Fara Cycling is een Noors fietsmerk dat in 2016 opgericht is en in Oslo gevestigd is. De oprichter, Jeff Webb, is een voormalig profrenner. Ze leveren rechtstreeks aan de consument en proberen zo de prijs enigszins laag te houden. Ze hadden al een gravelbike in de collectie, maar die is nu verbeterd. Met onder andere meer ruimte voor dikke banden en mooie oplossingen voor spatborden en de kebelgeleiding. De vernieuwde F/GR is vanaf nu te pre-orderen, en wordt dan in april geleverd.

De bandenspeling is naar 50mm gegaan (700c), en ook de geometrie is een tikkie aangepast. Een langere wielbasis en wat vlakkere hoeken maken dit een fiets voor mooie avonturen in de natuur. Met behulp van de eenvoudige online configurator kun je elke Fara naar wens samenstellen. Daar kies je welke groepset je wilt (keuze uit Shimano of Campagnolo), welk stuur, zadel en natuurlijk in welke kleur je de fiets wilt hebben. Vervolgens wordt de fiets met de hand opgebouwd in Oslo voordat hij naar klanten overal ter wereld wordt gestuurd.

Specificaties

 •  Frame & vork: Carbon
 • Volledig interne kabelgeleiding Token S-Box Systeem
 • Gebogen achtervork voor meer comfort
 • In-frame opbergluik
 • Fara Cycling IBS (Integrated Bikebacking System) – Geen riemen meer!
 • 1050 gram zwaar (Maat M)
 • 700x50mm bandenspeling – Alles is mogelijk
 • Ronde, 27,2 mm zadelpen – gemakkelijk compatibel met vele zadelpen modellen, inclusief dropper posts
 • T47 trapas
 • Geïntegreerde spatbordbevestigingen
 • Drievoudige vorkbevestigingen voor bagage
 • SRAM UDH compatibel derailleur hanger
 • Direct mount 160 mm voorschijfrem
 • 12 mm steekassen

Kleuren en prijzen

Prijs van de F/GR is vanaf €3500,-, met een Shimano GRX 810 groepset.
Beschikbaar in vier maten: Small (49 cm), Medium (53 cm), Large (56 cm) en Large (59 cm)
Vier kleuren: Fjord Green, Winter Sky Blue, Wet Asphalt en Morell Red

Meer informatie: faracycling.com