24 juli 2021 | Michael Kerkhof

Mollema grijpt net naast medaille, Carapaz pakt goud

Bauke Mollema is er zaterdag net niet in geslaagd een medaille over te houden aan de olympische wegrace. De titel was voor de Ecuadoraan Richard Carapaz. Achter hem sprintte een select groepje om de andere medailles. De Belg Wout van Aert bleek na bestudering van de fotofinish als tweede te zijn gefinisht, net voor de Sloveense Tourwinnaar Tadej Pogacar. Mollema passeerde als vierde de finish.

De 28-jarige Carapaz won in 2019 de Giro d’Italia. Vorige week sloot hij de Tour de France af als derde. Hij is de opvolger van de Belg Greg Van Avermaet, die in Rio de titel opeiste. Dylan van Baarle werd vijftiende op meer dan drie minuten van de winnaar. Ook Tom Dumoulin, die woensdag uitkomt in de individuele tijdrit, en Wilco Kelderman reden de zware koers uit.

Olympische wegrit 2021 Wout van Aert en Tadej Pogacar 2021 Olympische wegrit 2021

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen