Wil je beginnen met mountainbiken maar weet je niet welke mountainbike je moet aanschaffen? Tussen deze twaalf mooie instappers zit wellicht dé mountainbike voor jou. Check ze hieronder in willekeurige volgorde.

Cube Reaction C:62 One
Je wilt carbon, carbon, carbon. Het liefst snelle banden en dan ook nog een modern schakelgroepje. Deze Reaction heeft het allemaal. En voor een aardig bedrag. De zithouding is vrij comfortabel en de fraaie Suntour-vork is bedienbaar vanaf het stuur. Naast Ferrari-rood ook in klassiek zwart verkrijgbaar.

Prijs: €1499
Cube.eu

Radon Jealous Al 8.0
Luchtgeveerde vork, 12-speed Shimano Deore-aandrijving en vouwbaar Duits rubber. Aan de componenten zal het niet snel liggen, zeker niet voor deze prijs. Het aluminium frame is degelijk en basic. Kabels buitenlangs en een bracket met schroefdraad. Een tikkeltje ouderwets, maar vooral erg handig!

Prijs: €1049
Radon-bikes.de

Radon Jealous

Giant Terrago 29 1
Geschikt om mee te klimmen, te racen, je donderdagavondrondje of zware zondagochtendomloop mee te betwisten. Degelijk frame, luxe Shimano SLX & XT afmontage. Prima Maxxis Ikon-banden en lekker comfortabele maatvoering. Fijne instapmachine!

Prijs: €1299
Giant-bicycles.com

Giant Terrago


Rockrider XC 50 Eagle

Lock-out op het stuur. 12-speed afmontage en aluminium frame. Wat kost dat? Nou, niet veel dus. Monteer direct na aanschaf een setje soepele bandjes en je kunt zo een licentie aanvragen. De XC 50 is degelijk, prima bruikbaar voor sportief gebruik, maar dan zonder de hoge prijs.

Prijs: €849,99
Decathlon.nl

Rockrider CX50 Eagle

Merida Big Nine Limited
De Big Nine loopt al jaren mee in de collectie van Merida. Deze Limited heeft een zeer solide basis. Netjes afgewerkt frame met prima maatvoering. De 1×11 afmontage van Shimano is zoals het hoort. De Manitou-vork is bedienbaar vanaf het stuur en heeft 100 millimeter vering. Te koop in saai zwart of Rambo-rood.

Prijs: €1.199
Merida.nl

Merida big nine limited

Superior XP 909
Een echte racebike. Deze Superior met Tsjechische roots mag dan wel betaalbaar zijn, een toerfiets is het verre van. De geometrie is supermodern, de afmontage degelijk. In de toekomst wil je wellicht een paar betere banden of luxere vork, maar de 909 is een heel snelle instapper.

Prijs: €1.099
Superiorbikes.eu

Superior XP 909

Orbea Alma M50-Eagle
Voor de starter met een ruim budget, of als eerste ‘echt’ vette bike. Een volledig carbon frame, kabels binnendoor en mooie onderdelen. Is de kleur niet je ding, dan kun je bij Orbea het frame in ontelbaar veel kleurcombinaties bestellen. Te koop in maatje S t/m XL.

Prijs: €1799
Orbea.com

Orbea Alma M50-Eagle

Trek X-Caliber 9
Een X-Caliber is beschikbaar in drie uitvoeringen. De 9 is het topmodel. Een aluminium frame, RockShox-vork en Shimano- onderdelen. Trek bouwt zijn fietsen met veel eigen onderdelen zoals de wielen en banden. Niets mis mee! Verkrijgbaar in vijf maten en twee kleuren.

Prijs: €1349
Trekbikes.com

Trek-X-Caliber-9

Canyon Exceed CF 5
Een wedstrijdklare fiets voor dit bedrag, dat zie je niet veel. Het frame van de Exceed is stijf als een racefiets en licht als een veertje. De vork is vrij eenvoudig in verhouding met de kwaliteit van het frame. Zo blijft er mooi iets over om te upgraden in de toekomst.

Prijs: €1799
Canyon.com

Canyon Exceed CF 5

Rose Thrill Hill 1
Full carbon en volledig geveerd? Yep, deze Rose heeft het. En daarbij ook luxe dempers, degelijke wielen en dito schakelmateriaal. Natuurlijk ligt de aanschafprijs hoger dan van andere bikes op deze pagina. Volledige geveerde techniek is nu eenmaal complexe techniek. Onthoud bij een fully: goedkoop is absoluut duurkoop. Dat gaat voor deze Rose niet op.

Prijs: €2649
Rosebikes.nl

Rose Thrill Hil 01

Focus Raven 8.6
Duitsland barst van de ‘prijsvechters’. Nu is Focus geen discountmerk, maar deze Raven hardtail met carbon frame is wel degelijk betaalbaar. Mooie details, eigen design en goede samenstelling van de onderdelen. Met de Raven kun je prima een paar jaar vooruit.

Prijs: €1849
Focus-bikes.com

Focus Raven 8.6

Scott Scale 930
Mosgroen, hippe tanwall banden en Fox-voorvork met lock-out op het stuur. De Scale is bewezen goed, snel en licht van gewicht. Deze Scott is racegeoriënteerd en bovendien niet de meest comfortabele bike. Hierdoor voelt de fiets pijlsnel en ga je direct mee in het spoor van de concurrentie.

Prijs: €1999
Scott-sports.com

Scott Scale 930