Mont Ventoux

Fietsvrouwen aan het woord. Tips, ervaringen en adviezen.
Gebruikersavatar
klimmer
Forum-lid HC
Berichten: 7086
Lid geworden op: 14 apr 2004 20:52
Locatie: Geleen

Gebruikersavatar klimmer 23 jul 2009 01:22

[quote="Josebã"]Mwah, tenzij het tegendeel bewezen is, ga ik er nog maar even van uit dat het aantal sterk overdreven is (of een vergissing) tenzij er dat jaar een touringcar met Belgen van de weg is geraakt.

Heb later dit jaar, als ik er toch 4x tegenop rij op een dag, voldoende tijd om wat plaatselijk marktonderzoek te doen..... [/quote]

Blablablablabla Jij behoort kennelijk tot het soort, dat denkt dat www.dekaleberg.nl en -.be een naaikransje is. Ik heb heel veel spijt, dat ik jouw vraag serieus genomen heb en het zal mij dus worst zijn wat jouw allemaal overkomt! Ook beschouw je kennelijk dit forum als een minderwaardige vrijetiidsbesteding! Een volledig gebrek aan respect voor de andere deelnemers en meelezers! Doe maar als die belgische touringcar.

Gebruikersavatar
Joseba
Forum-lid
Berichten: 1339
Lid geworden op: 19 jan 2007 21:19
Contact

Gebruikersavatar Joseba 23 jul 2009 01:54

Pffffffffffff. Doe s ff lekker een beetje normaal man.

Omdat je zo lekker stellig bent heb ik die fantastische site (dat is het overigens echt wel) nog maar eens bekeken.

Klik zelf even op deze link

http://www.dekaleberg.nl/mvhome.html?ui ... isselframe

dan kan je het volgende lezen:

Volgens officiële gegevens krijgt tijdens het seizoen gemiddeld elke week een coureur op de flanken van de Ventoux een fiks ongeluk. Meestal liggen zelfoverschatting en/of uitputting ten grondslag aan de ellende. In de eerste week van juni 2003 moesten de sapeurs-pompiers zelfs drie slachtoffers bergen. Dat was voor het Office de Tourisme in Bedoin aanleiding om in het kantoor een affiche op te hangen met een waarschuwing: wie te overmoedig wordt, valt de berg ten prooi. Ofwel, om Lévi Weemoedt te citeren: “En wie het allersnelst kan dalen, die krijgt een kist en klokgelui.”

Ik begrijip jouw interpretatie best maar een flink ongeluk is geen sterfgeval. En nu ben ik er wel klaar mee, ik ga er gewoon lekker tegen op stiefelen in september, misschien ga ik er wel met een Belgische touringcar naar toe.

pino
Forum-lid
Berichten: 57
Lid geworden op: 16 apr 2004 18:32

pino 23 jul 2009 10:24

[quote="Moustache"][quote="Pino"]...,vanaf Chalet Reynard niet meer kunnen eten.[/quote]

Waarom zou je daar nog willen eten?
Als je na dit punt nog moet eten, heb je iets grondig fout gedaan in de kilometers ervoor.[/quote]

Omdat ik er naar schatting nog een klein uur over zou doen en een gelletje (met caffeine daarbij behulpzaam kan zijn.
En daarvoor had ik me heel plichtsgetrouw aan de 60 grKH/uur gehouden.
Was alleen wat moe.

Iets grondig fouts? Ja. Maar niet in de 150 kilometer ervoor. Wel in het hele jaar daarvoor.
Niet zijken maar reiden !

rnldzm
Forum-lid
Berichten: 28
Lid geworden op: 17 jul 2009 17:30

rnldzm 26 aug 2009 20:59

De Mont Ventoux is een mythische berg. Dat komt van alle sterke verhalen van de mensen die 'm ooit opgereden zijn. Door deze verhalen had ik ook "schrik" van de berg. Maar dat is niet terecht.
Ik kwam iemand tegen met een extreem MTB verzet op z'n racefiets, hij had 3 tevergeefse pogingen gedaan voordat ie het gehaald had. Ik had nul komma nul ervaring met fietsen in de bergen (alleen L-B-L).

Mijn ervaring is:
1) raak niet paniek als je hartslag enorm hoog is
2) schakel niet te snel terug, maar probeer een wat rustiger tempo te draaien
3) neem een winddicht jack mee want t kan koud zijn boven
4) zorg dat je 'n fiets met stijve wielen/frame hebt
5) mijn eetpatroon was stevig ontbijt met pasta, een paar colaatjes op het terras in Bedoin, 2 bidons met isotone dorstlesser. Een energiegel bovenop de MV (afdalen is inspannender dan je denkt), een energiegel en ruim mineraalwater in Malaucene 2 bidons isotone dorstlesser, energiegel op de top en een paar plakken ontbijtkoek (maagvulling) en weer een energiegel, mineraalwater, een krentenbol in Sault en weer naar boven. Op de terug weg wat gegeten in Chalet Reynard en heel rustig (voor zo ver mogelijk) naar beneden gegaan.
6) geloof de sterke verhalen niet. Ik ben 'm ook 3 keer opgereden en ik heb er steeds ongeveer 2 uur over gedaan. Toen vertelde iemand (een 50 plusser) mij met droge ogen dat hij de MV binnen het uur op fietste, moet kunnen 20 km/uur. Later hoorde ik dat de snelste tijd van Lance Armstrong 1:05 is!!!
7) Lees de column van Karl Vannieuwkerke over de hele volksstammen die de MV beklimmen
Hij noemt de MV een klim voor jeannetten (mietjes), een Evy Gruyaert-klimmetje (Evy Gruyaert = de meest sexy radiopresentatrice van België)

Gebruikersavatar
craze
Forum-lid
Berichten: 84
Lid geworden op: 01 jun 2007 20:18

Gebruikersavatar craze 03 sep 2009 18:54

over ruim 1 week zal ik hem gaan bedwingen, zal met mijn 186 en 103 kg wel laten weten of hij te doen was!
ga hem oprijden met 34-25/27, moet kunnen toch aangezien ik ook hiermee de l'alpe d'huez bren opgekomen.....
voor de rest: chill en geniet!
fietsen een verslaving? laat mij dan maar een verslaafde zijn!

Gebruikersavatar
pinarello
Forum-lid
Berichten: 2633
Lid geworden op: 13 sep 2005 22:09

Gebruikersavatar pinarello 03 sep 2009 19:03

[quote="klimmer"][quote="Josebã"]Mwah, tenzij het tegendeel bewezen is, ga ik er nog maar even van uit dat het aantal sterk overdreven is (of een vergissing) tenzij er dat jaar een touringcar met Belgen van de weg is geraakt.

Heb later dit jaar, als ik er toch 4x tegenop rij op een dag, voldoende tijd om wat plaatselijk marktonderzoek te doen..... [/quote]

Blablablablabla Jij behoort kennelijk tot het soort, dat denkt dat www.dekaleberg.nl en -.be een naaikransje is. Ik heb heel veel spijt, dat ik jouw vraag serieus genomen heb en het zal mij dus worst zijn wat jouw allemaal overkomt! Ook beschouw je kennelijk dit forum als een minderwaardige vrijetiidsbesteding! Een volledig gebrek aan respect voor de andere deelnemers en meelezers! Doe maar als die belgische touringcar.[/quote]

Beetje treurige reaktie als je niet kunt aantonen dat er 50 personen per jaar overlijden op de Mt Ventoux.
Overigens was het volgens de tv documentaire over de Ventoux tijdens de Tour 1 dode per jaar. Dat lijkt me ook een stuk realistischer dan 1 per week.
2020 Steven Rooks Challenge, Franse Alpen, Pyreneen, Ronde van Lombardije.

redalert
Forum-lid
Berichten: 553
Lid geworden op: 10 okt 2007 22:31

redalert 03 sep 2009 22:25

Al die verhalen over deze col houden de mythe in stand en zijn onderdeel geworden van het grote geheel. Ik zou me zo voor kunnen stellen dat hele volksstammen wielerliefhebbers juist daardoor naar de Provence trekken om na de beklimming met een stoer verhaal huiswaarts te kunnen keren. Mezelf incluis.
Echter dit fenomeen doet zich ook voor bij de Alpe D'Huez en daar zie je elk jaar ook van alles naar boven fietsen wat door zou moeten gaan voor serieuze wielersporter. Wat ik dit jaar allemaal ben tegengekomen zie ik nog niet eens op een doordeweekse dag door de stad fietsen, maar.... ook zij komen boven al duurt het soms meer dan twee en een half uur.
Mijn devies is dan ook:
Laat je niet gek maken door spookverhalen opgedikt door fietsers die hun prestatie nog meer kracht bij willen zetten, maar bereid je ter dege voor heb respect voor de berg en gebruik je gezonde verstand.
Zo hoop ik tenminste volgend jaar boven te komen.

trigun
Forum-lid
Berichten: 45
Lid geworden op: 14 jul 2009 12:21

trigun 22 sep 2009 14:26

Ik ben em opgereden twee weken geleden zaterdag.....
Ik kan zeggen dat het afzien was!
Goed, ik fiets nog maar van mei 2009, heb em gedaan in 2u22, maar ik heb em toch maar opgereden :-)
Ik heb er niet speciaal voor getraind, het was trouwens mijn eerste berg, normaal rij ik altijd vlak. (ik heb het geweten...)

Ik heb em wel via Sault opgereden, maar ben wel helemaal tot boven geraakt zonder onderweg te stoppen / af te stappen. (en dat laatste stukje voor de parking boven is enorm k*t :-) )

Uiteindelijk had ik veel te weining gedronken onderweg... Ik had 2 bidons mee, en had boven nog 1 volle en 1 bijna lege bidon over. Mijn ontbijt bestond uit 2 kommetjes ontbijtgranen en wat meloen... Te weining uiteraard...
Mijn engergiebars was ik ook nog vergeten in het hotel, gelukkig had ik nog twee bananen mee.. ééntje opgepeuzeld op 6km en ééntje op 16km.

Vanaf Chalet Renard is het een beetje sterven... Daar ga ik toch proberen te verbeteren, want over die laatste 6km heb ik toch een goed uur gedaan, wat mijn inziens VEEL te traag is (ongeveer 6km/u... ik werd voorbij gestoken door joggers ! aaaaargh)

Maar het gevoel dat je hebt, als je de top bereikt is wel onbeschrijfelijk.. in mijn geval toch.
Was wel enorm aan het beven toen de euforie over was :-) Een cola en een Twix later was dat voorbij.
In maart 2010 ga ik opnieuw, hopelijk rij ik dan een snellere tijd!

Trek 1.7

Gebruikersavatar
mrcoffee
Forum-lid
Berichten: 2463
Lid geworden op: 11 nov 2004 10:59

Gebruikersavatar mrcoffee 22 sep 2009 15:45

De ventoux.. iedereen heeft wel een verhaal. Ik ben zelf een echte poldercrosser: 1.78 en 80-82 kilo. In de ardennen kan ik aardig mee (bijv 6 u op de crique) en een alpencol kom ik ook boven.

Deze zomer de Ventoux gedaan. Ik vertok van de camping voor een klein lokaal rondje echter in reed in Bedoin eigenlijk al naar de Ventoux. Dus ik denk: ik rij door naar St Esteve. Dat ging lekker dus ik denk ik bel mijn vrouw op dat ik toch de Ventoux ga doen :)
Geen bereik.... ik rij door en denk nog ik zie wel hoever ik kom mss doe ik vandaag wel tot Chalet Reynard. Op 30x25 peddel ik naar boven en mijn hartslag op 170 dus nog lang niet in het rood. Ik betrap mezelf op de gedachte: Is dit het nou? Het is warm in het bos, ja ook steil maar ben ik met iets mythisch bezig? Bij Chalet Reynard probeer ik het weer al fietsend met de mobiel.. geen bereik.... hmm.. straks mijn vrouw maar overtuigen met de file uit de polar anders gelooft ze met niet.

Na Chalet Reynard leek het wel alsof je door de polder gaat met meewind :) Veel minder steil dus ik heb het idee dat het als vanzelf gaat. Gelukkig komt het stuk met tegenwind en die staat er die dag aardig. Ik zie de toren op de top en peddel rustig door en groet ondertussen Simpson. Steile bocht! Huh.... ik sta boven... ben ik al?

Tja de mytische berg.... massa's mensen voorbij gereden. Nee, ik ben helemaal geen klimwonder en al helemaal geen lichtgewicht. Na 1uur45 sta ik op de top met een gevoel van anti climax. Twee jaar ervoor had ik de Stelvio beklommen (met iets meer gewicht..) en stond ik huilend boven dat ik het gefixed had. En nu was het alsof ik het drielandenpunt had beklommen bij wijze van spreken :) Boven natuurlijk weer geen bereik maar gelukkig hebben we de foto's nog op internet van de fotografen (slim slim van die gasten).

In retrospectief: mooie beklimming, ik heb genoten maar ondoenlijk zwaar? Nee gewoon goed trainen en je verstand gebruiken. En het kan vast sneller de volgende keer maargoed deze kan ik weer afstrepen van het lijstje ;)
Iedereen die sneller fietst dan ik is verdacht van doping! Wat zijn er toch veel dopingklanten tegenwoordig :O

Gebruikersavatar
amclassic-fan
Moderator
Berichten: 23786
Lid geworden op: 23 jun 2004 17:56
Locatie: Leende

Gebruikersavatar amclassic-fan 22 sep 2009 16:20

[quote="Trigun"]
In maart 2010 ga ik opnieuw, hopelijk rij ik dan een snellere tijd!

[/quote]

Wat ga je dan doen, skieën? ;)
‘Whatever you do, those other fuckers are doing more.’
Afbeelding

Gebruikersavatar
moustache
Forum-lid
Berichten: 1409
Lid geworden op: 15 jun 2007 16:39

Gebruikersavatar moustache 22 sep 2009 16:29

[quote="Amclassic-fan"]Wat ga je dan doen, skieën? ;)[/quote]

LOL :D

Ik mag zondag. Joepie!
Check het weer, hier en hier (op de top). Redelijk zonnig lijkt me, geen wind en die kleine regenbui komen we wel doorheen. Het wordt fantastisch!

trigun
Forum-lid
Berichten: 45
Lid geworden op: 14 jul 2009 12:21

trigun 22 sep 2009 16:36

Eind maart hé. Ik ben daar toch in de buurt. Is hij toegankelijk / open, goed, zoniet... pech :-)
Dan zal het voor een paar maand later zijn.

Mrcoffee, zo zie je maar, ik ben 1m76, weeg nu 84 kg (moet DRINGEND op dieet :) ) en ben ook een "Poldercrosser". Zelfs bij de allerlichtste helling voel ik al aan mijn benen dat ik moeite moet doen om boven te geraken. (wat in feite toch niet normaal is?), dus voor mij was dat enorm daar boven staan.

Zoals je zegt goed trainen.... Allee, hoe train je naar zoiets toe? Even 't internet afschuimen maar...

Trouwens, 11 september was't 32 graden.. wat voor mij eigelijk een beetje TE warm was
Trek 1.7

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast