Een poosje terug schreef ik al over een leuke uitbreiding (Long Term Challenge) op Strava, waarmee je kunt zien in hoeveel procent van de gemeentes van Nederland en België je al gefietst hebt. Er is ook een ‘wereld-variant’ van, Wandrer Earth.

Je koppelt je Strava-account aan Wandrer en daarna worden al je ritten bekeken. Iedere unieke kilometer is een punt waard. Leuk om te zien hoeveel nieuwe kilometers je per maand rijdt. Ik rijd bijvoorbeeld vaak hetzelfde rondje rondom de Oostvaardersplassen, dat levert geen punten meer op. Gisteren een rondje Eerbeek gedaan en dan tellen de kilometers waar je zowel heen als terug over het parcours gaat niet mee. Zo krijg je voor een rit van 60 km, 44 punten.

Per land of regio

Om het iets behapbaarber te krijgen kun je ook inzoomen op de landen waar je al gefietst hebt. Of nog verder, naar de regio’s van dat land. Heb ik toch mooi al 25% van Flevoland gehad.

Nog even te gaan

Ik zit op het moment van schrijven op 0,012% van de hele wereld, jammer dat de pre-Strava tijd er niet in zit 😊. In het algemeen klassement zie je leuke dingen. Zoals dat de winnaar van de oktober ranglijst 3167 nieuwe kilometers reed. Op een wereldkaart zie je waar je allemaal op de fiets gezeten hebt.

Nederlander aan top

De aanvoerder van de all-time ranglijst is een Nederlander, Koos Woestenburg, hij heeft 0.13425% van de wereld gefietst. Dat zijn 69.701,5 unieke kilometers op een totaal van ruim 51 miljoen kilometer. Ook Koos heeft dus nog even te gaan! Grappig detail is dat hij 187.000 kilometer op Strava heeft staan. Slechts iets meer dan 1/3e is dus uniek.

Benieuwd naar jouw percentage? Aanmelden kan op: wandrer.earth/dashboard, het kan even duren voordat al je bestaande ritten verwerkt zijn. Laat je in de comments even weten wat jouw stand op de ranglijst is?