Campa schakelt niet goed

Het forum over de technische onderwerpen, het onderhoud, afstellen en reparaties.
Gebruikersavatar
rick8245
Forum-lid
Berichten: 318
Lid geworden op: 12 jan 2010 19:46

Gebruikersavatar rick8245 18 jul 2018 16:02

Ik heb een Campagnolo 10 speed groep
Als ik naar de grotere tandwielen schakel (lichter) gaat het goed.

Als ik naar de kleinere tandwielen schakel (zwaarder) gaat het niet goed.
Dan kan ik soms het knopje niet indrukken maar even later kan het dan wel
maar slaat hij vaak een tandwieltje over. 1 tandwieltje terugschakelen gaat dan ook ineens even niet soepel.

Nu draai ik alleen maar aan de stelschroef op de frame buis.
Maar ik krijg het niet goed.
Of ik nu naar binnen draai of naar buiten..Het wordt niet echt beter.

Wat moet ik doen om weer soepel te kunnen schakelen ??
Pinarello Veneto, Pinarello FP2 en Pinarello Montello FM1

Gebruikersavatar
daniel1975
Forum-lid HC
Berichten: 25371
Lid geworden op: 11 nov 2004 14:14

Gebruikersavatar daniel1975 18 jul 2018 16:15

Hoe oud zijn je kabels?
De koffie loopt, veel sportiever wordt het niet vandaag

Gebruikersavatar
rick8245
Forum-lid
Berichten: 318
Lid geworden op: 12 jan 2010 19:46

Gebruikersavatar rick8245 18 jul 2018 16:16

ongeveer een jaar
Pinarello Veneto, Pinarello FP2 en Pinarello Montello FM1

Keezx
Forum-lid HC
Berichten: 6978
Lid geworden op: 05 mar 2016 01:05

Keezx 18 jul 2018 16:30

Welke groep en welk bouwjaar ongeveer?
2012 XACD NoName titanium
2008 Gianni Motta Rapido alu

Gebruikersavatar
mao
Forum-lid
Berichten: 2075
Lid geworden op: 22 jul 2007 02:47

Gebruikersavatar mao 18 jul 2018 16:31

Ik zal gewoon vanaf nul alles opnieuw instellen, er zijn genoeg video filmpjes te vingen hoe.
Ik ga er even van uit dat er niets is versleten , zoals kabels cassettes enz....

Gebruikersavatar
rick8245
Forum-lid
Berichten: 318
Lid geworden op: 12 jan 2010 19:46

Gebruikersavatar rick8245 18 jul 2018 16:34

Campagnolo Veloce uit het jaar 2012.
Voor het eerst dat het niet lekker loopt (de laatste tijd minder gefietst)

Als ik de fiets in het rek hang schakelt alles zeer soepel en pakt de derailleur het allemaal prima op.
Eenmaal op de weg gaat dit niet goed.
Pinarello Veneto, Pinarello FP2 en Pinarello Montello FM1

Gebruikersavatar
Kiekeboe
Forum-lid
Berichten: 1477
Lid geworden op: 31 mar 2010 11:03

Gebruikersavatar Kiekeboe 18 jul 2018 16:47


Keezx
Forum-lid HC
Berichten: 6978
Lid geworden op: 05 mar 2016 01:05

Keezx 18 jul 2018 17:49

Veloce uit 2012 is helaas uitgerust met de beruchte z.g. "Escape" shifters die een beperkte levensduur hebben en gevreest moet worden dat je een nieuwe rechtershifter moet zoeken.
2012 XACD NoName titanium
2008 Gianni Motta Rapido alu

Gebruikersavatar
rick8245
Forum-lid
Berichten: 318
Lid geworden op: 12 jan 2010 19:46

Gebruikersavatar rick8245 18 jul 2018 19:28

De shifters zijn 2 jaar gelden vervangen.

Op basis van dit filmpje : https://www.youtube.com/watch?v=7CVo2y5yCbU

Heb ik alles afgesteld en het lijkt beter te gaan.
Morgen een rondje rijden en testen.
Ik zal laten weten hier hoe het schakelen dan gaat
Pinarello Veneto, Pinarello FP2 en Pinarello Montello FM1

Gebruikersavatar
rick8245
Forum-lid
Berichten: 318
Lid geworden op: 12 jan 2010 19:46

Gebruikersavatar rick8245 20 jul 2018 21:52

vandaag getest.
De eerste 10-15 kilometers ging het schakelen super (van het grootste tandwiel naar de 7e en terug)
De laatste 3 blijven wat lastiger gaan.
Na 15 kilometer ging het schakelen weer minder soepel (beide kanten op)


Iemand nog een idee ?
Pinarello Veneto, Pinarello FP2 en Pinarello Montello FM1

walter-
Forum-lid
Berichten: 2302
Lid geworden op: 08 okt 2017 11:27
Locatie: Lubbeek/België

walter- 20 jul 2018 22:14

Als je het idd goed hebt gekregen op de werkstand, het redelijk ging en snel verslechterd gok ik op de kabels.
Misschien eens beginnen met laatste stukje shifterskabel vervangen (op mtb is dat al eens boosdoener).
Met nog buitenkabels?
En nog eens alles gelezen; als je het 'knopje niet kan induwen ligt dat toch aan de shifter; ik zie niet in hoe dit aan een ander onderdeel kan liggen. Of was dat nu niet het probleem?

Walter

Gebruikersavatar
Hanz Bé
Forum-lid
Berichten: 2744
Lid geworden op: 14 jan 2011 18:17
Locatie: Veenendaal

Gebruikersavatar Hanz Bé 20 jul 2018 22:33

Soms ontstaan dit soort problemen als de rubber cover, aan de onderkant van shifter, niet helemaal goed zit. Bij (in elk geval de oudere) campa shifters zit daar op de cover een verbreding, die in de shifter moet vallen. Als dat niet goed zit, bijv. omdat er stuurlint tussen zit, dan kan de rubber cover het goede schakelen dwarsbomen.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: ippe en 6 gasten