Mio probeert nog eens wat meer voet aan de grond te krijgen in fietscomputerland met twee nieuwe modellen. De Mio Cyclo Discover en de Discover Plus. De toestellen zijn onder meer uitgerust met Europese kaarten, verrassingsnavigatie en geïntegreerde routeplannerservice van Komoot en RouteYou.

Beide apparaten hebben een kleuren touchscreen. De standaard Cyclo Discover doet het met een 3,5″ inch scherm en de Plus heeft een 4″ display aan boord.  Maar er zijn meer verschillen tussen de twee. De Plus ondersteund Wifi-sync, werkt met Bluetooth 4.0 en kan inkomende gesprekken en berichten van je telefoon tonen op zijn display. Beide modellen komen met een complete EU kaart (38 landen) voorgeïnstalleerd. De 3,5″ heeft een accu die 10 uur meegaat, de 4″ uitvoering moet het 15 uur doen op één acculading. Binnenkort gaan we ‘m testen, dan zullen we zien of de claims worden waargemaakt.

Mioshare

Net als alle andere merken heeft ook Mio zijn eigen cloudservice, zij noemen het MioShare. Hier kun je online al je fitness-tracking gegevens en routegeschiedenis opslaan. Je kunt er ook routes downloaden die door andere fietsers zijn gemaakt. Daarnaast kun je in MioShare je apparaat beheren, software-updates doen of kaarten updaten.

NeverMiss

Nieuw is de NeverMiss-functie. Daarmee kun je tochten inplannen en die delen via een weblink. Je kunt hiermee ook nieuwe interessante punten toevoegen aan routes en opmerkingen maken of aanvullen. We gaan het binnenkort testen. De NeverMiss-functie geeft een melding op je scherm zodra je geplande plek op de route nadert. Leuk voor bijzonder POI’s of meerdaagse routes. Als je een data-verbinding op je telefoon hebt, kun je via de bijbehorende QR-code aanvullende informatie over die plek ophalen.

Surprise Me

De gepatenteerde Surprise Me-functie heeft Mio al jaren op hun apparaten. Die geeft je keuze uit drie verschillende routes en biedt je zowel opties van plek A naar A (beginpunt is eindpunt) als van plek A naar B. Zo kun je bijvoorbeeld vragen om een verrassingsrondje van 50 kilometer vanaf de plek waar je tent staat ofzo.

Geïntegreerde routeplannerservice – RouteYou en Komoot

De Cyclo Discover-serie heeft ook de routeplannerservices RouteYou en Komoot geïntegreerd. Gegevens vanuit die platforms kunnen via directe synchronisatie naar het navigatiesysteem worden overgebracht. Handig als je even snel een route wilt hebben.

Beschikbaarheid, specs en prijs

De Cyclo Discover en Cyclo Discover Plus zijn binnenkort verkrijgbaar via online en fysieke winkels.

Adviesprijs:

  • Cyclo Discover €249,-
  • Cyclo Discover Plus €339,-