Als je onze site vaak bezoekt, heb je ongetwijfeld iets met fietsen. Als het je leuk lijkt om in fietsbranche te werken, dan heeft Juncker Bike Parts een leuke vacature voor je. Hieronder alle info, succes met solliciteren!

Reageren kan via deze link: https://www.jobs.accell-group.com/vacancies/203414-junior-merchandiser-xlc-

(België & Luxemburg – 40 uren per week)

Juncker Bike Parts is één van de grootste distributeurs in fietsonderdelen en accessoires. Met meer dan 18.000 artikelen van honderden topmerken is er altijd een oplossing voor iedere fiets! Vanuit het centrale magazijn in Apeldoorn worden dagelijks meer dan 9.000 pakketjes verstuurd met een keur aan fietsonderdelen en accessoires. Dit varieert van een simpele binnenband voor de stadsfiets tot een geavanceerd onderdeel voor de meest innovatieve racefiets.

Dealers willen een optimaal rendement realiseren. Klanten willen eenvoudig kunnen vinden wat ze zoeken, op ideeën gebracht worden en professioneel en vriendelijk geholpen worden. Een goed doordachte winkelinrichting helpt hierbij. Juncker Bike Parts ondersteunt fietsenwinkels hierbij.

Als Merchandiser XLC bezoek jij ons dealernetwerk waarbij je onze klanten adviseert over het assortiment en je de winkelmeters inricht. Daarnaast realiseer je waar mogelijk groei voor het ons eigen merk XLC.

Wat ga je doen

Als Merchandiser XLC bevorder je de verkoop van het assortiment van Juncker Bike Parts bij retailers waarbij de belangrijkste focus op het eigen merk XLC ligt. Jij zorgt voor een optimaal winkelassortiment en een optimale presentatie. Indien nodig bestel je producten bij om het assortiment van de klant aan te vullen. Je verzorgt offertes voor herinrichtingen van XLC en hebt waar nodig contact met de interne organisatie (Marketing, Sales & Purchase) voor de afstemming hiervan.

Je gaat dagelijks op weg naar onze klanten en geeft suggesties voor een betere indeling van het assortiment op de winkelvloer. Je adviseert de winkelmedewerkers over het assortiment van XLC en informeert hen over het beschikbare promotiemateriaal. Je stelt alles in het werk voor een optimale klantbeleving en maakt onze klanten fan van XLC.

Aangezien je dagelijks op de winkelvloer te vinden bent signaleer je waar mogelijke kansen liggen. Je rapporteert dagelijks. Je hebt nauw contact met je collega’s en overlegt waar nodig met de Adviseurs Winkelinrichting en met collega’s van Marketing, Sales en Purchase.

Jouw focus

  • De juiste samenstelling en ontwikkeling van bestaande XLC winkelinrichtingen bij klanten en uitvoering van periodiek onderhoud;
  • Signaleren van additionele commerciële mogelijkheden en bevorderen van zichtbaarheid en imago van XLC en de onderneming in de markt;
  • Tijdige verwerking, juistheid en volledigheid van data in geautomatiseerde systemen;
  • Tijdige en juiste informatievoorziening intern en extern;


Jij bent

  • Commercieel – Je weet wat belangrijk is voor onze klanten en bent in staat om goed te luisteren. Vanuit jouw rol zorg je dat de behoeften van de klant worden door vertaald naar een passende oplossing;
  • Proactief – Je denkt in oplossingen wanneer zich problemen voordoen. Je bent in staat om prioriteiten te stellen;
  • Analytisch – Je hebt oog voor detail en houdt de trends in de markt goed in de gaten. 

Opleiding & ervaring

  • Werkervaring, bij voorkeur in een retailomgeving in de fietsenbranche is een pro.
  • Een diploma Secundair onderwijs heb je op zak, een diploma in een commerciële richting in het Hoger onderwijs is een pro.
  • Door kennis van zaken ben je in staat op de juiste wijze te adviseren en te enthousiasmeren.
  • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en de Franse taal, Engelse taal is een pro.
  • Je bent in het bezit van een rijbewijs B.

Dit bieden we jou:

  • Een goed bruto maandsalaris afhankelijk van de kennis en ervaring die je meeneemt;
  • Een toezegging voor een jaarcontract met mogelijkheden tot verlenging;
  • 20 vakantiedagen en 12 adv-dagen (o.b.v. een 40 uren werkweek);
  • Een pensioenregeling;
  • Korting op de eigen producten van Accell, fietsen en onderdelen.

Accell, jouw nieuwe werkgever? Juncker Bike Parts is onderdeel van Accell Group N.V. en richt zich op het ontwikkelen, produceren en in de markt zetten fietsen, onderdelen en accessoires in het midden- en hogere segment van de markt. Hiermee is Accell marktleider in Europa. Je vindt Accell Nederland in Apeldoorn en Heerenveen, de vestiging van Juncker Bike Parts is Apeldoorn.