Shimano 600 groep voorzien van shifters?

Remmen, sturen, cranks etc., maar ook lampen en fietskoffers
midden delfland
Forum-lid
Berichten: 8
Lid geworden op: 17 jul 2013 14:54

midden delfland 04 feb 2014 19:14

Hallo allen,
Ik ben in het bezit van een oude concorde Astore, die er nog erg goed uit ziet en heerlijk fiets.
Echter het schakelen is tobben, de hendels zitten nu aan de onderkant van het stuur. Als je wil schakelen dan zwabber je gelijk over de weg.
Is hetmogelijk om 8 speed shifters te plaatsen, zonder dat ik alles ,moet vervangen? Het is een oud beestje en om nu een paar honderd euro er tegen aan te gooien, daar wordt mijn vrouwtje niet zo blij van denk.

Alvast bedankt voor eventuele reacties

JJmagic
Forum-lid
Berichten: 136
Lid geworden op: 10 jan 2012 20:37

JJmagic 04 feb 2014 20:13

Je kan tegenwoordig voor je 8 speed groep weer terecht bij shimano. Kijk maar op de site. Het betreft de shimano claris groep. Deze is 8 speed, met shifters, voor op het suur.
Focus cayo
Ultegra 6800
DA C50

midden delfland
Forum-lid
Berichten: 8
Lid geworden op: 17 jul 2013 14:54

midden delfland 04 feb 2014 20:41

Hallo jjmagic,
Bedankt ik heb ze gevonden via via bij Bikester. Dus als ik alleen de shifters plaats dan kan het werken, of moeten de derailieurs ook vervangen worden?
Bedankt zover.
Gr Ron

riggard
Forum-lid
Berichten: 58
Lid geworden op: 21 jan 2013 17:59

riggard 04 feb 2014 22:12

Hoi,

Hangt een beetje af van welke 600 serie je hebt, maar als ik het zo hoor heb je de 6400 serie. Daar zouden de nieuwere 8 speed shifters gewoon mee moeten werken. (Binnen de 6400 serie zijn ook shifters voor aan het stuur gemaakt, 2x8)

Heb je waarschijnlijk wel een nieuw stuurlintje nodig en mogelijk een nieuwe set schakelkabels, maar dat loopt niet in de honderden euro's ;)

midden delfland
Forum-lid
Berichten: 8
Lid geworden op: 17 jul 2013 14:54

midden delfland 05 feb 2014 15:05

Hallo Riggard,

Stuurlintje kan ik wel lijden:-) Bedankt voor de extra info. Ik ga ze bestellen, heb ik weer wat de doen.

Gr Ron

Beone storm
Forum-lid
Berichten: 4
Lid geworden op: 21 jun 2014 21:04

Beone storm 30 jun 2014 19:06

Hallo allen,
Mijn naam veranderd ivm vergeten wachtwoord! Maar ik wilde nog bedanken voor de tips. Shifters, nieuwe kabels en nieuw stuurlintje geplaatst en hij schakeld als een nieuwe. Alles bijelkaar €104.-kwijt.
Bedankt voor de tips.
Gr Ron

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers