Pagina 1 van 162

Thomas Dekker

Geplaatst: 06 mei 2007 15:33
door robbebopper
Na een jaar wat in ontwikkeling gestagneerd lijkt te zijn geweest, zien we Thomas Dekker nu weer steeds vaker in beeld fietsen. Volgens mij een teken van hoop. Al heel snel werd er op hem het stempel van "tourwinnaar" gedrukt. Alles zat hem ook mee, en zijn ontwikkeling verliep razendsnel en zonder tegenslagen. Na een jaar wat minder, gaat het nu weer de goede kant op. Gunstig, want dat zegt ook veel over zijn mentale kracht. Wat denken jullie; kan hij ooit de "Tour" winnen?

Thomas Dekker

Geplaatst: 06 mei 2007 15:46
door sjezer
De Tour, tja, lastig. Gisteren en in de afgelopen klassiekers kwam hij in elk geval weer in beeld. Zoals je al zei, hij heeft een minder jaar achter de rug. Ik denk dat het voor geen enkel talent een voordeel is als je "de nieuwe kampioen" wordt genoemd. En er zijn meer talenten aan het front natuurlijk. Ik denk wel dat 'ie bij Rabo de kans krijgt om langzaam te komen...

Thomas Dekker

Geplaatst: 06 mei 2007 15:49
door masterb
Hopen dat hij in de Tour een etappe voor zichzelf mag gaan en verder goed werk doen voor zijn kopman. Net als Boogerd dat vorig jaar in de Tour heel sterk deed samen met Rasmussen.

Thomas Dekker

Geplaatst: 06 mei 2007 17:36
door auke
De enige reden dat "men" een talentvolle renner de stempel potentiele tourwinnaar geeft is omdat "men" zelf een virtueel rennersleventje voor de tv leidt en graag een held van eigen bloed en kleur wil aanmoedigen. Tuurlijk zou iedereen willen dat een belg of een hollander weer eens vooraan in het tourklassement meerijdt, maar om iemand vooraf al te bestempelen als mogelijke tourwinnaar zonder dat ie ook maar ooit een tour heeft gereden kan alleen maar teleurstelling opleveren. Hoe goed je ook bent, hoe groot is nou de kans dat je een tour kunt winnen, of om mijn part top tien te halen. Noem mij de laatste belg of nederlander die dat gedaan heeft; Boogerd 5e in '98.
De enige manier om het maximale uit een talentvolle renner te halen is in mijn optiek iemand het vertrouwen en de tijd te schenken. Het vuur om te willen winnen moet uit Thomas zelf komen, wat de rest moet doen, dus ook het publiek, is zich koest houden en die jongen alleen maar aanmoedigen en zo goed mogelijk faciliteren. Wat als ie in zijn leven niet de tour wint of nooit de top tien haalt, is ie dan opeens een belofte die in de dop gestorven is. Tijd en ruimte om zich te ontplooien, dat moet Rabo hem geven en dat doen ze gelukkig ook, dan komen de prestaties vanzelf een keer, en misschien ook wel niet, ook niet erg, het is maar topsport. Maar elke keer dat geroep dat we weer een belofte voor de tour hebben... wat een onzin, ga zelf eens op de fiets zitten en besef hoe onwaarschijnlijk groot talent je moet zijn om zoiets waar te maken. Je kunt een jonge renner alleen maar een complex aanpraten, terwijl je in feite je eigen dagdromen op iemand projecteert.
Erik Breukink heeft toch ook nooit de tour gewonnen, maar wat een fantastische renner was dat om naar te kijken en om mee mee te leven. En het is aan Erik zelf om te beoordelen of ie het maximale uit zijn carriere heeft gehaald, en niet aan Mart Smeets of Jan Publiek. Speculeren over Thomas Dekker heeft geen zin. Gewoon kijken, bidden, hopen en afwachten, maar vooral en bovenal genieten, ongeacht wat voor uitslag iemand rijdt. Mensen worden al veel te veel op hun prestaties beoordeeld in deze maatschappij in plaats van dat gekeken wordt naar wie ze daadwerkelijk zijn. En mijn excuses voor deze preek, dat was nou ook weer niet de bedoeling...

Thomas Dekker

Geplaatst: 06 mei 2007 19:48
door masterb
En het punten klassement, echt een top prestatie

Thomas Dekker

Geplaatst: 06 mei 2007 20:05
door havana
Super gereden, hele mooie stijl ook. Proficiat!
Eén klassement werd wel door Savoldelli gewonnen: dat voor de mooiste TT fiets.

Thomas Dekker

Geplaatst: 06 mei 2007 21:14
door ponsteen
Geweldig. Een van de meest spannende afsluitende tijdritten die ik sinds lange tijd heb gezien. Heerlijk spannend. Jammer dat ze alleen geen GPS meting mee hadden lopen om het verloop nog beter te kunnen volgen. Mooi parcours ook. Alleen echt zwaar klote gisteren, toen de uitzending 4 km voor de eindstreep ermee ophield (in verband met nieuwsuitzending).

Thomas Dekker

Geplaatst: 06 mei 2007 21:18
door timper
Prachtig atleet die we inderdaad tijd moeten gunnen en niet verlammen met teveel en te hoge verwachtingen...we zullen wel zien, laat hem maar doen.

Thomas Dekker

Geplaatst: 06 mei 2007 21:57
door delirium
Heel juist gezegd Auke, niks aan toe te voegen.
Knappe zege trouwens van Dekker, als er geen andere renners rond hem rijden kan hij een aardig stukje knallen.

Thomas Dekker

Geplaatst: 07 mei 2007 00:47
door robbebopper
 
De kleur is al goed.

Thomas Dekker

Geplaatst: 07 mei 2007 01:07
door ponsteen
Laten we er effe goed bij stilstaan he. Een Nederlander die een ProTour rittenkoers wint. Ouwe Dekker deed het, zelf deed hij het een keer, Boogerd misschien, maar verder kan ik me geen voorbeelden herinneren. Laten we hopen dat hij komende maanden helemaal heel blijft, dat hij goed presteert in de Ronde van Zwitserland en gewoon lekker rijdt in de Tour. Hij hoeft natuurlijk helemaal niet voor het klassement te gaan. Top 25 zou al mooi zijn, plus goed knechtwerk voor Menchov en Rasmussen. Op zijn site zegt hij trouwens voor de witte trui te willen gaan!! Ik zat al Tacxend naar de wedstrijd te kijken en heb het helemaal uitgeschreeuwd. Beetje overdreven, maar wel lekker.