Pagina 1 van 2

Ondershirt

Geplaatst: 05 aug 2015 13:19
door Skoppert
Hallo forummers,

Ik ben een beginnend wielrenner en heb net wielerkleding gekocht. Ik heb een vraag over onderkleding. Is een ondershirt noodzakelijk? In de winter natuurlijk wel, maar in de zomer ook? De profs dragen er toch ook niets onder? Sorry als dit heel dom overkomt :P

Maar indien onderkleding nodig is, wat zouden jullie me kunnen aanraden? Zijn er ook winkels als de Aldi of Lidl waar dit te koop is?


Bij voorbaat dank!

Re: Ondershirt

Geplaatst: 05 aug 2015 13:25
door JoostG
Nodig is het uiteraard niet. Het gaat om wat jij fijn vindt. Ik rijd zelfs bijna altijd met ondershirt (een hete beklimming daargelaten) en maak op warme dagen gebruik van mesh singlets (bijvoorbeeld van fietskledingvoordeel.nl), en op minder warme dagen maak ik gebruik van Agu Secco ondershirts of compressie ondershirts van PlanetX.

Re: Ondershirt

Geplaatst: 05 aug 2015 13:26
door superrose
met heel warm weer laat ik dat shirt, maar in feite is het een heel belangrijk ding. Het zorgt ervoor dat je lijf droog blijft. In de zomer koelt het en in de winter beschermd het tegen kou.

Profs dragen ze wel degelijk, alleen de beelden die wij zien van profs zijn tijdens bergetappes op hele warme dagen. Dat is niet representatief voor de rondjes die wij hier in NL maken.

Re: Ondershirt

Geplaatst: 05 aug 2015 13:33
door SupaX
Bij warm weer gebruik ik mijn ondershirts vrijwel nooit. Ik heb mijn ondershirts gekocht bij de aldi of lidl gekocht en bevallen mij goed als het niet te warm is.

Re: Ondershirt

Geplaatst: 05 aug 2015 13:55
door Jans
Ik gebruik alleen ondershirts als extra als het met alleen een shirt te koud wordt. Over de noodzaak kun je heel lang discussiëren. En met of zonder ondershirt, mijn lichaam blijft niet droog.

Re: Ondershirt

Geplaatst: 05 aug 2015 21:38
door JPAR
Ik was vandaag mijn ondershirt vergeten, dus zonder gefietst van werk naar huis, maar was meteen duidelijk waarom ik nooit zonder fiets.

Re: Ondershirt

Geplaatst: 05 aug 2015 21:48
door Hanz Bé
Altijd een ondershirt. Afhankelijk van de temperatuur varieert dat van mesh-shirts, tot warme merino ondershirts. (Eventueel met lange mouw)

Re: Ondershirt

Geplaatst: 05 aug 2015 21:48
door Graziano
Nagenoeg altijd ondershirt aan. Gewoon omdat ik dat prettiger vind zitten.
Bij temperaturen > 35 rijd ik zonder. Maar hoe vaak komt dat voor?

Re: Ondershirt

Geplaatst: 05 aug 2015 21:49
door Woefdram
Ik gebruik bij warm weer mesh mouwloze ondershirts (dochter zingt: YMCA; ze kent haar klassiekers) en thermo active ondershirts bij kouder weer, hoe kouder hoe langer de mouwen, meest Craft.

Re: Ondershirt

Geplaatst: 05 aug 2015 21:55
door vroemenr
Ik gebruik altijd een ondershirt. Bij warm weer draag ik een singlet (van fietskledingvoordeel zit prima) en bij iets minder warm weer ondershirt van craft

Re: Ondershirt

Geplaatst: 05 aug 2015 22:06
door Zorro
Eigenlijk altijd bij temperaturen van boven de +-22 graden nooit een ondershirt in mijn geval. Soms (en echt soms) wel als het wat harder waait.
Ik heb wat Crafts en merk eigenlijk het verschil niet. Mijn overshirt (dus zonder dat ik een ondershirt draag) is ook nooit doorweekt of natter dan met ondershirt onder dezelfde omstandigheden.

Dat profs bij 35 graden een ondershirt dragen....ik heb geen idee waarom.

Ik zou dus eens 1 goed ondershirt kopen en wat gaan testen wat voor jou werkt.

Re: Ondershirt

Geplaatst: 05 aug 2015 22:47
door kogelenberg
Draag ze altijd. Heb mouwloze van Lidl en met lange mouwen van 21virages. Supergoedkoop en heel erg prima.