28 juli 2021 | Michael Kerkhof

Van Vleuten heeft olympische titel te pakken, zilver Dumoulin

Annemiek van Vleuten is olympisch kampioen. De nummer twee van afgelopen wegrit was in de tijdrit met afstand de beste. Anna van der Breggen pakte op meer dan een minuut achterstand de derde plaats.

Vooraf was het de verwachting dat de Amerikaanse Chloe Dygert het Nederlandse feestje zou komen verpesten. De 24-jarige Amerikaanse die vooral actief is in eigen land reed in 2019 vanuit het ‘niets’ naar de wereldtitel toe. Zij stelde echter enorm teleur en kwam er totaal niet aan te pas.

Van Vleuten stelde enkele dagen na het mislopen van de olympische titel niet teleur. Met meer dan een minuut dook ze onder de tijd van de op dat moment beste renster en niemand wist daar meer onder te duiken. Ook Van der Breggen niet, die zelfs derde werd achter Marlen Reusser.

“Het heeft zo moeten zijn, denk ik. Nu is het verhaal compleet. Ik heb er alles aan gedaan om optimaal aan de start te staan, nu is de cirkel rond.”

Annemiek van Vleuten 2021

Anna van der Breggen 2021

Bij de mannen draaide het op een feestje voor Jumbo-Visma uit. Niet topfavoriet Wout van Aert sloeg toe, maar de in de Tour gevallen Primoz Roglic maakte gehakt van de rest. Tom Dumoulin was the best of the rest en pakte verrassend zilver. Rohan Dennis bleef met minimaal verschil Stefan Küng in de strijd om het brons voor.

De andere topfavoriet Filippo Ganna finishte slechts als vijfde op 1.06 minuut van Roglic. Van Aert kende een off-day en werd zesde op 1.41 minuut. Remco Evenepoel finishte als negende.

Tom Dumoulin 2021 Tom Dumoulin 2021 Tom Dumoulin 2021

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen