Di2 connect niet met Garmin 830

Het forum over de technische onderwerpen, het onderhoud, afstellen en reparaties.
Rutger100
Forum-lid
Berichten: 10
Lid geworden op: 19 jan 2017 12:26

Rutger100 13 apr 2021 19:39

Hallo,

Wie weet hierop het antwoord, ik reed eerst op een Specialized Venge met di2 kastje onder het stuur. Toen kon ik duidelijk mijn versnellingen aflezen, nu heb ik een andere fiets gekocht en heb hetzelfde systeem op de nieuwe fiets. Alleen kan ik nu geen connectie meer maken met de di2. Ik heb de specialized nog, en zou dus graag dit willen overzetten. Is dat mogelijk of moet je dan alles overzetten?

Alvast bedankt!

Rutger

Gebruikersavatar
TL@
Forum-lid HC
Berichten: 4297
Lid geworden op: 20 dec 2012 13:15

Gebruikersavatar TL@ 13 apr 2021 19:52

Je hebt geen D-fly unit op de nieuwe fiets:
https://www.mantel.com/be/shimano-d-fly ... sche-kabel

Die dus uit de oude fiets vissen en op de nieuwe steken.
Afbeelding

Rutger100
Forum-lid
Berichten: 10
Lid geworden op: 19 jan 2017 12:26

Rutger100 13 apr 2021 20:11

Is dat alleen het kastje wat onder je stuur hangt?

0475
Forum-lid
Berichten: 185
Lid geworden op: 05 apr 2020 09:56

0475 13 apr 2021 20:17

Als dat het kastje is waar je de oplader insteekt dan is het antwoord: nee. Zie foto op de link die de vorige poster je gaf hoe het er uit ziet.

Rutger100
Forum-lid
Berichten: 10
Lid geworden op: 19 jan 2017 12:26

Rutger100 13 apr 2021 21:09

Oké super, zou er graag mee aan de slag gaan, maar..... enig idee waar dit zich bevindt in je fiets? Of zijn er verschillende plekken waar je deze kan plaatsen?

Gebruikersavatar
nijkie
Forum-lid HC
Berichten: 6453
Lid geworden op: 04 aug 2010 23:11
Locatie: Ernem

Gebruikersavatar nijkie 13 apr 2021 21:14

Kan overal tussen gezet worden,vaak in het bracket zit de D-fly.
Sensa Gulia G2.
Cannondale Topstone 4

0475
Forum-lid
Berichten: 185
Lid geworden op: 05 apr 2020 09:56

0475 13 apr 2021 21:21

Heb hem zelf in het bottom bracket gestopt waar de andere junctionbox zit. Naast de EW-WU111 heb je ook nog een DI2 kabeltje nodig. Heb de interface ook in wat schuim ingepakt tegen rammel geluiden.

Paar detail foto’s:
Bijlagen
6BE5391E-42D5-4B84-9A89-4571A72A89ED.jpeg
B43F3DA3-30CB-4BB6-9ADD-ED1E09FD8813.jpeg
A93EB9E0-417E-48D5-A891-2C6FFDC8C5FB.jpeg
2718E67F-CAF5-43B0-9E92-C1D4180C8FF3.jpeg

Woefdram
Forum-lid
Berichten: 955
Lid geworden op: 06 jan 2012 17:48

Woefdram 13 apr 2021 23:01

In het stuur, zo dicht mogelijk bij de Garmin.

Gebruikersavatar
TL@
Forum-lid HC
Berichten: 4297
Lid geworden op: 20 dec 2012 13:15

Gebruikersavatar TL@ 14 apr 2021 07:30

Bij mij gaf plaatsing in het BB soms een wegvallende communicatie (maat 58 frame en out-front houder voor de Garmin)

Ik heb de D-fly nu in het stuur (BMC) en in het balhoofd (Gravelfiets) en dat werkt goed.
Je zal dus even moeten zoeken waar het ding zit.

Als het een oude versie is, ziet die er iets anders uit:
Afbeelding

Werkt ook gewoon met ANT+ (maar niet met BT)
Afbeelding

Rutger100
Forum-lid
Berichten: 10
Lid geworden op: 19 jan 2017 12:26

Rutger100 14 apr 2021 07:42

Super! Bedankt iedereen 💯

Salteh
Forum-lid
Berichten: 87
Lid geworden op: 21 jun 2014 23:44
Contact

Salteh 14 apr 2021 10:24

Ik heb 'm ook in het stuur inderdaad.. altijd al gehad op al m'n Di2 fietsen ;-)

Afbeelding

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers