De hele wereld zit massaal op de indoortrainer. Waar wij normaal gesproken in maart onze fietstrainer inpakken om hem pas in het najaar weer af te stoffen, gebruiken we hem nu om via leuke social rides even aan de COVID-19 crisis te ontsnappen. We hebben wat mooie online evenementen voor je verzameld, daarmee kom je de komende tijd wel aan je trainingskilometers én fiets je veilig. Dit artikel zullen we geregeld actualiseren.

ROUVY

Rouvy heeft een mooi initiatief, waarbij ze voor iedere gereden Italiaanse route een euro doneren aan de zorg. Meer info op: charity.rouvy.com

Het werkt simpel:

  1. Installeer de ROUVY app op je computer/tablet/telefoon
  2. Join CHALLENGE #RideForItaly
  3. Rijd 1 vd Italiaanse routes (Cortina d’Ampezzo-Passo Valparola, Prata naar Sassofortino, Pomarance vanaf Saline of Cura Nuova-Potassa
  4. Inspireer anderen – deel je rit met de hashtagtag #RideForItaly

Zwift

Zwift organiseert waanzinnig veel en ook de diverse wielerploegen waarvan de renners nu werkeloos thuis zitten roeren zich flink op het online platform. Je kunt nu meedoen aan de tour de Watopia en als de de ZwiftNL Facebook pagina volgt blijf je ook goed op de hoogte van alle social rides die er georganiseerd worden. Er zit een heel leuk evenement aan te komen waar we nog niets over mogen zeggen. Check onze site op dinsdag 31 maart om 10:00 uur, dan gaat het embargo er af.

Zondag 29 maart om 10:00 CET kun je op Zwift meerijden met de profs van het Trek-Segafredo team. Duur: 90 minuutjes, parcours: Watopia Waistband, 2,5W/kg. Georganiseerd door SARIS en het team.

BigRingVR

Het gaat heel veel over Zwift als je het over online fietsen hebt, maar er zijn natuurlijk nog veel meer aanbieders van gave software. BigRingVR is er zo één. Je kunt ze nu 14 dagen gratis uitproberen. Ze hebben prachtige video’s van over de hele wereld, waar je in je eigen tempo doorheen kunt gaan. Dankzij slimme filteropties kun je makkelijk kiezen voor een maximale afstand of een maximum aantal hoogtemeters.

Ook zij hebben een leuke challenge bedacht; ‘This is your World, ride it!’

Gratis te rijden voor iedereen, alleen even de app installeren en een account aanmaken. De challenge bestaat uit 11 ritten in 11 landen, Andorra, Oostenrijk, België, Frankrijk, Italië, Nederland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Spanje, Zwitserland en de US. Meer info op: bigringvr.com/Challenge

RGT Cyling

Ook Road Gran Tours een duit in het zakje, door hun software gratis beschikbaar te stellen voor iedereen die door COVID-19 thuis zit. Check rgtcycling.com/covid-19/ om de software te downloaden en dit mooie programma eens uit te proberen.