Racefietsdag voor dames bij DTC de Mol

Fietsvrouwen aan het woord. Tips, ervaringen en adviezen.
Gebruikersavatar
TumTumTum
Forum-lid
Berichten: 3205
Lid geworden op: 26 jul 2012 23:19
Locatie: Rotterdam

Gebruikersavatar TumTumTum 05 apr 2019 12:52

Hoi,

Bij mijn fietsclubje ontstond een tijdje geleden spontaan het idee van een paar dames om een fietsdag speciaal voor vrouwen op de racefiets óf die nog nooit op een racefiets gezeten hebben maar het wel eens willen proberen te organiseren, Het idee erachter was; fietsen is zo leuk, jammer dat niet veel meer vrouwen weten hoe leuk dat is. Ok, dan gaan we daar wat aan doen.
Nu weet ik dat de forumpopulatie hier voornamelijk reeds doorgewinterde fietskerels betreft maar wellicht kennen jullie een dame die dit leuk vind of lees je nu mee omdat je je nog aan het oriënteren bent. (zoals ik zelf jaren geleden).
Ben je wel al een spijkerhard trainende dame dan kan je meedoen met Lucinda Brand voor een pittige workout. Meer informatie over de invulling van het programma, met diverse workshops en lezingen staat op de website van de Mol.

Op 11 mei is bij fietsvereniging De Mol in Dordrecht een dag speciaal voor alle vrouwen die iets met een racefiets hebben. Dus fiets je al of ben je nieuwsgierig of een racefiets iets voor je is? Dan is deze dag voor jou! Het maakt niet uit of je oud bent of jong, veel fietst of weinig, alleen of samen, al jaren of nog maar kort – of misschien nog nooit op een racefiets hebt gezeten maar dat wel een keer wil uitproberen.

Wees welkom!
De fietsdag vindt plaats op en bij de wielerbaan van De Mol. Er zijn allerlei activiteiten, zowel voor beginnende als gevorderde fietsters. We weten het programma nu nog niet in detail, maar we denken aan: trainingen op verschillende niveaus, workshops over trainen, voeding, blessures en onderhoud, een korte tocht; kramen met kleding, fietsen en ander materiaal.

Je kunt dus kennismaken met de fietssport, maar ook als je al langer fietst kun je dingen opsteken en uitproberen. Meekomende partners en kinderen hoeven zich niet te vervelen: ook voor hen zijn activiteiten. We willen je op de fietsdag ook laten kennismaken met De Mol. We vinden het leuk als je dan lid wordt, want er mogen nog best meer vrouwelijke leden bij, vinden wij.

Aan de vrouwendag wordt meegewerkt door fietsfabrikant Giant. Van hun vrouwenmerk Liv zullen verschillende fietsen aanwezig zijn, zodat je die kunt uitproberen – en kunt zien hoe mooi ze zijn. Verder zal Giant zorgen voor een volgauto bij de tocht en clinics geven over fietsonderhoud.

En wat zou de vrouwendag zijn zonder het boegbeeld van de Mol: Lucinda Brand. Zij werd in januari Nederlands kampioen veldrijden en heeft ook op de weg grootse prestaties neergezet. Ze zal er op 11e mei bij zijn en pas maar op: haar enthousiasme is aanstekelijk!

We zijn bezig met het programma, en er is nog ruimte voor meer, dus als je ideeën of wensen hebt, neem dan contact met ons op – .
https://www.fietsclubdemol.nl/programma/ddfd-2019-1
Veni. Vidi. Fietsie.

Carjans
Forum-lid
Berichten: 30
Lid geworden op: 27 okt 2018 10:18
Locatie: Delft

Carjans 06 apr 2019 13:33

Hallo,

Leuk dit :like: ga het ff in overweging nemen. Lid worden van de club, dat wordt 'm helaas niet dit i.v.m de afstand :( maar deze dag lijkt mij helemaal geweldig. Ga het ook even vragen aan mijn fiets vriendinnen :like:

Gebruikersavatar
TumTumTum
Forum-lid
Berichten: 3205
Lid geworden op: 26 jul 2012 23:19
Locatie: Rotterdam

Gebruikersavatar TumTumTum 06 apr 2019 17:43

Hoi,

Leuk! Je hoeft geen lid te worden hoor. Je bent, met vriendinnen, welkom om een dag fietsplezier te hebben.:)
Veni. Vidi. Fietsie.

Sweety2008
Forum-lid
Berichten: 2769
Lid geworden op: 26 sep 2014 23:11

Sweety2008 06 apr 2019 18:00

Jammer dat het zo ver weg is van Venlo.😥
Ghost Nivolet 6LC

Gebruikersavatar
mackersv2.0
Moderator
Berichten: 2187
Lid geworden op: 10 mar 2008 16:48

Gebruikersavatar mackersv2.0 06 apr 2019 18:12

2 uurtjes treinen....
La mamma dei cretini è sempre incinta.

JoFa
Forum-lid
Berichten: 25
Lid geworden op: 26 feb 2019 10:18
Locatie: Zevenbergen

JoFa 08 apr 2019 13:59

:like: Goed initiatief

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten