Di2 cassetteverhouding veranderen

Het forum over de technische onderwerpen, het onderhoud, afstellen en reparaties.
Teus1969
Forum-lid
Berichten: 22
Lid geworden op: 17 jun 2020 10:23
Locatie: Midden NL

Teus1969 29 jul 2021 14:15

Beste, graag jullie advies voor het volgende; ik wil mijn ketting en cassette vernieuwen en daarbij ook veranderen van 11/30 naar 11/25 of 11/28. Dit bij Shimano Di2. Moet dit ook aangepast worden in het (electrische) schakelmeganisme of kan dat probleemloos?

Alvast dank voor deskundig advies!

Mvg🙂

Gebruikersavatar
rene
Forum-lid HC
Berichten: 4626
Lid geworden op: 16 okt 2004 12:53

Gebruikersavatar rene 29 jul 2021 15:20

Kan probleemloos - maar je zou als je de app op je telefoon hebt staan de schakelverhouding van de cassette veranderen. Zit in de voorinstellingen. Het kan ook op de Garmin / Wahoo zelf ook bij de instellingen.
Life is too short for not riding tubulars..

Woefdram
Forum-lid
Berichten: 1127
Lid geworden op: 06 jan 2012 17:48

Woefdram 29 jul 2021 16:04

Via de app kun je de meeste cassettes voorgeprogrammeerd terugvinden. Voor GRX Di2 zijn de mogelijkheden wel beperkt tot 3 cassettes. Maar eigenlijk doen die voorgeprogrammeerde cassettes er niet toe. Op de Garmin kun je nl elke combi kwijt en die zie je op je scherm.

Gebruikersavatar
nijkie
Forum-lid HC
Berichten: 6670
Lid geworden op: 04 aug 2010 23:11
Locatie: Ernem

Gebruikersavatar nijkie 29 jul 2021 19:28

Ik lees nergens welke fietscomputer ts heeft en een D-fly er tussen zit.
Er van uitgaande van wel bij sensoren kan je de tandwiel verhouding aanpassen.Vooringesteld of manueel.
Sensa Gulia G2.
Cannondale Topstone 4

Salteh
Forum-lid
Berichten: 98
Lid geworden op: 21 jun 2014 23:44
Contact

Salteh 29 jul 2021 20:43

Ja, dat kan probleemloos.

Je kan, mits je fiets ook synchro-shift ondersteunt, wel via de mobiele app en/of E-Tube Project voor Windows de cassette / kettingbladen instellen, maar dat is zeker niet noodzakelijk.

Ik durf zelfs te zeggen dat >=75% van de Di2 gebruikers hun fiets nooit aan de computer hangt, maar wel af en toe van cassette wisselt.

Teus1969
Forum-lid
Berichten: 22
Lid geworden op: 17 jun 2020 10:23
Locatie: Midden NL

Teus1969 29 jul 2021 21:02

🤭 om eerlijk te zijn, ik heb de reacties (adviezen) al meerdere keren gelezen maar het is algebra voor me. Dat het gekoppeld kan zijn met mijn Wahoo Elemnt bolt daar gaat het mis. Nu heb ik dat ook (nog) niet.

Salteh
Forum-lid
Berichten: 98
Lid geworden op: 21 jun 2014 23:44
Contact

Salteh 29 jul 2021 21:35

Hoeft ook niet, dat is een extra stukje hardware dat niet standaard op je fiets zit. Standaard kan een Di2 wegfiets niet met je telefoon / wahoo verbinden (een Di2 MTB wel trouwens..).

Gebruikersavatar
nijkie
Forum-lid HC
Berichten: 6670
Lid geworden op: 04 aug 2010 23:11
Locatie: Ernem

Gebruikersavatar nijkie 29 jul 2021 22:40

Teus1969 schreef:
29 jul 2021 21:02
🤭 om eerlijk te zijn, ik heb de reacties (adviezen) al meerdere keren gelezen maar het is algebra voor me. Dat het gekoppeld kan zijn met mijn Wahoo Elemnt bolt daar gaat het mis. Nu heb ik dat ook (nog) niet.
Dan heb je een D-fly nodig van Shimano.
https://support.wahoofitness.com/hc/en- ... an-ELEMNT-
Sensa Gulia G2.
Cannondale Topstone 4

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers