19 augustus 2021 | Edwin Haan

Pilot Scram Classified, eerste titanium gravelbike met Powershift systeem

Zie hier de Pilot Scram Classified. De eerste titanium gravelbike uitgerust met een Classified Powershift schakelsysteem. Classified maakt een naafversnelling met twee versnellingen die ervoor zorgt dat je ondanks een enkel voorblad, toch ‘met een dubbel’ kunt rijden.

Het Classified Powershiftsysteem vervangt hiermee de functionaliteit van de voorderailleur door een draadloos elektronisch schakelsysteem in de naaf van het achterwiel. We hebben dit systeem al eerder getest in andere fietsen en wat vooral opvalt is hoe snel het systeem schakelt. Het systeem is daarnaast zo goed als onderhoudsvrij.

Nadelen zijn er ook. Je zit vast aan de wielen van Classified, even snel een andere wielset monteren is dus geen optie. Tenzij je echt met 1x wilt rijden. En het systeem werkt natuurlijk elektrisch, dus moet zo nu en dan worden opgeladen. Het grootste struikelblok is misschien wel de prijs. Vergeleken met een gewoon dubbel crankstel en een voorderailleur ben je honderden euro’s meer aan het Classified systeem.

De Scram Classified gravelbike wordt gecombineerd met een Classified CF-G30 Carbon wielset, een Shimano GRX 800 groepset en is verder afgemonteerd met componenten uit de Ritchey WCS serie en Vredestein Aventura banden. Naast het Classified-dedicated model zal de optie voor een Classified schakelsysteem ook verkrijgbaar zijn op alle custom build projecten van Pilot.

De fiets is direct leverbaar uit voorraad en kost €6.999
Voor meer informatie: Pilot Cycles

Gerelateerd

Edwin Haan

Hoofdredacteur bij Fiets. Rijdt op alles met twee wielen. Wielrennen, gravelracen, crossen, mountainbiken en zelfs een voorzichtig downhill dagje komt wel eens voor. Vooral geïnteresseerd in techniek en gadgets. Favoriete grote ronde, de Giro. Favoriete klassieker, Parijs-Roubaix, ondanks een grote weerstand tegen het zelf fietsen op kasseien.

Strava: http://www.strava.com/athletes/1304841

Meer artikelen van Edwin Haan

Één reactie op “Pilot Scram Classified, eerste titanium gravelbike met Powershift systeem

  • Geweldige fiets die Scram! Ik heb zelf de Pinion versie, maar er is ook naast deze classified nog zoveel meer schakelkeuzemogelijkheid, campa Ekar, de verschillende shimanos en ongetwijfeld ook sram. Geweldig dat jullie aandacht besteden aan dit prachtige merk en onderscheidende gravelfiets (waarmee ik overigens de echte racefietserds goed kan bijhouden).

Geef een reactie

Inloggen