Fulcrum Racing zero: slap achterwiel?

Een speciaal forum over wielen, naven, banden en aanverwante artikelen.
bjorn1979
Forum-lid
Berichten: 127
Lid geworden op: 23 mei 2011 19:57

bjorn1979 18 feb 2013 10:16

Hallo,

Ik heb gister mijn eerste ritje met mijn (tweedehands gekochte) racing zero's gemaakt. Na een tijdje viel het me op dat de achterrem steeds aanliep (voor bergaf met bochten). Als ik de fiets af stap is dit echter verdwenen. Het wiel lijkt slap te zijn. Als ik de remhoef open zet kan ik met de hand de velg naar de rem bewegen.

Zou dit met de spaak spanning te maken kunnen hebben of zijn er nog meer mogelijke problemen?

bert01
Forum-lid
Berichten: 488
Lid geworden op: 25 jun 2010 23:31

bert01 18 feb 2013 11:32

Beetje speling op de ragers, kun je makkelijk aandraaien...

bjorn1979
Forum-lid
Berichten: 127
Lid geworden op: 23 mei 2011 19:57

bjorn1979 18 feb 2013 11:40

Lagers bedoel je? Heb de achternaaf uit elkaar gehaald om schoon te maken. Volgens mij heb ik de naaf weer goed aangedraaid. Veel strakker zorgt er voor dat de naaf niet mooi vrij draait toch? Bovendien lijkt de flex echt vanuit de spaken te komen.

Gebruikersavatar
japiecarbon
Forum-lid HC
Berichten: 5174
Lid geworden op: 09 jan 2007 23:05

Gebruikersavatar japiecarbon 18 feb 2013 11:43

Dat je met je handen de velg tegen de rem kan drukken is mogelijk bij ieder wiel. Dus dat zegt niets.

bjorn1979
Forum-lid
Berichten: 127
Lid geworden op: 23 mei 2011 19:57

bjorn1979 18 feb 2013 11:54

Klopt maar als je door een bocht rijdt hoort de velg niet in aanraking te komen met de rem lijkt me. Ik zal eens kijken of ik de naaf opnieuw in elkaar kan zetten en deze strakker af kan stellen. Anders toch maar even langs de lbs.

Gebruikersavatar
japiecarbon
Forum-lid HC
Berichten: 5174
Lid geworden op: 09 jan 2007 23:05

Gebruikersavatar japiecarbon 18 feb 2013 12:09

Hangt er wel een beetje vanaf wat je weegt, maar het mag eigenlijk niet gebeuren in een bocht idd.

bjorn1979
Forum-lid
Berichten: 127
Lid geworden op: 23 mei 2011 19:57

bjorn1979 18 feb 2013 12:11

83kg dus dat moet kunnen ;-)

bert01
Forum-lid
Berichten: 488
Lid geworden op: 25 jun 2010 23:31

bert01 18 feb 2013 12:14

Had die speling zelf ook in mn zero's vanaf aankoop, zo te verhelpen... En met 74kg is dat echt niet het probleem......

lvgh
Forum-lid HC
Berichten: 4769
Lid geworden op: 21 aug 2006 14:21

lvgh 18 feb 2013 15:46

Lopen ze wel goed in het midden tussen de remblokken? Velgen van Campa/Fulcrum zijn ook iets breder dan veel andere velgen. Als je de blokken niet opnieuw afstelt zullen ze dus eerder aanlopen dan smallere velgen.

bjorn1979
Forum-lid
Berichten: 127
Lid geworden op: 23 mei 2011 19:57

bjorn1979 18 feb 2013 16:14

Ik heb de remmen opnieuw afgesteld (de velgen zijn idd 1mm breder) dus daar ligt het niet aan. Sterker nog, het aanlopen gebeurde zelfs in de open stand van de rem.
Vanavond maar eens proberen om de naaf opnieuw af te stellen. De wielen zijn al meer dan een half jaar oud dus het ligt niet aan 'nieuwigheid'.

Gebruikersavatar
amclassic-fan
Moderator
Berichten: 24224
Lid geworden op: 23 jun 2004 17:56
Locatie: Leende

Gebruikersavatar amclassic-fan 18 feb 2013 21:53

Wat voor snelspanner gebruik je?
‘Whatever you do, those other fuckers are doing more.’
Afbeelding

bjorn1979
Forum-lid
Berichten: 127
Lid geworden op: 23 mei 2011 19:57

bjorn1979 18 feb 2013 22:46

De originele van Fulcrum.

Ik heb de naaf nog maar eens uit elkaar gehaald. Schoon en met nieuw vet in elkaar gezet.
Hoe strak moet je die zwarte sluitring aandraaien? Ik heb eerder gelezen dat deze met wat speling in het frame moet omdat de snelspanner e.a. nog aan trekt.
Ben bang dat ik de lagers sloop als deze te strak zit.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Douglas