23 juli 2021 | Michael Kerkhof

Mollema en zijn speciale Trek Émonda klaar voor Spelen

Bauke Mollema komt zaterdag al in actie in Tokio. De Groninger heeft van de Olympische Spelen echt een doel gemaakt en mikt op het hoogst haalbare: goud. Of het lukt is maar de vraag, maar aan de fiets zal het tenminste niet liggen.

Mollema rijdt de olympische wegrit namelijk op een speciale uitvoering van de Émonda SLR 9, de klimfiets van Trek. Vlak voor de Tour de France werden de topmodellen van Trek al afgewerkt in het ‘ruby chroma’, ofwel een mooie glanzend rode kleur. Nu heeft Trek volgens het eigen Project One-concept de olympische kleuren toegevoegd aan de fiets van onder andere olympiër Mollema. Onder de noemer First Light kun je op de website van Trek de Madone SLR, Émonda SLR en Supercaliber samenstellen

Met een lichtblauwe bovenbuis en verder rood, geel en wit en kleurend frame gaat Mollema 0m 04.00 uur Nederlandse tijd van start. Hem wacht een 234 kilometer lange medaillerace met vijf beklimmingen, waarvan de Mikuni Pass de zwaarste is. Na die vierde klim wacht nog de kortere Kagoska Pass. Rond 11.00 uur wordt de finish verwacht.

Ook Dylan van Baarle rijdt met een speciale uitvoering van de Dogma, zo deelt hij op Instagram. Op de voorvork staat de Nederlandse vlag en op de fiets herkennen we ook een Japans vlaggetje, refererend naar de locatie van de Spelen. Een mooie bak!

Dylan van Baarle Pinarello

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen