24 september 2021 | Rob Meeuwessen

Getest: Rapha Core shirt, de klassieker

Ooit, lang geleden, toen ik nog klein was en Rapha net zo, bezocht ik hun kantoor. Midden in London, alles in huis. Ontwerp, distributie. Een handvol producten werden er verkocht. Gegarandeerd kwaliteit en altijd sober qua styling. Inmiddels is Rapha misschien wel één van de grootste kledingmerken. De klassieker is echter gebleven. Het tijdloze shirt met gestreepte mouw.

Zo’n tien jaar geleden kocht ik hem in het zwart met witte streep. Nu krijg ik de betaalbare versie van de ‘Classic Jersey’, Core genaamd opgestuurd in turquoise. Het Classic shirt is nog steeds verkrijgbaar. Mooi van merinowol, als vanouds. Het Core shirt is bijna de helft van de prijs en verkrijgbaar in twaalf verschillende kleuren. Ook heb je de keuze uit zes maten. De pasvorm is vrij neutraal. Wel zijn de mouwen behoorlijk kort, een tikkie ouderwets wellicht. Al heeft Rapha in de aeroshirts beduidend langere mouwen.

Het Core shirt is eigenlijk de ínstapper’ bij het premium kledingmerk. Weinig bijzonderheden zijn er dan ook te melden. Drie zakken én een extra zakje met rits. Natuurlijk: de kenmerkende witte streep die het Rapha shirt van op een kilometer afstand herkenbaar maakt en natuurlijk koop je voor 70 euro eigenlijk vooral status en swag.

Het shirt draagt prettig, zit prima (op de korte mouwen na) en doet precies wat het belooft. Met de enorme keus aan kleuren is er voor iedere dag een ander tintje en eigenlijk is deze prijs meer dan ruim voldoende voor een ‘shirtje’.

Rapha bestel je tegenwoordig niet enkel meer online. Het merk heeft een eigen winkel in Amsterdam en ook diverse dealers door het hele land. Handig, kun je gewoon passen!

Rapha Core jersey
Adviesprijs: €70.
rapha.cc

Gerelateerd

Rob Meeuwessen

Rob heeft een grote voorliefde voor offroad rijden. Op zowel de mtb als op de crosser. Hij test bikes en spullen en loopt bij voorkeur zoveel mogelijk bijzondere evenementen af. Even op en neer naar Engeland voor 2,5 uur gravelrijden is voor Rob geen probleem....kijk, dan ben je een echte liefhebber.

Strava: https://www.strava.com/athletes/4562872

Meer artikelen van Rob Meeuwessen

Geef een reactie

Inloggen