Zwift start een test met sturen in hun virtuele wereld. Je legt je telefoon met de companion app op je stuur en beweegt je fietsstuur net zoals je buiten zou doen. Het maakt de ‘fietsgame’ nog realistischer en wellicht kun je je nu ook door je stuurmanskunst onderscheiden van de concurrentie. Daarnaast is het nieuwste parcours geopend, Yorkshire, waar h dit jaar het WK gaat plaatsvinden.

Volgende week moet de nieuwe functionaliteit beschikbaar komen. Eerst als test in een segment in Titan’s Grove. Op het moment dat je daar aankomt krijg je een pop-up met de vraag of je zelf wilt sturen. Als je daarvoor kiest ga je naar een nieuwe trail. Daar krijg je wat uitleg over hoe eea werkt. Je monteert je smartphone met Zwift’s companion app op je stuur. De accelerometers in je telefoon bepalen dan of je stuurbeweging een beetje overeenkomt met het bochtenwerk dat je voorgeschoteld krijgt. Ik heb het nog niet kunnen testen, ben benieuwd of je ook uit de bocht kunt vliegen. Het ‘stuursegment’ is ongeveer 3 kilometer lang en krijgt zijn eigen scoring die gebaseerd is op hoe goed jij de bochten aansnijdt. Als je binnen de 12:30 min finisht, heb je een 100% score en unlock je de Zwift Mountain Bike en Zwift Mountain Wheels.

Yorkshire WK-parcours

Gebaseerd op het WK-finishrondje in Harrogate, lanceert Zwift ook weer een nieuw parcours. Komende week zul je het zien verschijnen in de software. Zowel de bochten als de stijgingspercentages komen helemaal overeen met wat de profs straks voorgeschoteld krijgen. De details:

2019 UCI WORLD HARROGATE CIRCUIT
Het officiele circuit van de 2019 UCI World Championships.
Afstand: 13.8 km
Hoogte: 245 m

DUCHY
Met de klok mee rond het noordelijke, vlakkere deel van het Harrogate Circuit. Met korte snelle sprints
Afstand: 10.7 km
Hoogte: 204 m

QUEEN’S HIGHWAY
Tegen de klok in, ook noordelijk van Harrogate.
Afstand: 5.7 km
Hoogte: 82 m

TOUR OF TEWIT WELL
Het zuidelijke deel, verkeerd om. Veel heuvels.
Afstand: 10.7 km
Hoogte: 204 m

ROYAL PUMP ROOM 8
Alle lastige stukken in beide richtingen.
Afstand: 27.5 km
Hoogte: 490 m

Harrogate Circuit Reverse – Events Only
Het officiele parcours, maar dan tegen de richting in.
Afstand: 13.7 km
Hoogte: 245 m