Di2

Het forum over de technische onderwerpen, het onderhoud, afstellen en reparaties.
GiantDefy1
Forum-lid
Berichten: 579
Lid geworden op: 20 sep 2013 20:20

GiantDefy1 29 okt 2016 20:16

Beste Forumleden,

Ik ben aan het kijken of ik een fiets wil gaan kopen met Di2. Ik heb er zelf al meegereden en ik vind het zeer fijn schakelen. Het enige waar ik niet achter kan komen is, stel ik wil een andere cassette wijzigen of iets anders moet ik dan e tube project software downloaden en een sm-pce1 er tussen zetten of zet je gewoon een usb kabel die bij de acculader is geleverd tussen je fiets en computer of doen jullie dat op een andere manier?

dt_swiss
Forum-lid
Berichten: 155
Lid geworden op: 15 sep 2011 19:18

dt_swiss 29 okt 2016 21:09

Een cassette is meestal te wisselen zonder aanpassingen. In principe kan je de rest ook wijzigen zonder aanpassingen, maar dat is een beetje afhankelijk met wat je bedoelt met iets anders;)

GiantDefy1
Forum-lid
Berichten: 579
Lid geworden op: 20 sep 2013 20:20

GiantDefy1 29 okt 2016 21:17

Ik las iets van sneller schakelen, twee stappen overslaan op de cassette .

Gebruikersavatar
nijkie
Forum-lid HC
Berichten: 6160
Lid geworden op: 04 aug 2010 23:11
Locatie: Ernem

Gebruikersavatar nijkie 29 okt 2016 21:46

GiantDefy1 schreef:Ik las iets van sneller schakelen, twee stappen overslaan op de cassette .
Shifter ingedrukt houden.
Schakelsnelheid kan je instellen via de software.
DA9070 via laptop en speciale kabel naar de junction box.
DA9100 via bleutooth en iPad ook mogelijk.
Sensa Gulia G2.
Cannondale Topstone 4 in aantocht.

GiantDefy1
Forum-lid
Berichten: 579
Lid geworden op: 20 sep 2013 20:20

GiantDefy1 29 okt 2016 21:59

Misschien wel handig om aan te geven dat ik aan ultegra di2.
Zit die kabel ergens bij of dient de los te worden aangeschaft?

Gebruikersavatar
Monza36
Forum-lid
Berichten: 327
Lid geworden op: 11 dec 2013 08:45

Gebruikersavatar Monza36 29 okt 2016 22:52

in de junction box zit een aansluiting. Deze kan je direct op het net aansluiten voor laden
echter je kan deze ook op je laptop aansluiten via de USB kabel. Wel handig als je e tube project hebt. Je selecteert de betreffende fiets. Eenmaal in het menu kan je de firmware updaten van ieder afzonderlijk component.
Tevens kan je de shifters aanpassen en de snelheid van schakelen voor de AD. Daarnaast kan je ook configureren wat te doen bij ongedrukt houden van een van de shifterlevers.(1 of meerdere tandwielen tegelijk etc).

Heb je d fly ook geinstalleerd kan je inderdaad de 'gear ratio' aangeven. Hierin geef je aan welke vertanding voor en achter aanwezig zijn. Verder geeft het ook de batterij status weer.. De bijbehorende kabel dien je wel apart aan te schaffen.
De d fly registreert alleen maar.. het doet verder niks.... als je geen d fly hebt, hoef je echt nergens in te stellen welke cassette je hebt gemonteerd etc....

De dura ace shifters hebben als extra nog een 'verborgen' knopje boven op de shifters zitten waarmee je bijvoorbeeld door je garmin kan scrollen...

e tube: configureren, updaten van de afzonderlijke Di2 componenten
d fly : registratie van vertandingen, versnellingen en batterijstatus. Deze sluit je aan tussen de junction box en A of V derailleur.. kabel niet bijgeleverd..
Cervelo C5 | Shimano DA Di2 | Look | HED | ENVE | AX lightness

Gebruikersavatar
Monza36
Forum-lid
Berichten: 327
Lid geworden op: 11 dec 2013 08:45

Gebruikersavatar Monza36 29 okt 2016 22:54

Cervelo C5 | Shimano DA Di2 | Look | HED | ENVE | AX lightness

GiantDefy1
Forum-lid
Berichten: 579
Lid geworden op: 20 sep 2013 20:20

GiantDefy1 29 okt 2016 22:59

Goed zeg die reactie daar kan ik wel wat mee. Die sm-pce1 hebben jullie ook niet eens. Hij staat wel in de handleiding genoemd. Duur ding.
Welke kabel lengte kan ik het best kiezen of maakt dat niet?

Gebruikersavatar
Monza36
Forum-lid
Berichten: 327
Lid geworden op: 11 dec 2013 08:45

Gebruikersavatar Monza36 29 okt 2016 23:07

GiantDefy1 schreef:Goed zeg die reactie daar kan ik wel wat mee. Die sm-pce1 hebben jullie ook niet eens. Hij staat wel in de handleiding genoemd. Duur ding.
Welke kabel lengte kan ik het best kiezen of maakt dat niet?
het ligt eraan waar je deze d fly wil plaatsen.
Er zijn 4 mogelijkheden

- Achter derailleur (150 mm kabel)
- Voor derailleur (150mm kabel)
- Onder de junction box onder stuurpen (150mm kabel)
- In de bracket (150mm of event langer)..

op deze plek heb je eigenlijk de minst lange kabel nodig... uiteraard kan je de d fly ook elders plaatsen maar dan heb je uiteraard een langere kabel nodig...

ik zelf heb de d fly als leuke gimmick met de 150mm kabel... heb je de d fly nodig?? nee niet echt... Persoonlijk vind ik 'm niet eens zo mooi.. hij zit bij mijn achter derailleur.. en soms onder de junction box en soms op mijn werktafel..

kortom.. het ligt eraan waar je de d fly plaatst...
Cervelo C5 | Shimano DA Di2 | Look | HED | ENVE | AX lightness

Gebruikersavatar
Monza36
Forum-lid
Berichten: 327
Lid geworden op: 11 dec 2013 08:45

Gebruikersavatar Monza36 29 okt 2016 23:09

Overigens de sm-pce1 moet je wel hebben... dat is de connectie tussen de fiets en je laptop... kabel nr de junction box gaat via deze pce1 naar je laptop..
als je je di2 oplaadt sluit je de pce1 aan op het lichtnet...
Cervelo C5 | Shimano DA Di2 | Look | HED | ENVE | AX lightness

GiantDefy1
Forum-lid
Berichten: 579
Lid geworden op: 20 sep 2013 20:20

GiantDefy1 29 okt 2016 23:11

Het is met interne accu en ik dacht in de zadelpen gedeelte als dat past.

GiantDefy1
Forum-lid
Berichten: 579
Lid geworden op: 20 sep 2013 20:20

GiantDefy1 29 okt 2016 23:15

Oké. Ik dacht dat het opladen alleen via dit ging https://www.mantel.com/shimano-di2-inte ... 0wod-k8MoA maar dat gaat alleen via de pce1
Laatst gewijzigd door GiantDefy1 op 29 okt 2016 23:17, 1 keer totaal gewijzigd.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers