Merida Benelux heeft zich middels een meerjarige overeenkomst als hoofdsponsor verbonden aan de NL Gravel Series. Die gaan vanaf dit jaar dus door het leven als de Merida NL Gravel Series . Deze relatief nieuwe competitie bestaat uit vijf gravel wedstrijden, waarvan Banholt in ’23 ook gelijk opgaat voor het Nederlands Kampioenschap Gravel. Bij iedere wedstrijd zijn punten te verdienen voor het algemeen klassement. Er zijn slechts twee categorieën: mannen en vrouwen.

Meerjarige overeenkomst met Merida

‘Met Merida aan boord hebben we een enthousiaste sponsor die het gravelen als sport mee wil helpen te ontwikkelen.  Daarnaast denkt Merida ook mee om de organisatie te ontlasten, voor ons ook van meerwaarde’, aldus Mathijs Wagenaar, initiatiefnemer van de NL gravel series.

‘Merida heeft haar wortels echt in de sport, en daarom zijn wij met trots hoofdsponsor geworden van de Merida NL Gravel Series’, zo zegt algemeen directeur Peter Koperdraad. ‘Merida zal goed zichtbaar zijn tijdens de evenementen door middel van een opvallende finishboog, vlaggen, banners, stuurbordjes en een Birzman prijzenpakket voor de winnaars. Kers op de taart is de enige echte Merida NL Gravel Series leiderstrui, die zowel bij de mannen als bij de vrouwen gedragen zal worden.

Foto’s: Gijs Ferkranus

Het concept

De NL gravel series gaat in 2023 het tweede jaar in. Met succesvolle wedstrijden en een groeiend aantal deelnemers is er voor dit jaar wederom een mooie kalender. De basis van de wedstrijden is identiek: een omloop van ± 10 kilometer waarbij de mannen 3 uur koersen en de dames 2 uur. Met een massastart kun je als nieuwkomer ook eens de wedstrijdspanning ervaren en naast de toppers in het peloton starten. De inschrijving is laagdrempelig, je kunt starten met een KNWU-ledenkaart. De inschrijving voor Aalten loopt al lekker, dus wees er snel bij als je mee wilt doen.

De wedstrijden

Dit jaar is er een nieuwe locatie: Aalten. Hierna volgt Zandvoort waar er wederom rond het circuit gereden wordt. Het NK (ook meetellend voor de NL gravel series) is dit jaar in het tweede weekend van september op de prachtige omloop in het Zuid-Limburgse Banholt. De nieuwe Nederlands Kampioenen kunnen dan nog in hun trui rijden in Meerveld en tijdens de finalewedstrijd in Epe.

De sponsors

Naast Merida als hoofdsponsor maken de partnersponsors Shimano, CloseTheGap, EVOC, Fizik, Crank Brothers, Vittoria, 4iiii en wij (Fiets magazine) als mediapartner de wedstrijden mogelijk.

Kalender Merida NL gravel series

  • 14 mei Aalten
  • 10 juni Zandvoort
  • 9 september Banholt (+NK)
  • 23 september Meerveld
  • 14 oktober Epe

Meer informatie: www.nlgravelseries.nl
Inschrijven via: www.knwu.nl