shift werkt niet meer

Het forum over de technische onderwerpen, het onderhoud, afstellen en reparaties.
robs
Forum-lid
Berichten: 8
Lid geworden op: 23 jan 2006 09:41

robs 23 jan 2006 10:18

Het betreft de shift van m'n versnelling voor.
Ik had al enige tijd moeite om de zwaarste versnelling voor te kiezen.
Na een aantal keer de shift ingedrukt te hebben klikte hij pas zodat hij eindelijk in de '3' stond.Nu kan ik blijven 'duwen'  maar krijg ik hem niet meer in de zwaarste versnelling. De derailleur voor beweegt wel.Is deze shift versleten of is de kabel of derrailleur niet meer in orde?Ik denk dat ik met deze fiets inmiddels ruim 40000 km. heb gereden.
fiets: Koga terraliner trendy

toni
Forum-lid
Berichten: 370
Lid geworden op: 07 sep 2005 17:04

toni 23 jan 2006 10:47

Waarschijnlijk veroorzaakt rek in de kabel dit euvel. Verhogen van de kabelspanning lost het probleem waarschijnlijk op.

robs
Forum-lid
Berichten: 8
Lid geworden op: 23 jan 2006 09:41

robs 23 jan 2006 14:08

Bedankt, ik heb de kabel iets strakker gezet.
Klikken doet ' ie nog steeds niet maar ik kan weer van blad wisselen.
Soms moet ik nog wel 2x drukken maar dat niet onoverkomenlijk.
fiets: Koga terraliner trendy

Gebruikersavatar
ts-biker
Forum-lid
Berichten: 1588
Lid geworden op: 25 jan 2005 14:21
Locatie: Liedekerke
Contact

Gebruikersavatar ts-biker 23 jan 2006 19:18

Quoten: Origineel geplaatst door robs op 23 Januari 2006


Bedankt, ik heb de kabel iets strakker gezet.
Klikken doet ' ie nog steeds niet maar ik kan weer van blad wisselen.
Soms moet ik nog wel 2x drukken maar dat niet onoverkomenlijk.


smeer de schakelaar eens goed met olie, dan komt het klikken wel terug !
 

Gebruikersavatar
amclassic-fan
Moderator
Berichten: 23934
Lid geworden op: 23 jun 2004 17:56
Locatie: Leende

Gebruikersavatar amclassic-fan 23 jan 2006 19:40

Om te smeren kan je gewoon de 2 schroefjes eruit draaien en de kabelversteller aan je shifter eraf draaien. Je hoeft niet bang te zijn dat het in honderd stukken op de grond valt, alles blijft gewoon zitten en je kan het zo weer dicht draaien.
‘Whatever you do, those other fuckers are doing more.’
Afbeelding

Gebruikersavatar
scottwilko
Forum-lid
Berichten: 3065
Lid geworden op: 23 feb 2005 20:44

Gebruikersavatar scottwilko 23 jan 2006 19:51

Pas op wat je zegt amclassic. ik heb ook een keer geprobeerd het kapje van mijn rsx verstellers los te schroeven wat resulteerde in een op de grond liggend veertje welke ik slechts met moeite weer terug kreeg.

Gebruikersavatar
amclassic-fan
Moderator
Berichten: 23934
Lid geworden op: 23 jun 2004 17:56
Locatie: Leende

Gebruikersavatar amclassic-fan 23 jan 2006 20:02

Bij alle Deore shifters, Deore, LX en XT was het allemaal zoals ik beschreef, maar misschien als je andere shifter hebt is het toch verstandig voorzichtig te zijn.
‘Whatever you do, those other fuckers are doing more.’
Afbeelding

6:13freak
Forum-lid
Berichten: 198
Lid geworden op: 12 okt 2005 23:04

6:13freak 27 jan 2006 10:17

Klikken doet ' ie nog steeds niet maar ik kan weer van blad wisselen.
Soms moet ik nog wel 2x drukken maar dat niet onoverkomenlijk.
 
Dit lijkt verdacht veel op mijn probleem. (zie ''problemen met de voorderailleur''). Ik ben benieuwd of jij het goed krijgt. Ik heb mijn shifter (bijna) helemaal uit elkaar gehad en zonder kabel eraan klikte hij weer goed. Toen ik de kabel weer op spanning had bevestigd was de klik weer verdwenen. Ik ga hem nu maar eens rijkelijk smeren zoal TS aanbeveelt.

6:13freak2
Forum-lid
Berichten: 44
Lid geworden op: 27 jan 2006 14:16

6:13freak2 27 jan 2006 14:17

Ik ga hem nu maar eens rijkelijk smeren zoal TS aanbeveelt.


Het werkt! Even snel m'n schuurtje in en hij klikt als nooit tevoren.
 
Bedankt!!

Gebruikersavatar
ts-biker
Forum-lid
Berichten: 1588
Lid geworden op: 25 jan 2005 14:21
Locatie: Liedekerke
Contact

Gebruikersavatar ts-biker 27 jan 2006 14:19

Quote: Origineel geplaatst door 6:13 freak (2) op 27 Januari 2006
Ik ga hem nu maar eens rijkelijk smeren zoal TS aanbeveelt.Het werkt! Even snel m'n schuurtje in en hij klikt als nooit tevoren. Bedankt!!



tja, wat moet ik daarop zeggen ... ervaring zekers

Gebruikersavatar
fuego
Forum-lid
Berichten: 181
Lid geworden op: 20 nov 2005 17:25

Gebruikersavatar fuego 27 jan 2006 20:32

Quoten: Origineel geplaatst door TS-Biker op 27 Januari 2006


Quote: Origineel geplaatst door 6:13 freak (2) op 27 Januari 2006





Ik ga hem nu maar eens rijkelijk smeren zoal TS aanbeveelt.


Het werkt! Even snel m'n schuurtje in en hij klikt als nooit tevoren.

Bedankt!!

tja, wat moet ik daarop zeggen ... ervaring zekers


Faktuurke sturen ???
Afbeelding

6:13freak
Forum-lid
Berichten: 198
Lid geworden op: 12 okt 2005 23:04

6:13freak 30 jan 2006 09:51

tja, wat moet ik daarop zeggen ... ervaring zekers


Faktuurke sturen ???


Bij ons in Nederland brengt de kerstman cadeau'tjes in plaats van rekeningen!

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: tabasco76 en 11 gasten