijk net iets te strak voor mij. Misschien moet er een stukje stof tussen gezet worden. Of niet, waarschijnlijk rekt de stof van de bretels wel.
Bedankt voor het melden van het bestaan van dit merk.
Dirk Jan