Stages vermogensmeter lijkt te laag wattage te geven

Het forum over de technische onderwerpen, het onderhoud, afstellen en reparaties.
Gebruikersavatar
wouterf
Forum-lid
Berichten: 866
Lid geworden op: 13 aug 2006 23:14

Gebruikersavatar wouterf 04 jun 2018 13:59

Een structurele (over de hele range) afwijknig van 10% is inderdaad prima mee te leven en heb je niet door als je toch niet vergelijkt. Maar die 250 vs 340 klinkt wel fors. Heb je uitgesloten dat het niet aan een overschatting van het vermogen van je maatje ligt?

De service van Stages is vrij goed is mijn ervaring, dus je kan zeker eens wagen om contact te leggen.

Hoe lang heb je dat ding al en had je deze ervaring eerder ook al?

HarryuitHilversum
Forum-lid
Berichten: 336
Lid geworden op: 29 jan 2016 09:05

HarryuitHilversum 04 jun 2018 16:58

Nee, ik heb nauwelijks een verschil tussen beide benen. (ik zit af en toe op een wattbike) Ik kalibreer regelmatig en ik vermoed dat mijn stages meer te laag zit dan die 10% die werd genoemd. Het is eerder 15-20%.
Voor mijn eigen training maakt dat idd niet uit, omdat hij dat heel consequent (betrouwbaar) doet. Maar ik baal wel dat ik mijn data niet kan vergelijken met die van anderen en dat ik er op Zwift in de C-categorie niet mee kan komen met gasten die ik op de weg er zeker af rijd.

Gebruikersavatar
amclassic-fan
Moderator
Berichten: 23934
Lid geworden op: 23 jun 2004 17:56
Locatie: Leende

Gebruikersavatar amclassic-fan 04 jun 2018 17:03

Hoe zwaar ben je, wat rij je tijdens een solo duurtraining aan gemiddelde snelheid en wat voor gemiddeld vermogen (incl nullen, niet genormaliseerd) kom je dan op uit.
‘Whatever you do, those other fuckers are doing more.’
Afbeelding

Gebruikersavatar
canyon81
Forum-lid
Berichten: 759
Lid geworden op: 05 sep 2009 20:43

Gebruikersavatar canyon81 04 jun 2018 17:59

Herkenbaar. Wellicht helpt het je Stages te resetten: haal de batterij eruit, draai hem om en doe het klepje er weer op. Dan reset de Stages zich. Batterij er weer uit, omdraaien en weer erin. Werkte bij mij.
Eenvoud kenmerkt het ware.

Gebruikersavatar
Zorro
Forum-lid HC
Berichten: 6776
Lid geworden op: 01 jan 2008 15:07
Locatie: Almere

Gebruikersavatar Zorro 04 jun 2018 19:56

canyon81 schreef:
04 jun 2018 17:59
haal de batterij eruit, draai hem om en doe het klepje er weer op.
???? Batterij omdraaien?

Je bedoelt zeker de batterij eruit (de + wijst altijd naar buiten en zit tegen het klepje aan), even een minuutje wachten en batterij weer terug:

Afbeelding
We thought that we had the answers
It was the questions we had wrong
U2-11 O'Clock Tick Tock

Gebruikersavatar
fietsslak
Forum-lid
Berichten: 204
Lid geworden op: 16 jun 2016 13:21

Gebruikersavatar fietsslak 04 jun 2018 20:41

Ik weet dat Wahoo aanraadt om de batterij (CR2032) ook om te draaien (dus ondersteboven) om hun Tickr te resetten...
I gotta warn you: I've got a compact and an 11-32 and I'm not afraid to use 'em!

Gebruikersavatar
anniversary
Forum-lid
Berichten: 344
Lid geworden op: 28 nov 2006 15:09

Gebruikersavatar anniversary 04 jun 2018 20:54

Mijn Stages 2 meet ook te lage wattages, heb hem teruggezonden toen deze bijna 2 jaar werd, ik kreeg probleemloos een nieuwe terug gestuurd,
Deze wijkt iets minder af maar ten opzichte van andere wattagemeters (garmin vector 3 en pioneer ) meet hij toch rond de 5% minder,
Ik kalibreer hem voor elke rit,
Groetjes

Gebruikersavatar
nijkie
Forum-lid HC
Berichten: 5794
Lid geworden op: 04 aug 2010 23:11
Locatie: Ernem

Gebruikersavatar nijkie 04 jun 2018 21:49

Hebben prima service.
Gisteren ticket ingestuurd ivm gele afdekring defect,morgen wordt een nieuwe kosteloos opgestuurd.
Sensa Gulia G2.
Isaac Boson.

Gebruikersavatar
canyon81
Forum-lid
Berichten: 759
Lid geworden op: 05 sep 2009 20:43

Gebruikersavatar canyon81 05 jun 2018 17:21

Zorro schreef:
04 jun 2018 19:56
canyon81 schreef:
04 jun 2018 17:59
haal de batterij eruit, draai hem om en doe het klepje er weer op.
???? Batterij omdraaien?

Je bedoelt zeker de batterij eruit (de + wijst altijd naar buiten en zit tegen het klepje aan), even een minuutje wachten en batterij weer terug:

Nee, echt omdraaien, de + naar binnen dus.
Dat is nodig voor een reset. Dat is wat anders dan het instellen van de zero off-set, dat doe je door de Stages te kalibreren (wat dus niet echt een kalibratie is).
Eenvoud kenmerkt het ware.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BillyG, RubenDH en 25 gasten