1 augustus 2021 | Menno Grootjans

Je eigen bandjes bestellen?

Dat kan nu. Bij Vittoria. In mei 2021 trad de Nederlandse fietsbandenfabrikant A. Dugast toe tot de Vittoria Group. Om deze samenwerking te vieren, presenteren Vittoria en A. Dugast een Limited-edition Vittoria.

L’Eroica

Katoen. Daar is het om te doen. Beide fabrikanetn zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van ‘cotton’ banden. Nu hebben ze deze nieuwe band. In beperkte oplage, gewijd aan het vintage wielerevent L’Eroica en al zijn liefhebbers. Een met de hand gemaakte allround band met het diamanten loopvlak van de bekende Vittoria Corsa CX gekoppeld aan de A. Dugast “Flying Doctor” katoen. Inclusief neopreen coating. De band is alleen verkrijgbaar in een breedte van 25 mm voor extra comfort en een lagere rolweerstand.

118

Alleen paar te koop voor € 230,-. Prijzig? ja, maar… Deze banden zijn er in beperkte oplage; er worden er 118 stuks geproduceerd.  Ze zijn 100% met de hand gemaakt door A. Dugast bandenmakers in hun werkplaats in Nederland. Er wordt alleen gebruik gemaakt van natuurlijk materiaal, zoals hoogwaardig katoen, natuurrubber en natuurlatex. De banden zullen genummerd worden en je kunt je eigen initialen laten toevoegen. Ze zullen geleverd worden in een speciale etenszakje! http://www.vittoria.com

Gerelateerd

Menno Grootjans

Nestor in het illustere gezelschap dat zich Fiets-redactie noemt. Werkt al sinds mensenheugenis voor Fiets, toen nog als MTB-redacteur….met baard! Import-Brabander met grote voorliefde voor “de cross”. Laat zich niet snel uit het veld slaan, maakt zijn testen zelfs met gescheurde achillespezen af…en altijd op tijd. Menno is het hele jaar in vorm, zowel op de weg als op het toetsenbord, en zorgt ervoor dat je in ieder nummer van Fiets weer de nieuwste racers te zien krijgt. “Hallo, met Menno”, is al genoeg om via de telefoon de nieuwste Dogma’s los te krijgen. We verdenken hem van het stiekem hebben van een 2e huis op Mallorca waar hij onder het mom van “een persintroductie” met grote regelmaat heen gaat om lekker te fietsen.

Strava: http://www.strava.com/athletes/2985578

Meer artikelen van Menno Grootjans

Geef een reactie

Inloggen