20 juli 2021 | Menno Grootjans

Nieuw: Giant Revolt E+

Gravel is populair. En een onderdeel van gravel is dan de gravelbike met ondersteuning. Deze Giant Revolt E+ bijvoorbeeld.

Shimano EP8

De e-bikecollectie van Giant groeit en groeit. De Revolt E+ is de laatste toevoeging. Deze is voorzien van de nieuwe SyncDrive Pro-technologie die wordt aangedreven door de Shimano EP8-motor. Deze customized aandrijflijn zorgt voor een soepele acceleratie op asfalt, gravelpaden en andere onverharde wegen. Hij is zodanig geoptimaliseerd dat de technologie gecombineerd kan worden met de Shimano Di2-shifters voor elektronisch schakelen. Wisselen tussen de verschillende ondersteuningsstanden gaat ook eenvoudig via de Di2-shifters. Vergeleken met SyncDrive Pro-systemen die op veel andere e-bikes van Giant worden gebruikt, is de Shimano EP8-motor anders afgesteld: hij reageert minder op krachtinput en juist meer op de cadans. Dit resulteert in een steady vermogensafgifte. Daarmee is deze fiets beter toegerust om te ‘gravelen’.

Zes sensoren

De Revolt E+ is voorzien van Giants Smart Assist technologie. Zes slimme sensoren meten nauwkeurig de kracht die op de pedalen wordt uitgeoefend. Op basis daarvan berekenen zij precies de hoeveelheid trapondersteuning die nodig is om een natuurlijke, krachtige rijervaring te creëren. De fietser kiest er bij Smart Assist voor om de ondersteuningsniveaus automatisch te laten aanpassen tijdens de rit. Hierdoor is het niet meer nodig om onderweg handmatig te wisselen.

RideControl Go

De Revolt E+ heeft de gloednieuwe EnergyPak Smart Compact 500-accu. Deze zit geïntegreerd in de onderbuis van de frameset. De actieradius is hiermee groot en bovendien is het mogelijk om snel te laden (tot 80 procent in 2,2 uur). De Revolt E+ biedt als optie om de totale accucapaciteit uit te breiden met de EnergyPak Plus. Deze extra accu zorgt voor nog eens 250 wattuur aan vermogen. De nieuwe RideControl Go knop zit op de bovenbuis van de frameset. Gekleurde leds maken het gemakkelijk om de actuele modus en het accuniveau te zien. Daarnaast is het ook mogelijk via deze knop de ondersteuningsstand aan te passen. De beschikbare RideControl smartphone App biedt extra bedieningsopties en maakt het mogelijk de ondersteuningsstanden te personaliseren.

ALUXX SL

De Revolt E+ is gebaseerd op de Revolt-serie gravelbikes. Het ALUXX SL aluminium frame en carbon voorvork zorgen voor vertrouwde handling van de fiets. De D-Fuse zadelpen helpt bij het absorberen van oneffenheden en trillingen voor meer rijcomfort en minder vermoeidheid. Bovendien zijn alle modellen uitgerust met banden met een groot volume en geïntegreerde bevestigingen voor spatborden, bagagedragers en andere accessoires. € 4999,-, binnenkort verkrijgbaar. www.giant-bicycles.com/nl/showcase/revolt-e

Gerelateerd

Menno Grootjans

Nestor in het illustere gezelschap dat zich Fiets-redactie noemt. Werkt al sinds mensenheugenis voor Fiets, toen nog als MTB-redacteur….met baard! Import-Brabander met grote voorliefde voor “de cross”. Laat zich niet snel uit het veld slaan, maakt zijn testen zelfs met gescheurde achillespezen af…en altijd op tijd. Menno is het hele jaar in vorm, zowel op de weg als op het toetsenbord, en zorgt ervoor dat je in ieder nummer van Fiets weer de nieuwste racers te zien krijgt. “Hallo, met Menno”, is al genoeg om via de telefoon de nieuwste Dogma’s los te krijgen. We verdenken hem van het stiekem hebben van een 2e huis op Mallorca waar hij onder het mom van “een persintroductie” met grote regelmaat heen gaat om lekker te fietsen.

Strava: http://www.strava.com/athletes/2985578

Meer artikelen van Menno Grootjans

Geef een reactie

Inloggen