2 september 2021 | Menno Grootjans

Officina Battaglin Portofino Evo Anniversario; stalen racer met lugs

Even iets anders tussen al het carbon ‘geweld’: een stalen racefiets met lugs. Lugs? Dat is ouderwets… Nou, niet zoals ze het bij Officina Battaglin hebben gedaan…

Cockpit

De Portofino Evo Anniversario van Officina Battaglin heeft voor dit jaar namelijk een geïntegreerde cockpit met volledig verborgen kabelgeleiding in combinatie met oversized lugs. Het frame is van oversized Columbus Spirit HSS-buizen met taps toelopende balhoofdbuis. En daarin draait een speciale full carbon vork, volledig gefabriceerd in Italië. De rem- en derailleurkabels lopen door de speciale D-vormige stuurbuis. Eigenlijk net als bij een carbon racer.

70

Er zullen slechts 70 Portofino EVO Edizione Anniversario-frames (of fietsen) gebouwd worden, allemaal individueel genummerd. Alle frames van Officina Battaglin voor 2021 zullen het 40-jarig jubileum herdenken van zowel het merk Battaglin als de Giro-Vuelta-dubbel van Giovanni Battaglin. Elke Portofino wordt geleverd met een vergulde badge op de zitbuis, met een speciaal in opdracht gemaakt embleem en een echte (!) diamant erin.

Vanaf 5000 euro

De Portofino 2021 zal exclusief verkrijgbaar zijn door te bestellen bij Officina Battaglin.
Elk frame wordt op maat gemaakt volgens de afmetingen van de eigenaar, na een individuele
overleg met Giovanni en Alex Battaglin. Een op maat gemaakte Portofino 2021 omvat

1. op maat gemaakt stalen frame gebouwd in de Battaglin-werkplaats
2. carbon vork vervaardigd in Italië
3. aangepaste lak of speciale cromovelato-afwerking
4. individueel genummerde plaat
5. certificaat van echtheid

De prijs voor een Portofino 2021 “Edizione Anniversario” frameset op maat gemaakt in de
Workshop Battaglin begint vanaf € 5000,-
Check https://officinabattaglin.com/products/custom-steel-bikes/portofino

Gerelateerd

Menno Grootjans

Nestor in het illustere gezelschap dat zich Fiets-redactie noemt. Werkt al sinds mensenheugenis voor Fiets, toen nog als MTB-redacteur….met baard! Import-Brabander met grote voorliefde voor “de cross”. Laat zich niet snel uit het veld slaan, maakt zijn testen zelfs met gescheurde achillespezen af…en altijd op tijd. Menno is het hele jaar in vorm, zowel op de weg als op het toetsenbord, en zorgt ervoor dat je in ieder nummer van Fiets weer de nieuwste racers te zien krijgt. “Hallo, met Menno”, is al genoeg om via de telefoon de nieuwste Dogma’s los te krijgen. We verdenken hem van het stiekem hebben van een 2e huis op Mallorca waar hij onder het mom van “een persintroductie” met grote regelmaat heen gaat om lekker te fietsen.

Strava: http://www.strava.com/athletes/2985578

Meer artikelen van Menno Grootjans

Geef een reactie

Inloggen