23 september 2021 | Michael Kerkhof

UCI geeft gravelracen extra zetje en komt met heus WK

Gravelracen wordt steeds populairder en dat ziet de UCI gelukkig ook. Woensdag maakte de internationale wielerunie bekend dat er vanaf 2022 een eigen wereldkampioenschap komt en ook een UCI Gravel World Series, wedstrijden waarin renners zich kunnen plaatsen voor het WK gravel.

Grote motor achter al deze plannen is het Belgische bedrijf Golazo, bekend van veel wielerwedstrijden, fietstochten en hardloopmarathons. Waar het eerste kampioenschap wordt gehouden is nog niet bekend. De organisatoren van de Eroica in Toscane deden een gooi naar het WK, maar toch lijkt het eerste evenement in de Verenigde Staten plaats te zullen gaan vinden. Daar is het gravelracen de laatste jaren enorm gegroeid.

Voor de UCI is het de tiende wielerdiscipline. “Gravelracen combineert elementen van het wegwielrennen en mountainbiken, en vindt vooral op onverharde wegen plaats”, legt de wielerunie in het kort uit wat het gravelracen precies inhoudt.

Gravelspecial

Lees ook

Fiets Gravelspecial, mag je niet laten liggen

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Één reactie op “UCI geeft gravelracen extra zetje en komt met heus WK

Geef een reactie

Inloggen