27 juli 2021 | Menno Grootjans

Nieuwe helm van AGU: Subsonic

We hebben het niet gezien, maar afgelopen zaterdag maakte deze nieuwe AGU-Helm toch echt zijn debuut. BEAT Cycling-wielrenner Yoeri Havik droeg de AGU Subsonic helm, speciaal voor de gelegenheid in oranje gewrapt, tijdens de olympische wegwedstrijd.

Twee modellen

Heel veel is er nog niet over bekend. Alleen dat er twee nieuwe modellen aan zitten te komen: de Subsonic en de Transsonic. Beiden ontwikkeld in de windtunnel. Beide helmen hebben een geïntegreerd MIPS-systeem. MIPS staat voor Multi-directional Impact Protection System en is speciaal ontwikkeld om hersenletsel ten gevolge van een val te voorkomen.  Met de Transsonic heb je mooie, veilige en ultrasnelle helm en de Subsonic voegt daar nog eens optimale ventilatie aan toe. Ook de andere coureurs van BEAT Cycling zullen de helmen gaan dragen. Meer info binnenkort; vanaf 1 oktober is dan zowel de Subsonic als de Transsonic ook voor alle wielrenners te koop via AGU.com en AGU-retailers.

 

 

 

 

Gerelateerd

Menno Grootjans

Nestor in het illustere gezelschap dat zich Fiets-redactie noemt. Werkt al sinds mensenheugenis voor Fiets, toen nog als MTB-redacteur….met baard! Import-Brabander met grote voorliefde voor “de cross”. Laat zich niet snel uit het veld slaan, maakt zijn testen zelfs met gescheurde achillespezen af…en altijd op tijd. Menno is het hele jaar in vorm, zowel op de weg als op het toetsenbord, en zorgt ervoor dat je in ieder nummer van Fiets weer de nieuwste racers te zien krijgt. “Hallo, met Menno”, is al genoeg om via de telefoon de nieuwste Dogma’s los te krijgen. We verdenken hem van het stiekem hebben van een 2e huis op Mallorca waar hij onder het mom van “een persintroductie” met grote regelmaat heen gaat om lekker te fietsen.

Strava: http://www.strava.com/athletes/2985578

Meer artikelen van Menno Grootjans

Één reactie op “Nieuwe helm van AGU: Subsonic

Geef een reactie

Inloggen