2 paar wielen, derailleur afstellen di2

Een speciaal forum over wielen, naven, banden en aanverwante artikelen.
Flyjohan23
Forum-lid
Berichten: 106
Lid geworden op: 08 jan 2018 17:05

Flyjohan23 18 mei 2018 14:15

Allen,


Ik heb 2 wielsets, ondanks dat beiden dezelfde casette hebben (nieuwe) moet ik de derailleur telkens opnieuw afstellen.
Kan ik met di2 2 afstellingen maken zodat ik gewoon met het veranderen van wielen de bijhorende setting moet selecteren?

Thanks

Gebruikersavatar
Orlok
Forum-lid
Berichten: 3574
Lid geworden op: 01 dec 2012 12:18
Locatie: Almere

Gebruikersavatar Orlok 18 mei 2018 15:56

Flyjohan23 schreef:
18 mei 2018 14:15
Allen,


Ik heb 2 wielsets, ondanks dat beiden dezelfde casette hebben (nieuwe) moet ik de derailleur telkens opnieuw afstellen.
Kan ik met di2 2 afstellingen maken zodat ik gewoon met het veranderen van wielen de bijhorende setting moet selecteren?

Thanks
Een spacer met de juiste dikte doet wonderen, zo hoef je de derailleur niet steeds te veranderen:

Afbeelding ;)
Er komt een moment dat je de wind mee hebt
Pinarello F10 - Ultegra 6800 - Carbonspeed C38 - Tubeless

Gebruikersavatar
deijn
Forum-lid
Berichten: 569
Lid geworden op: 17 jun 2008 00:24

Gebruikersavatar deijn 18 mei 2018 15:59

Nee, dit kan (helaas) niet.
Als het eenzelfde merk en type wielset is, zou dit probleem er niet mogen zijn maar waarschijnlijk gebruik je 2 verschillende wielsets/naven en kan het inderdaad net anders zijn.
Als je te vroeg juicht, heb je in ieder geval lol gehad.
Gisteren is verleden, morgen de toekomst dus leef vandaag!

Gebruikersavatar
nijkie
Forum-lid HC
Berichten: 6137
Lid geworden op: 04 aug 2010 23:11
Locatie: Ernem

Gebruikersavatar nijkie 18 mei 2018 16:03

Idd naafgeometrie,ik heb 2 wielsets met hope naven 1x campa en 1x Shimano gaat prima.
Komende wielset heeft Powerway Shimano,ben benieuwd of ik opnieuw moet afstellen.
Sensa Gulia G2.
Cube Nuroad gravel.

Gebruikersavatar
midstar
Forum-lid
Berichten: 344
Lid geworden op: 15 sep 2014 21:40
Locatie: Heerhugowaard
Contact

Gebruikersavatar midstar 21 mei 2018 20:46

Dit is met Di2 toch met max 30 sec af te stellen.
Ik doe het handmatig bij wisselen wielset.
Vanaf de grootste krans achter op de 5de krans shiften, en dan op je junctionbox knop ingedrukt houden tot hij rood opblinkt.
Hierna met rechtershifter tikken totdat de ketting geluid begint te maken omdat deze naar het 4de grootste kransje wil. Dan 4 tikken terug en hij staat goed.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers