5 augustus 2021 | fietsredactie

Podcast: Aerodynamica met professor Bert Blocken

In deze verse aflevering van de Fiets Podcast gaan we op bezoek bij Bert Blocken. Hij test in zijn windtunnel hoe de snelste renners op aarde nóg iets sneller kunnen gaan. Tom Dumoulin, Wout van Aert en olympisch kampioen Primoz Roglic danken hun optimale houding aan Bert. In deze podcast geeft hij een uitgebreid inkijkje in zijn werk.

Hoe belangrijk is aerodynamica? Wat zijn de snelste wielen? Het snelste stuur? De snelste houding? Overal wordt in het huidige wielrennen over nagedacht. Zelfs de eendenhouding van Chris Froome bergop zou weleens bewust kunnen zijn… Bert legt het allemaal uit in gesprek met host Benjamin de Bruijn en sidekick Elias de Bruijne.

De podcast is hieronder te beluisteren, maar natuurlijk ook te vinden in je favoriete podcast app en via Spotify of iTunes.

Gerelateerd

Geef een reactie

Inloggen