Pagina 1 van 1

Strandwielen/brede MTB wielen >28 mm binnenbreedte

Geplaatst: 18 jan 2019 10:46
door Rickom
Beste forumleden,

Voor mijn strandfiets ben ik nog op zoek naar een setje nieuwe wielen.
Ik zoek hiervoor wielen met velgen die een binnenbreedte hebben die groter is dan 28mm.
De naaf van het achterwiel mag niet groter zijn dan 135 mm breed omdat mijn achtervork die maximale inbouwbreedte aanhoudt.
Het betreft een fiets met schijfremmen.
ik zoek in de prijsklasse tot 250 euro....
Heeft iemand wat voor mij?
of misschien tips waar ik aan deze wielen kan komen?

Alvast bedankt!

Re: Strandwielen/brede MTB wielen >28 mm binnenbreedte

Geplaatst: 01 feb 2019 00:16
door flowik
Rickom,

Voor strandwielen kan je altijd langs TheoSchilderTweewielers in Alkmaar, Beukersbikecentre in Petten, of WheelTec in Alkmaar gaan. Deze winkels zijn echte specialisten op gebied van strandrijden. Nu zijn er verschillende strandwielen velgen en idealen. Een brede velg hoeft niet perse sneller te zijn, met een brede velg ga je wel weer sneller door het losse zand. Hoe breder de velg en lager de bandenspanning hoe makkelijker het losse zand is, hoe smaller de velg en hoe harder de band des te harder je gaat over het vlakke.

Theoschilder en beukerbikecentre kunnen je waarschijnlijk wielen aanbieden die ze zelf gaan opbouwen of modellen, welke in je prijsklasse vallen kan ik je 123 niet vertellen, vaak komen ze aan met een DT swiss wielset zonder stickers en sram naven.

Verder kan je bij WheelTec een setje laten maken met bijvoorbeeld deze velg: https://www.chainreactioncycles.com/nl/ ... prod152721

Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben dan hoor ik het graag!