Pagina 1 van 1

GPS Horloge AliExpress

Geplaatst: 05 okt 2019 20:41
door LethalP
Hallo,

Ik ben op zoek naar een GPS Horloge met hartslagmeter om met name zwemmen en rennen te tracken.
Voor fietsen reeds in bezit van een Garmin.

Naast tracken van activiteit en hartslag niet direct veel eisen.

Iemand ervaring met het aanbod van AliExpress?

Re: GPS Horloge AliExpress

Geplaatst: 06 okt 2019 08:45
door Edwardfotografie
Kun je Garmin niet gewoon gebruiken?
Welke van Ali heb je in gedachten?

Re: GPS Horloge AliExpress

Geplaatst: 06 okt 2019 09:06
door JM_H
Dat zal gewoon een Garmin voor op het stuur zijn.

Re: GPS Horloge AliExpress

Geplaatst: 06 okt 2019 09:19
door Rubik
Een Amazfit Bip (https://www.aliexpress.com/item/32976119005.html) voldoet aan je wensen, al heb ik hem nog nooit gebruikt bij zwemmen. Hij is waterdicht dus dat lijkt me niet direct een probleem.

Ik gebruik hem nu een klein jaar. >30 dagen op een lading, goede gps kwaliteit, always on scherm. Het is absoluut geen high end smartwatch, maar hij bevalt me uitstekend!

Re: GPS Horloge AliExpress

Geplaatst: 06 okt 2019 12:14
door LethalP
Mijn Garmin is er inderdaad eentje voor op het stuur.
Niet echt iets op het oog van Ali, maar je weet daar, ondanks de uitgebreide beschrijvingen, nooit 100% zeker of wat je krijgt aan je verwachtingen voldoet ;)

Re: GPS Horloge AliExpress

Geplaatst: 06 okt 2019 13:36
door Spykerracing90
Heb zelf een Amazfit Bip en Amazfit Stratos in huis.

De Amazfit Bip (hierboven aangehaald) is een fijne smartwatch, maar ongeschikt voor het beoogde gebruik voor LethalIP. Weliswaar waterdicht (afwassen of handen wassen zal geen probleem zijn) maar niet 'drukdicht' zoals je nodig hebt voor zwemmen. Biedt ook geen functionaliteit om zwemactiviteiten te tracken. Heb hem vorige zomer voor circa 60 euro in huis gehaald, inclusief extra verwisselbare bandjes. Bij dagelijks gebruik en af en toe sporten gaat 'ie ongeveer een maand mee op een volle batterij.

De Amazfit Stratos, GTS en GTR zijn wél geschikt om te zwemmen en bieden ook die sport aan op het horloge. Ik heb zelf sinds 1,5 jaar de Stratos. Gebruik hem als dagelijks horloge (hij is wel vrij groot en lomp, maar dat is wel in verhouding tot mijn polsen) en als horloge voor hardlopen en wandelen. Vorig jaar ook een tiental keer gebruikt om te zwemmen, en dat ging goed. Hij kent het onderscheid tussen de verschillende slagen goed. Helaas geen ondersteuning om de getrackte zwemactiviteit te synchroniseren naar Strava, maar je kan wel alle details bekijken op het toestel zelf of op de app. Bij dagelijks gebruik en 1 of 2x per week een uur wandelen of hardlopen gaat ie bij mij ca. 6 dagen mee op een batterijlading.
IMG_20191006_132401672.jpg

Re: GPS Horloge AliExpress

Geplaatst: 07 okt 2019 09:51
door JuulvH
Ik heb zelf de tomtom runner 3 cardio (cardio is de versie met hartslagmeter), niet van aliexpress dus. Wel vind ik dit een fijne sporthorloge voor relatief weinig geld, wanneer je dit vergelijkt met garmin horloges bijvoorbeeld. Hier zitten dan wel minder 'smart' functionaliteiten op, hij is echt gemaakt voor het sporten en tracken van dagelijkse activiteiten.

Re: GPS Horloge AliExpress

Geplaatst: 07 okt 2019 12:05
door jorisb
Je zegt dat je zoekt naar een GPS horloge met hartslagmeter om zwemmen en hardlopen mee te tracken. Tijdens het zwemmen kan je sowieso je hartslag niet tracken met zo'n horloge. Het kan wel dat er een hartslag wordt geregistreerd, maar die klopt totaal niet met de werkelijke hartslag. Wil je de hartslag analyseren van een zwemtraining zal je een speciale zwem hartslagband moeten kopen waarna je de gegevens van het horloge en hartslagband kan koppelen (horloge en band moeten compatibel zijn).
Voor bijvoorbeeld zwem statistieken kan een horloge wel geschikt zijn, maar ik heb uiteindelijk gekozen voor een Garmin ipv een aliexpres variant (ik vond ze nog best stevig geprijsd)

Re: GPS Horloge AliExpress

Geplaatst: 07 okt 2019 18:24
door marsman
Ik kan de Forerunner van Garmin aanraden. Op marktplaats goedkoop te krijgen. Ook mooie integratie binnen Garmin Connect met je fietscomputer van Garmin.

Re: GPS Horloge AliExpress

Geplaatst: 07 okt 2019 19:08
door scottwilko
Fietscomputer heb je al van Garmin. Dan lijkt mij het vrij simpel om ook een Garmin horloge te kopen. Stel je wilt echt alleen de aangegeven gegevens, dan is een vivosport al voldoende. Daarboven krijg je alleen maar meer gegevens, waar je ook voor dien te betalen.

Re: GPS Horloge AliExpress

Geplaatst: 07 okt 2019 19:25
door walters
Beste Marsman, kan je met iedere forerunner synchroniseren of pas vanaf een bepaald type?

Re: GPS Horloge AliExpress

Geplaatst: 08 okt 2019 11:00
door marsman
walters schreef:
07 okt 2019 19:25
Beste Marsman, kan je met iedere forerunner synchroniseren of pas vanaf een bepaald type?
Dan kan met elke forerunner, voor zo ver ik weet.