Op zaterdag 11 juni start in Zandvoort de eerste wedstrijd van de nieuwe reeks gravelwedstrijden. Rondom het bekende racecircuit wordt er gestreden om de Grote Prijs Cannondale in een heren- en dameswedstrijd. De wedstrijd in Zandvoort is de eerste uit een serie van 5 wedstrijden waarin er wordt gestreden om een leiderstrui in het algemeen klassement.

De wedstrijden in Zandvoort starten op de officiële startlocatie van de autoraces. Na een halve ronde over het circuit -een unieke fietsbeleving- schiet het peloton het gravelparcours op. Het belooft een mooie strijd te worden over een bijzonder parcours van rond de 8 kilometer. Brede onverharde wegen rondom het circuit afgewisseld met een paar stroken net door de berm langs het circuit maakt het een afwisselende omloop. Met ook hoogtemeters in de omloop is alvast één ding zeker, de sterkste gaat hier winnen. De heren rijden 180 minuten wat voor de winnaar rond de 110 km zal uitkomen. De dames rijden 2 uur en 15 minuten, hier zal de eerste naar verwachting rond de 70 km afleggen.

De herenwedstrijd start om 11.30 uur en de dames starten om 15:00 uur.

Voor publiek is de wedstrijd onder andere vanaf de hoofdtribune goed te volgen. Iedereen kan zich inschrijven, ook met een daglicentie, via www.knwu.nl. Voor meer informatie zie ook www.nlgravelseries.nl