Vorig jaar testte ik de MET Manta en MET Trenta 3K Carbon. Twee goede helmen, maar wel met een flink prijskaartje. Nu is het tijd voor de goedkoopste weghelm van het Italiaanse bedrijf: de MET Idolo. De review lees je hieronder.

MET Idolo

Natuurlijk zijn de Trenta 3K en Manta niet te vergelijken met de Idolo. Sterker nog: ze zijn al amper met elkaar te vergelijken. De Trenta 3K is een luchtige helm van carbonvezel met liefst 19 ventilatiegaten, terwijl de Manta een echte aerohelm is met slechts 9 ventilatiegaten en een gewicht van amper 200 gram. De ene is ideaal om mee te klimmen (Trenta 3K), de ander is ideaal voor criteriums (Manta).

Lees ook

MET Manta
Getest: MET Manta

13 september 2018 - Accessoires race

De Trenta en Manta zijn de paradepaardjes van MET. Daarna volgen de Rivale, Strale en Idolo. De Rivale heeft veel weg van de Manta, maar heeft iets meer ventilatiegaten en is een stukje zwaarder. De Strale en Idolo lijken dan weer op elkaar, al heeft de Strale meer weg van een aërodynamische racehelm dan de ‘gewone’ Idolo.

De Idolo is beschikbaar in acht kleurcombinaties en kost slechts €60. Daar krijg je ook een LED-lampje bij.

Specificaties:
– Safe-T E-Mid verstelsysteem
– In-mould constructie
– 15 ventilatiegaten
– Met LED-lampje
– Gewicht: 250 gram
– Maten: M (52-59) en XL (60-64)
– Beschikbaar in 8 verschillende kleuren
– Adviesprijs: €60, onder andere hier te koop bij Futurumshop.

Luchtig, licht en lekker geprijsd

De helm heeft niet het allermooiste uiterlijk, maar is wel gewoon van prima kwaliteit. De buitenschaal is versmolten met de Polystyreen binnenschaal, wat resulteert in een stevige lichtgewicht helm. De binnenzijde is voorzien van veel kussentjes waardoor het aan comfort niet ontbreekt. De draaiknop zit voor mijn gevoel ‘ver’ van mijn achterhoofd af, maar dat heeft natuurlijk een reden. De knop is wat dikker zodat het LED-lampje erin verwerkt kan worden. Een simpele, maar handige toepassing van MET. Het licht is trouwens erg fel. Rij je overdag, is het lampje ook weer makkelijk uit de draaiknop te halen.

MET Idolo
Lekker duidelijk LED-lampje.

Op basis van prijs en kwaliteit is de MET Idolo een tophelm. Hij zit lekker, ventileert goed en is licht van gewicht. Hij oogt wel wat ‘zwaar’, maar dat komt door de dikke buizen. Qua looks heeft het ook niet de uitstraling van een aerohelm, maar dat is slechts bijzaak en totaal irrelevant. Voor weinig geld haal je met de MET Idolo gewoon een toppertje in huis.

De binnenschaal van de Idolo.

Nadeeltje: je bril wegsteken is niet mogelijk. Aan de voorkant is er simpelweg geen plek en aan de achterkant zijn de ventilatiegaten te smal. Dat is dan ook het enige nadeel.

Plus- en minpunten:
+ Ventileert goed
+ Fijne pasvorm
+ LED-lampje
+ Niet zwaar

– Bril niet weg te steken