29 september 2021 | Rob Meeuwessen

Nieuwe schoenen van Mavic

Afgelopen jaar rommelde het bij Mavic. Overname, distributeurs wissel, onderbezetting. Niet meteen hoe je als merk met een rijke historie in het nieuws wilt komen. Gelukkig is er in tussentijd ook gestaag doorgewerkt aan een mooie reeks nieuwe producten. De Crossmax SL-schoenen zijn een eerste blik op de toekomst.

Met een stel nieuwe mountainbike (of gravel) schoenen luidt Mavic een nieuw tijdperk in. Niet met een feestelijk gekleurd modelletje. Het is vooral een symbolische introductie. De Elite SL heeft een stijve carbon zool. Omhuld met stevige rubberen noppen. Verkrijgbaar in drie verschillende kleuren.

Sluiten doet de schoen met een Boa L6 sluitsysteem gecombineerd met een velcrostrap aan de voorzijde. Een synthetisch geweven materiaal uit één stuk zorgt voor een soepele schoen. Aan de voorkant een stevige lap rubber om de tenen te beschermen.

Met 330 gram per schoen is het zeker geen zwaargewicht. En voor een prijs van €150 mag de Elite zich in de middenklasse positioneren. De schoenen zijn beperkt verkrijgbaar.

mavic.com

Gerelateerd

Rob Meeuwessen

Rob heeft een grote voorliefde voor offroad rijden. Op zowel de mtb als op de crosser. Hij test bikes en spullen en loopt bij voorkeur zoveel mogelijk bijzondere evenementen af. Even op en neer naar Engeland voor 2,5 uur gravelrijden is voor Rob geen probleem....kijk, dan ben je een echte liefhebber.

Strava: https://www.strava.com/athletes/4562872

Meer artikelen van Rob Meeuwessen

Geef een reactie

Inloggen