9 augustus 2021 | Menno Grootjans

Nieuw: Bianchi Impulso Pro, snelle gravelbike

Niet te flauw. De nieuwe gravelfiets van Bianchi is ontworpen voor diegenen die op zoek zijn naar snelheid. Zowel op en naast de weg.

Kruising

Bianchi heeft de Arcadex al, maar die is vooral gericht op ‘Adventure’. De nieuwe Bianchi Impulso Pro is eerder een model waar de focus ligt op snelheid, op elk terrein. Licht carbon frame en voorvork. De Impulso kan maximaal 38 mm banden aan -dat maakt de fiets op het eerste gezicht een kruising tussen een Zolder en een Infinito. De oorspronkelijke Impulso was een aluminium Endurance model.

GRX

De Impulso Pro heeft een Shimano GRX 11-speed 600 en 400 groep met 40T crankset en 11-42T cassette, Velomann 700c wielen met WTB Riddler Comp banden, 37 millimeter dik. Het frame weegt 1100 gram en is uitgerust met pressfit lagers. De fiets wordt uitgevoerd in een 1×11 uitvoering, maar voor de liefhebbers van twee voorbladen is het frame wel voorbereid op een dubbel voorblad.

De Impulso Pro zal verkrijgbaar zijn -wanneer weten we nog niet- in zes framematen (48-50-52-54-56-58) en in twee kleurenschema’s, Aquamarin en Sage Escape genaamd. De prijs zal rond de 4000 euro bedragen.

Meer info: bianchi.com

 

Gerelateerd

Menno Grootjans

Nestor in het illustere gezelschap dat zich Fiets-redactie noemt. Werkt al sinds mensenheugenis voor Fiets, toen nog als MTB-redacteur….met baard! Import-Brabander met grote voorliefde voor “de cross”. Laat zich niet snel uit het veld slaan, maakt zijn testen zelfs met gescheurde achillespezen af…en altijd op tijd. Menno is het hele jaar in vorm, zowel op de weg als op het toetsenbord, en zorgt ervoor dat je in ieder nummer van Fiets weer de nieuwste racers te zien krijgt. “Hallo, met Menno”, is al genoeg om via de telefoon de nieuwste Dogma’s los te krijgen. We verdenken hem van het stiekem hebben van een 2e huis op Mallorca waar hij onder het mom van “een persintroductie” met grote regelmaat heen gaat om lekker te fietsen.

Strava: http://www.strava.com/athletes/2985578

Meer artikelen van Menno Grootjans

Geef een reactie

Inloggen