Het dopingtopic 2.0

Over de wielersport en zijn beoefenaars.
paulwindtegen
Forum-lid
Berichten: 283
Lid geworden op: 05 aug 2010 00:59
Locatie: Gilze

paulwindtegen 05 jul 2012 23:26

Ik snap Rob Harmeling wel, die hele heksenjacht tegen Lance Armstrong komt me ook verschrikkelijk mijn neus uit. Evenals dat je normaal in de krant moet zoeken naar nieuws over fietsen en tijdens de Tour word je ermee doodgegooid.
Heb ik weer, bloedarmoede! Iemand tips?

eelcoz

eelcoz 05 jul 2012 23:27

paulwindtegen schreef:Ik snap Rob Harmeling wel, die hele heksenjacht tegen Lance Armstrong komt me ook verschrikkelijk mijn neus uit. Evenals dat je normaal in de krant moet zoeken naar nieuws over fietsen en tijdens de Tour word je ermee doodgegooid.
Maar dat kun je ook op een normale volwassen manier zeggen.

Anselmo Fuerte
Forum-lid
Berichten: 42
Lid geworden op: 29 dec 2011 06:03

Anselmo Fuerte 05 jul 2012 23:43

Uitzending om zeep omdat harmeling het niet over het onderwerp van de dag wil hebben. Vrij stuitend.

Gebruikersavatar
jansen01
Forum-lid
Berichten: 1123
Lid geworden op: 16 sep 2011 19:13

Gebruikersavatar jansen01 06 jul 2012 08:45

eelcoz schreef:Edit: Mijn God, Harmeling bij de Avondetappe. Wat een naieve, irritante schreeuwer. Heb de neiging om 'm alleen daarom al af te zetten. Heeft die man iets gesnoven, ofzo? :roll: :roll: Er valt echt geen zinnig woord mee te wisselen.
Heb het ook gezien, nominatie TV-moment van het jaar; categorie meest droevige reactie.

Man-o-man: hij kan en wil niet beseffen dat het programma gemaakt is voor kijkers, die dit verhaal WEL interessant vinden. Met name het verhaal van 'de deal' werd aangehaald, wat hij totaal niet in de gaten had. "Mart het maakt de wielersport die zo mooi is kapot, jongens als.. merken de gevolgen, waar is de tijd dat een journalist de renners verwelkomt bij de streep, zoals jij dat deed" (ongeveer in deze trend) Vervolgens gaat ie schreeuwen, laat mensen niet uitpraten en verwijt het Televaag-mannetje publicatie van het artikel. Man, een core business activiteit van een of ander medium! Hele uitzending finaal de mist in :mrgreen:
Addict R1

Gebruikersavatar
simen
Forum-lid
Berichten: 1511
Lid geworden op: 20 aug 2006 22:54

Gebruikersavatar simen 06 jul 2012 09:35

Kwam gisteren terug thuis na enkele dagen nagenoeg geen media gezien te hebben.
Wat denk je, het eerste beeld op televisie: Armstrong in het geel.
We zijn er weer,nu al in de eerste week van de tour.
Je kon er op wachten natuurlijk.
De uitzending van Smeets illustreerde dan ook mooi wat de gemiddelde tour volger denkt.
Namelijk:Begint dat gezeik over vroeger nu weer al.
Hou toch op,
Het is zomer en vakantie. Ik wil wielrennen zien en horen,
Wil dromen en genieten.
Harmeling gaf dan ook mooi invulling aan dat gevoel,middels zijn opgekropte woede uitbarsting.
Dat journalisten en de rest van de wereld dat anders zien is natuurlijk meer de werkelijkheid.
Daarom was het inderdaad een tv moment dat eruit springt voor wie beide kanten van het fietsen volgt.
Zij is ook tegen

Gebruikersavatar
sparko
Forum-lid
Berichten: 318
Lid geworden op: 27 apr 2005 11:51

Gebruikersavatar sparko 06 jul 2012 09:43

die Harmeling liet gisteravond idd wel even merken dat hij de hele politiek en de belangen, die achter de jacht op doping schuil gaan, niet snapt.

Natuurlijk gaat een krant publiceren als ze er naar hun maatstaven vrij zeker van zijn dat ze een scoop hebben, de telegraaf publiceert wat eerder dan een andere krant, maar dat is de keuze van de krant om meer lezers te krijgen. Een andere krant zal iets meer onderzoek doen voor publicatie, maar wel het risico lopen dat ze een scoop missen.

Er wordt informatie gelekt uit dossiers, of verzonnen. Iemand heeft daar belang bij dat die info op straat komt te liggen, natuurlijk komen dit soort zaken naar buiten tijdens de tour, in december heeft niemand er aandacht voor, schieten de anti-doping instanties niets mee op, die willen aan alles en iedereen laten zien dat ze iedereen willen/kunnen pakken, ongeacht status (of juist wel vanwege die status).
En over deals met getuigen die zelf niet schoon zijn, het Nederlands rechts-systeem is misschien wel beroerder met ene la S.

En misschien is nu de tijd er wel rijp voor om schoon schip te maken, gewoon achter de tours van de jaren 90 en begin 2000 een sterretje zetten, de andere renners pakten toen ook, en Amstrong pakte het meeste/het beste spul of was zelf gewoon de beste (ook als niemand doping had gepakt).

Gebruikersavatar
daniel1975
Forum-lid HC
Berichten: 26294
Lid geworden op: 11 nov 2004 14:14

Gebruikersavatar daniel1975 06 jul 2012 10:06

Volgens mij is het een combinatie van de dopingmist die er om Armstrong heen hangt (positieve b-stalen.....) icm zijn amerikaanse, overdreven arrogante manier van reageren. Daarim zijn er velen zo op gebrand om hem te pakken.
De koffie loopt, veel sportiever wordt het niet vandaag

Gebruikersavatar
jansen01
Forum-lid
Berichten: 1123
Lid geworden op: 16 sep 2011 19:13

Gebruikersavatar jansen01 06 jul 2012 11:04

eelcoz schreef:Edit: Mijn God, Harmeling bij de Avondetappe. Wat een naieve, irritante schreeuwer. Heb de neiging om 'm alleen daarom al af te zetten. Heeft die man iets gesnoven, ofzo? :roll: :roll: Er valt echt geen zinnig woord mee te wisselen.
Over zinnig woord gesproken: wel sterk dat hij aanhaalde dat de tourleiding, die volgens de media als eerste bij de bij 'de deal betrokken renners' op bezoek kwamen, gewoon in hetzelfde hotel verblijven.
Addict R1

Karl66
Forum-lid
Berichten: 2362
Lid geworden op: 23 apr 2012 00:19
Locatie: Emmen

Karl66 06 jul 2012 11:39

timo2.0 schreef:Heb je een url want "er gaan ook geruchten" is wat vaag.
Nee, het was een theorie die Nelissen op TV opvoerde. Dat het bij hem wegkomt, maakt het niet gelijk het meest betrouwbare gerucht. Hij wil Amstrong wel heel erg graag laten hangen. Maar het is ook een tegengeluid van iemand die wel goed ingevoerd is en die tegenwicht biedt aan de hele grote groep die juist het tegenovergestelde wil.

Wat ik wel een opvallende opmerking van de Telegraaf journalist vond is dat het volgens de WADA regels helemaal niet mogelijk is om uitgesteld te schorsen. Volgens hem bewijst dat dat er klassejustitie tegen Amstrong gepleegd wordt. Maar de kans dat de USADA de regels zo met voeten zou treden, geeft mij juist het gevoel dat deze scoop dus niet klopt.
Fietsen is gezond, dus eet meer fiets

Gebruikersavatar
edwin01
Forum-lid
Berichten: 1746
Lid geworden op: 25 mei 2006 17:02

Gebruikersavatar edwin01 06 jul 2012 11:52

eelcoz schreef:Mijn God, Harmeling bij de Avondetappe. Wat een naieve, irritante schreeuwer. Heb de neiging om 'm alleen daarom al af te zetten. Heeft die man iets gesnoven, ofzo? :roll: :roll: Er valt echt geen zinnig woord mee te wisselen.
Nounounou.... ik verbaas me over een aantal zure reacties op het optreden van Rob Harmeling. Op dit forum heeft men de mond vol van echt en gepassioneerd wielrennen. Zit er een keer een gepassioneerd en open iemand, is het weer niet goed...
Harmeling mag dan misschien het wiel niet hebben uitgevonden en de toenmalige LTS met moeite of misschien wel helemaal niet hebben afgemaakt, hij is een man en oud-coureur met passie die geen blad voor de mond neemt. Wat mij betreft een echt mens en een echte liefhebber.
Ik weet dat het scholingsniveau op dit forum iets hoger ligt dan het landelijk gemiddelde, maar om iemand op deze manier af te serveren..... :?
Bovendien is naïviteit is nog steeds geen misdaad.

eelcoz

eelcoz 06 jul 2012 12:12

Als je roept dat 'het gros van het peloton gewoon schoon rijdt' dan vind ik dat ernstig naief. Dat is inderdaad geen misdaad, maar ik verbaas me er wel over, zeker voor een oud-prof.

Verder heb ik niets gezegd over z'n opleidingsniveau. Ik vond het gewoon tenenkrommend om te zien hoe hij weigerde deel te nemen aan een serieuze discussie en er steeds doorheen schreeuwde dat het 'allemaal onzin' was.

Gebruikersavatar
jansen01
Forum-lid
Berichten: 1123
Lid geworden op: 16 sep 2011 19:13

Gebruikersavatar jansen01 06 jul 2012 12:13

Je slaat de plank aardig mis: je haalt zijn scholingsniveau op een bijzondere wijze aan ("Harmeling mag dan misschien het wiel niet hebben uitgevonden en de toenmalige LTS met moeite of misschien wel helemaal niet hebben afgemaakt (...)) Daarbij wordt er niemand afgeserveerd, althans niet persoonlijk, evenals het feit dat men zelf kiest om in een praatprogramma plaats te nemen. Zijn reactie heeft niks met scholingsniveau te maken eerder met zijn EQ.
Addict R1

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 10 gasten