Niewe powermeter op de markt!

Remmen, sturen, cranks etc., maar ook lampen en fietskoffers
ericpeters
Forum-lid HC
Berichten: 4211
Lid geworden op: 10 jul 2006 18:43

ericpeters 07 okt 2009 02:23

Dit ZIET er in ieder geval beter uit dan al het andere wat er te koop is. Nu nog de prijs omlaag en een acceptabele nauwkeurigheid (misschien is die er al)

http://www.cyclingnews.com/features/pho ... t-15/90734

http://www.metrigear.com/products/
Afbeelding

Gebruikersavatar
mcf1
Forum-lid
Berichten: 696
Lid geworden op: 09 dec 2004 09:55

Gebruikersavatar mcf1 07 okt 2009 09:06

Ziet er gaaf uit! Moet je alleen wel met Speedplay's rijden...en dat doe ik al...hehe

Gebruikersavatar
moustache
Forum-lid
Berichten: 1409
Lid geworden op: 15 jun 2007 16:39

Gebruikersavatar moustache 07 okt 2009 09:34

ericpeters schreef:Dit ZIET er in ieder geval beter uit dan al het andere wat er te koop is. Nu nog de prijs omlaag en een acceptabele nauwkeurigheid (misschien is die er al)


$1000,- incl. pedalen. Dat valt toch wel mee?
Moet je eens kijken naar Cycleops (goedkoopste €799,- excl. wiel) en SRM €1800,- (?)

En een nauwkeurigheid van 1,5% !! Dat is op 400W slechts 6W. Dat vind ik toch best netjes.

La ma komen zou ik zeggen!

Gebruikersavatar
mrcoffee
Forum-lid
Berichten: 2463
Lid geworden op: 11 nov 2004 10:59

Gebruikersavatar mrcoffee 07 okt 2009 11:05

Dat is fokking clever gezien van die gasten zeg! Slim slim slim!
Ben benieuwd hoe het in de praktijk gaat werken maar het idee is echt een schoonheid door z'n eenvoud.
Iedereen die sneller fietst dan ik is verdacht van doping! Wat zijn er toch veel dopingklanten tegenwoordig :O

rikkert
Forum-lid
Berichten: 1567
Lid geworden op: 29 aug 2007 21:58

rikkert 07 okt 2009 11:29

Beetje basale vraag: Maar ik zie bij de linkjes geen metertje waarop ik de wattjes kan lezen. Of zit ik gewoon met men neus te kijken.

Maar het meetgedeelte van het systeem is net zo simpel als fraai !
Time flies like an arrow; fruit flies like a banana.

Gebruikersavatar
Zorro
Forum-lid HC
Berichten: 6775
Lid geworden op: 01 jan 2008 15:07
Locatie: Almere

Gebruikersavatar Zorro 07 okt 2009 11:33

mrcoffee schreef:Dat is fokking clever gezien van die gasten zeg! Slim slim slim!
Ben benieuwd hoe het in de praktijk gaat werken maar het idee is echt een schoonheid door z'n eenvoud.


Hoi,

Ja inderdaad. Je zou je bijna afvragen waarom niemand er nooit eerder mee is gekomen al gaat dat met veel dingen zo.

Als het inderdaad correct werkt met een accuratie van +- 1.5% dan is dat even goed als PowerTap en de meeste SRMs.

Eindelijk dan ook een systeem wat zeer makkelijk van fiets tot fiets is over te zetten i.t.t. SRM.
Ik ben al langer aan het kijken naar SRM (te duur en niet makkelijk naar een andere fiets over te zetten) en PowerTap (je wilt wel eens met andere wielen rijden). Dit lijkt de perfecte synergie.

Mind you dat er standaard geen Head Unit wordt geleverd (zie de FAQ pagina):
Does Vector include a head unit?
No. Vector has been designed to work with head units that support the ANT+ wireless power protocol.

Ik ben ook zwaar benieuwd. Maar alvast aangemeld op de nieuwsbrief.
We thought that we had the answers
It was the questions we had wrong
U2-11 O'Clock Tick Tock

Gebruikersavatar
Zorro
Forum-lid HC
Berichten: 6775
Lid geworden op: 01 jan 2008 15:07
Locatie: Almere

Gebruikersavatar Zorro 07 okt 2009 11:35

Rikkert schreef:Beetje basale vraag: Maar ik zie bij de linkjes geen metertje waarop ik de wattjes kan lezen. Of zit ik gewoon met men neus te kijken.

Maar het meetgedeelte van het systeem is net zo simpel als fraai !


Hoi,

Nee Rikkert je kijkt niet met je neus :D Zie mijn post aangaande je vraag:

'Does Vector include a head unit?
No. Vector has been designed to work with head units that support the ANT+ wireless power protocol.'

Mvg, Zorro
We thought that we had the answers
It was the questions we had wrong
U2-11 O'Clock Tick Tock

Gebruikersavatar
moustache
Forum-lid
Berichten: 1409
Lid geworden op: 15 jun 2007 16:39

Gebruikersavatar moustache 07 okt 2009 11:36

ZorroI schreef:
Rikkert schreef:Beetje basale vraag: Maar ik zie bij de linkjes geen metertje waarop ik de wattjes kan lezen. Of zit ik gewoon met men neus te kijken.

Maar het meetgedeelte van het systeem is net zo simpel als fraai !


Hoi,

Nee Rikkert je kijkt niet met je neus :D Zie mijn post aangaande je vraag:

'Does Vector include a head unit?
No. Vector has been designed to work with head units that support the ANT+ wireless power protocol.'

Mvg, Zorro



En dat is weer ideaal, want dan klets je hem gewoon aan je Garmin 705.
Ik ben nu al aan het sparen voor dit ding :D

jorisb
Forum-lid
Berichten: 1278
Lid geworden op: 21 mar 2008 10:56

jorisb 07 okt 2009 11:52

Ben benieuwd hoe goed dit werkt in vergelijking met powertap en SRM. Qua gewicht zitten ze heel erg goed.
Groot voordeel is wel dat je gewoon je eigen wielen kan blijven gebruiken. Qua prijs zitten ze dan best goed, al vind ik het nog steeds heel veel geld, zeker als je bedenkt dat een ANT+ computer ook nog flink wat kost.

Gebruikersavatar
mister_arby
Forum-lid
Berichten: 946
Lid geworden op: 29 aug 2007 23:24

Gebruikersavatar mister_arby 07 okt 2009 11:55

Ziet er inderdaad zeer mooi uit! Vooral op gewicht zal er nog veel worden bespaard lijkt mij, wegen 20 gram meer per pedaal. En als het in de as van de pedaal zit dan moet het op den duur ook wel de andere merken uitkomen..



ff gegoogled;

nog wat linkjes met info

http://nyvelocity.com/content/gallery/e ... ear-vector

http://www.flickr.com/photos/djconnel/3 ... 7/sizes/o/

skimons
Forum-lid
Berichten: 2439
Lid geworden op: 08 apr 2004 16:47
Locatie: Nijmegen

skimons 07 okt 2009 14:05

vette shit! mooi bedacht. echt goedkoop is het nog niet (garmin erbij zit je op dik 1000E)... zie ook niet waarom dit met een kleine aanpassing niet geschikt zou zijn voor look/time

alleen de batterijduur van 20u is een beetje krap

Gebruikersavatar
Zorro
Forum-lid HC
Berichten: 6775
Lid geworden op: 01 jan 2008 15:07
Locatie: Almere

Gebruikersavatar Zorro 07 okt 2009 14:10

Hoi,

Als je je op hun website aanmeldt voor de nieuwsbrief dan wordt ook optioneel gevraagd welke pedalen je nu gebruikt ;)
Ik denk dat ze eerst de markt eens even verkennen voordat ze op de markt komen met SPD-SL en andere varianten.

En inderdaad, vette shit :D Kan ik ze ook op mijn spinner zetten in de winter.

Mvg, Zorro
We thought that we had the answers
It was the questions we had wrong
U2-11 O'Clock Tick Tock

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 9 gasten