Pagina 1 van 2

welke hartslagmeter

Geplaatst: 30 jan 2007 01:41
door marcjanssen
hey ik wil komend jaar gaan trainen met hardslagmeter. heeft iemand goede tips voor mij. en advies voor een leuke meter tegen een leuke prijs. zelf zat ik aan de:
Polar : FS1 en de Sigma : PC15
te denken. beide onder de 50 euro. is zo'n horloge wat of kan ik beter voor een paar tientjes meer zo'n polar fietscomputer kopen?
groetjes marc

welke hartslagmeter

Geplaatst: 30 jan 2007 02:21
door sutter
De sigma is wel vrij groot: de buitmaat is 5 bij 5 cm. Verder schijnt die wel ok te zijn, afgaande op reviews op internet.

welke hartslagmeter

Geplaatst: 30 jan 2007 09:42
door havana
Er komt binnenkort een Sigma fietscomputer uit met hartslag, trapfrequentie en fietsfuncties. Alle signalen draadloos en gecodeerd. Ik zou daar even op wachten, dan heb je direct alles in één.

Deze computer is het equivalent van de Polar CS200 cad, maar dan met gecodeerde verzending van het snelheidssignaal. Wel zo prettig.

Ik zou i.i.g. een gecodeerde meter kopen, zeker als je wel eens in een groepje rijdt. Ik had ooit de PC15, prima apparaat maar op een gegeven moment kreeg ik zoveel last van storing dat ik een Polar s725TE heb gekocht.

welke hartslagmeter

Geplaatst: 30 jan 2007 10:28
door scepticus
Die PC15 zag ik trouwens bij Decathlon voor 34 euro...

welke hartslagmeter

Geplaatst: 30 jan 2007 19:00
door marcjanssen
maar die nieuwe fietscomputer van sigma hoe duur wordt die wel niet met al die functies. en is die draadloos en zijn de sensoren ingegrepen en krijg je dan zo'n band om je borst of hoe werkt dat?

welke hartslagmeter

Geplaatst: 30 jan 2007 19:08
door havana
Quoten: Origineel geplaatst door marc janssen op 30 Januari 2007


maar die nieuwe fietscomputer van sigma hoe duur wordt die wel niet met al die functies. en is die draadloos en zijn de sensoren ingegrepen en krijg je dan zo'n band om je borst of hoe werkt dat?


Adviesprijs is dacht ik 75.- dus dat valt nog best mee.
Hartslag wordt gemeten met een borstband (dat is bij nagenoeg alle hartslagmeters zo); deze wordt meegeleverd.
De sensoren zijn allen draadloos en inbegrepen (trapfrequentie weet ik niet zeker, anders kun je dit nog bijkopen voor weinig).
Ander leuk model waar je naar zou kunnen kijken is de Polar CS200cad. Kost € 120 bij Walstock.

welke hartslagmeter

Geplaatst: 30 jan 2007 19:39
door maus_1990
Polar is een van de weinige die onder de ECG waarde van een verschil van maximaal 10 van je hartslag blijft. Sigma zit daar ver boven ( heb zelf polars verkocht ) met een lage hartslag in rust maakt het niet zoveel uit, maar met een hartslag boven de 150 kan het redelijk wat gaan uitmaken dat verschil.
 
verder van het horloge weet ik niks, qua functies ed

welke hartslagmeter

Geplaatst: 30 jan 2007 20:25
door amclassic-fan
Waar heb ie het over? Zou een hartslagmeter volgens jouw zo 15 slagen van je echte hartslag af kunnen wijken? Of begrijp ik jouw nu helemaal verkeerd? Want bovenstaande gaat er bij mij echt niet in, die elektronische pulsen die de band van het hart opvangt blijven redelijk gelijk qua sterk, zou erg raar zijn als een hartslagmeter dan 1 van die pulsen in 1 keer compleet mist ofzo.

welke hartslagmeter

Geplaatst: 30 jan 2007 20:53
door maus_1990
iedere hartslagmeter heeft een kleine afwijking. kortom hij telt niet precies het aantal hartslagen per minuut. bij een lage hartslag wel, maar hoe hoger jou hartslag hoe moeilijker dat wordt. Daaraan is een marge van maximaal 10 gesteld, wil je een zuivere meting hebben. Polar zit binnen die marge. Sigma niet. Kortom bij polar weet je ook dat je bij een hogere hartfrequentie rondom een afwijking van maximaal 10 zit van je werkelijke hartslag. bij Sigma is dat er dus buiten.

welke hartslagmeter

Geplaatst: 30 jan 2007 21:15
door raphael
Over de evt afwijking van hartslagmeters:

Ik heb een eenvoudige polar en die heb ik opgehad tijdens een SMA. wat me opviel was dat ie precies de ECG volgde, echt tot op de slag en even snel.
Natuurlijk is dit maar één meting en dus niet echt betrouwbaar, maar vond het wel vertrouwendwekkend.

welke hartslagmeter

Geplaatst: 30 jan 2007 21:29
door amclassic-fan
@Maus, ik ben benieuwd wat jouw bronnen zijn want dit gaat er bij mij echt niet in. 10 weet je wel niet hoe extreem onnauwkeurig dat zou zijn? Laat ik er nog van dat die 10 tot stand komt door 5 erboven en eronder als mogelijk fout te nemen, maar dan nog. M'n hartslag is nu 180, oh nee m'n hartslag is tussen 171 en 189 (met een Polar).
De meetmethode van een ECG berust op precies dezelfde methode als die van een hartslagmeter. Dat pulsje opvangen is een koud kunstje zolang de band maar goed aansluit en geleid.

welke hartslagmeter

Geplaatst: 30 jan 2007 21:35
door havana
Dit klinkt als een fabeltje dat door Polar de wereld is ingeholpen?
Misschien dat ze daarom een top of mind positie hebben?